12 látogatás a Kanadában található templomokban

Kanada a világ egyik legszekulárisabb országa. Az indiai bevándorlók csaknem 110 évvel ezelőtt kezdték meg mozgásukat ebbe a gyönyörű országba. Azóta a hindu népesség óriási mértékben nőtt. Bár a bevándorlás kezdeti szakaszában távol tartották magukat, az elmúlt évtizedekben a hinduk annyira befolyásolták a kanadai életmódot, hogy az egyik legnagyobb közösséget alkotják. Több mint 1000 templomi társaság működik szerte az országban, amelyek vállalják a felelősséget a hindu templomok építéséért és fenntartásáért Kanadában. Az egyik legkorábbi templom 1971 -ben épült Új -Skócia vidékén. Ez a cikk Kanadában a legnépszerűbb indiai templomokat tárja fel.

Templomok Kanadában:

1. Shri Vitthal hindu mandir:

Shri Vitthal hindu mandir

Ez a templom Torontóban, Kanadában található, és vallási kulturális központként is működik. Indiánok szerte Kanadában rendszeresen meglátogatják ezt a templomot. Ez a templom egy bejegyzett non-profit jótékonysági szervezet is. Ha hindu vagy, akkor rájössz, hogy ez a templom a hindu kultúrát és hagyományokat szem előtt tartva épült. Ez a templom az egyik legnépszerűbb vallási helyszín a városban, és az egyik legszentebb hindi zarándokútnak számít az országban is.

2. Devi Mandir:

Devi Mandir

A Devi Mandir -t vagy a templomot 1988 -ban alapította a hinduk egy kis csoportja. Sok kemény munka kellett ennek a templomnak a felépítéséhez és ahhoz a helyzethez, ahol ma van. A Devi Mandir Kanada egyik legjelentősebb hindu temploma, amelyet hinduk látogatnak az ország minden szegletéből.

3. ISKCON templom Bramptonban:

ISKCON templom Bramptonban

A kanadai ISKCON templomot 1966 -ban alapították egy egyszerű mottóval, melynek célja az volt, hogy elterjesszék a védikus irodalom jelentős tanítását Kanadában. Ez a templom sokféle tanulási lehetőséget kínál azok számára, akik a védikus irodalom iránt érdeklődnek. Ezenkívül ez a templom jógaórákat és segítséget nyújt a meditációval kapcsolatban.

4. Sringeri templom:

Sringeri templom

A templom Torontóban található, és az egyik leglátogatottabb hindu templom az országban. Shradamba istennőt imádják ezen a templomon. Ez a templom az indiai Karnatakában található Shrinigeri templom építészeti stílusát követi. A templom országszerte híres, különösen gyönyörű építészete miatt.

5. Hindu Sabha templom:

Hindu Sabha templom

Ez a nonprofit szervezet az egyik legjobb vallási helyszín egy hindu számára Kanadában. A templom sikeresen megőrizte az indiai kultúrát és az indiai civilizáció ősi stílusát. A 19. században ezt a templomot a hindu sabha nevére jegyezték be. A templomot 1995 -ben avatták fel egyetlen egyszerű céllal: a Sanatan Dharma fejlesztése.

6. Guruvayurappan Brampton temploma:

Guruvayurappan Brampton temploma

Ez egy újabb hindu templom Bramptonban, és Kanada egyik legszebb legnagyobb hindu templomának tekintik. A templomot jelenleg rekonstruálják, és a templomi hatóság hamarosan befejezi a munkát.

7. Ottawa hindu temploma:

Ottawa hindu temploma

Az Ottawa hindu temploma a Bank Streeten található, amely egy vidéki terület. A 19. században felavatott templom néhány kanadai hindu közös erőfeszítésével épült. A templom több mint 5000 Ottawában élő hindu elsődleges istentiszteleti helye.

8. ISKCON templom Ottawában:

ISKCON templom Ottawában

Az Ottawában található ISKCON templom a város egyik leglátogatottabb hindu zarándokútja. 1971 óta ezen a helyen volt egy ISKCON központ, amely később finanszírozta ennek a csodálatos templomnak az építését. Ezt a templomot egyetlen céllal építették: a társadalom jólétének előmozdítása és a Krisna-tudat népszerűsítése az emberek körében.

9. BAPS Shri Swaminarayan Temple Canada:

BAPS Shri Swaminarayan templom

A BAPS Shri Swami Narayan Mandir Torontóban található. A BAPS Swami Narayana Sanstha építette 2007 -ben, és 18 hónapig tartott. A templom 24 000 darab kézzel faragott olasz márványból áll. Török mészkőből és indiai rózsaszín kőből is készült. Ez Kanada egyik legnagyobb temploma, és 18 hektáron terül el.

10. Nemzetközi Buddhista Társaság:

Ez a lenyűgöző kanadai buddhista templom 1983-ban épült, és Guan-Yin templomként is ismert. Ezt két buddhista kezdte, akik megalapították a Nemzetközi Buddhista Társaságot. Ez egy kiterjedt egy hektáros egyetemen épült, és a Brit Kolumbiai Richmondban található. Richmond „Point Of Pride” -jeként emlegetik a város lakói lélegzetelállítóan gyönyörű felépítése miatt.

11. Kanadai Kandaswamy templom:

Ennek a gyönyörű templomnak az alapját 1998 -ban K. Kailaisantha Kurukal rakta le. Nallur Kandaswamy Kovil néven nevezik. A templom hatalmas képet mutat Navalar Perumanról. A templom minden szokása és ünnepe ugyanúgy zajlik, mint a Nallur Kandawamy Jaffna templomában, Srilanka.

12. Kanada Sri Ayyappan hindu templom:

Ezt a templomot Kanadai Sabarimalának hívják, és 1991 -ben alapították. Kezdetben egy kis helyen adták ki, majd 1998 -ban külön földterületet vásároltak a templom építéséhez. Ez a templom népszerű az Ayyappa bhakták körében, és az első Kumbabishekam 2009 -ben készült.

Kanada 1960 -ban kiterjedt hindu népvándorlásnak volt tanúja. A hindu diaszpóra elsősorban pandzsábokból, tamilokból, telugusokból és bengáli hindukból áll. A templomok a vallási összejövetelek kiemelkedő helyei és kulturális központok. Ezeket a templomokat mindenki szívesen látja, hitétől és kultúrájától függetlenül. Lélegzetelállítóan gyönyörű struktúráik vannak, amelyek békét és nyugalmat kínálnak a látogatóknak. A kanadai hindu hálózat a legjelentősebb szervezet, amely vállalja a felelősséget, hogy összehozza az embereket és ünnepli a fesztiválokat a növekvő multikulturális lakosság körében.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80