12 Látogatni kell Jharkhand templomait

Jharkhand, amely egykor Bihar állam része volt, gazdag kultúrájáról és hagyományairól ismert. Sok ilyen templom nagyon ősi, és a mogul korszakból származik. Jharkhand mintegy 72 fő hindu templomnak ad otthont, és többségüket Lord Shiva imádatának szentelik. Ezek a templomok ragyogó építészetet mutatnak, és vonzzák a turistákat a világ minden tájáról. A Jharkhand templomok egyedülálló tulajdonsága, hogy Terracota, vörös agyagból épültek. A Jharkhand templomok történelmi és kulturális jelentőséggel bírnak az országban, ezért fontos, hogy felvegye őket a vödörlistájára. Nézze meg Jharkhand leghíresebb templomait.

A legjobb templomok Jharkhandban:

1. Baidyanath templom Deogarhban:

templomok jharkhandben

A Deogarhban található Baidyanath Jyothirlinga templom a tizenkét Jyothirlinga egyike, Shiva legszentebb lakhelye. Baba Dham és BaidyanathDham néven is ismert, és egy templomi komplexum, amely Baba Baidyanath fő templomából, Jyothirlinga formájában és 21 másik templomból áll. Zarándokok milliói látogatják a szentélyt Shravan Mela idején július és augusztus között.

2. Bindudham Barhwarában:

Templomok Jharkhandban2

Bindudham vagy Binduswani Mandir található Barhwara szentelt Tridevi vagy Maha Durga vagy Kali, Maha Lakshmi és Maha Saraswati formájában Shaktipeeth. A templom bejáratánál Napisten, Surya szobra található, másik részében pedig egy majomisten, Hanumana 35 lábas szobra található, ahol az emberek láthatják szent lábnyomát..

3. Maluti templomok Maluti faluban:

Templomok Jharkhandban3

A Maluti faluban található Maluti templomok 78 megmaradt terrakotta templomból állnak. Ezek a templomok állítólag a 17-19. A templomokban olyan istenségek vannak, mint a gondviselő istenség Mowlakshi, Lord Shiva és Vishnu, valamint Kali és Durga istennő. Vannak templomok is, amelyeket Bamakhyapa és Manasa Devi szentjének szenteltek. A Global Heritage Fund a 12 legveszélyeztetettebb kulturális örökség közé sorolta.

4. Jagannath templom Ranchiban:

Templomok Jharkhand4

A Jagannath templom Ranchi kis dombjának tetején található, 1691 -ben épült. Ez a templom építészetileg hasonló a híres puri Jagannath templomhoz, de sokkal kisebb. Ahhoz, hogy reagáljanak a templomra, az embereknek vagy a csúcsra kell gyalogolniuk, vagy járművet kell venniük, mert ez hosszú út. A puri szekérfesztiválhoz hasonlóan az itteni templom is ünnepli a híres RathYatrát Aashadhaa hónapjában.

5. Chinnamasta templom Ramgarh kerületben:

Templomok Jharkhandban5

A Chinnamastika templom Chinnamasta a Ramgarh kerületi Rajrappa -ban található, és Chinnamasta istennőnek szentelték, aki egy fejetlen istenség, amely Kamdeo és Rati testén áll a lótuszágyban. Tantrik stílusú építészeti kialakításáról híres. A komplexumban tíz templom található, amelyeket az isteneknek és istennőknek szenteltek, mint Surya, Hanumana és Shiva.

6. Sri Sri Kalika Maharani templom Bokaróban:

Templomok Jharkhandban6

A Sri Sri Kalika Maharani templom egy hindu templom Bokaro -ban, amelyet Aashiyan Estate fejlesztői építettek. Devi Kali -nak szentelték, és KalikaVihar aprócska települését erről a templomról nevezték el. A templom egy új szerkezet, amelyet 2012 -ben fejeztek be, és egy kétszintes szerkezet, magas sztúpával, amely 90 láb magas, 50 láb széles és több mint 160 láb hosszú. A templomkomplexumban vannak Lord Hanumana és Sri Ram szentelt templomai is.

7. Harihar Dham Giridihben:

Templomok Jharkhand7

A Giridihben található Harihar Dham templomban található a világ legnagyobb Shiva linga. Ez a világ legmagasabb Shiva linga, 65 méteres. A templomot egy folyó veszi körül, és 25 hektáron terül el. A ShravanPoornima egy nagy fesztivál, amelyet itt ünnepelnek, és ez idő alatt több ezer zarándokút látogatja meg a helyet. A Nag Panchamit is ünneplik, amikor egy kobrát imádnak.

8. Jharkhand Dham a Dhanwarhban:

Templomok Jharkhandban8

A Jharkhan Dham vagy más néven Jharkhandi a Dhanwarh -ban található, a Giridih kerületben. Ennek a helynek az egész szerkezete tetőtlen, ami egyedülálló tulajdonsága. A templomot Lord Shivának szentelik, és az éves vásár során a hely zsúfolt marad. Továbbá, Shiva bhaktái imádkoznak itt Maha Shiva Ratri alatt.

9. Dewri templom Ranchiban:

Templomok Jharkhandben9

Dewri Mandir csak egy kicsit Ranchi mellett található, és Solha Bhuji istennőnek, Maa Durga egyik formájának szentelték. A templomban Lord Shiva bálványa is található, és a komplexum 2 hektáron terül el. Úgy gondolják, hogy ez a templom az egyetlen templom, ahol 6 törzsi pap, Pahan végez rituálékat és imádkozik a brahman papok mellett.

10. Nap templom:

A Ranchi Sun templom az egyik legnépszerűbb templom, amelyet Lord Surya tiszteletére szenteltek. Körülbelül 40 km -re Ranchi városától, ez Jharkhand egyik legújabb temploma. A templomban van egy nagy szekér tizennyolc kerékkel és hét hatalmas lóval. A szanszkrit Vihar, egy jótékonysági alapítvány építette. Ennek a templomnak a legjobb része a szekér életszerű eleme, amely úgy néz ki, hogy készen áll a felszállásra.

11. Pahari templom:

A Pahari mandir a tengerszinttől 2140 láb tengerszint feletti magasságban található, és Lord Shiva imádatának szentelték. Ez a kis templom egy dombon helyezkedik el, festői panorámás kilátással a környékre. A templom neve „Richi Buru”. Ennek a helynek történelmi jelentősége is van, hiszen ugyanazon a helyen volt, ahol sok szabadságharcost felakasztottak halálra.

12. Naulakha Mandir:

Ez Jharkhand egyik legfontosabb turisztikai látványossága, és Deogharban található. A templom építészeti szempontból hasonlít a híres Kolkata Ramakrishna Belur Nath templomra. Ez a 146 láb magas templom lenyűgöző Radha és Krisna bálványaival rendelkezik, és Pathuria Ghat királynője építette. Azt mondják, hogy Charushila királyné gyakran látogatta ezt a templomot, hogy Radha és Krisna áldásait keressen.

Jharkhand állam, mivel viszonylag új, nem sok ember számára ismert. Ez az állam nem túl népszerű zarándokhely, de lassan napvilágra kerül, és sok turista írja le csodálatos élményeit az interneten. Jharkhand néhány fenséges templomnak és számos természeti csodának ad otthont. Mindenféle templom megtalálható, az ókortól az újonnan épültig ebben az állapotban. Legközelebb, amikor ezt a gyönyörű államot látogatja, azt javasoljuk, hogy ne hagyja ki ezeket a fent említett templomokat.