16 feltétlenül látogatható templom Goában képekkel

Goa, a név sok indiai és külföldi turistát egyaránt megüt. Ez a hely a gyönyörű strandok, festői környezet és templomok szinonimája. Nem sokan tudják, hogy Goa India legszebb templomainak otthona, amelyek népszerűek történelmük, művészetük és építészetük miatt. A goai templomot Sansthannak hívják. Mielőtt a portugál megszállta volna az államot, ezek a templomok a társadalmi és kulturális tevékenységek központjai voltak. Ezeknek a templomoknak a fenntartásáért a maháján volt a felelős. Az invázió után azonban néhány ilyen ősi templomot teljesen lerombolt a portugál, és a fő istenbálványokat biztonságosabb helyekre helyezték át. Az egyetlen ősi templom, amely kiállta az idő próbáit, Mahadev Tambdi Surla. Ez a cikk a goai templomok legkiemelkedőbb listájára összpontosít, amelyet minden hindunak hozzá kell adnia útvonalához.

Fontos templomok Goában:

Itt található a Goa leghíresebb templomainak listája.

1. Shri Saptakoteshwar templom:

Shri Saptakoteshwar templom

A Narve -i Shri Saptakoteshwar templom 35 km -re található Panjitól. A Konkan környéken Lord Shiva templomok hatodik nagy helyének számít. A fő vezető istenség Saptakoteshwar, Shiva és más istenségek egyike, Kalbhairav ​​szentélye és a kőbe vájt Dattatraya padukája..

2. Maruti templom:

Maruti templom

A Maruti templom Panaji -ban, New Goa -ban, az Altinho domb tetején található, kilátással a Fontainhas negyedre. A templomot Lord Hanumana -nak, a majomistennek szentelték, és Lord Hanumana -t mint elnöklő istenséget rögzíti. A Phoenix -i Fontainhas forrás a Maruti templom közelében található, ahonnan a nevét kapta. A rugónak három tartálya van. A templom ragyogóan világít éjszaka, így távolról is látható.

3. Shri Mahalakshmi templom:

Shri Mahalakshmi templom

A Shri Mahalakshmi templom Bandivade -ben, Panajitól 22 km -re, a gazdagság istennőjének, Mahalakshminak szentelt. A templom 1413 -ban jött létre. Két Mahalakshmi bálvány van a templomban, más istenségek bálványaival együtt, mint Shri Ravinath, Shri Baleshwar, Shri Narayan Purush és két bhaktája, Safto és Fato. A fő bálványt szekéren szállítják ki a Maha Shivaratri fesztivál idején, a második bálványt pedig egy palanquinban, Ramnavami kedvező napján..

4. Bhagavathi templomok:

Bhagavathi templomok

Sok Bhagavathi templom található Goa államban, nevezetesen olyan helyeken, mint Pernem, Khandola, Marcela és Parse. A templom vezető istenségét itt imádják Mahishasur Mardini formájában, Shakti formájában Goud Saraswat Brahmin, Daivadnya Brahmin és Bhandari közösségek. A legtöbb Goan templomban Bhagavathit a Panchayatana istenség egyikeként imádják..

5. Parshurama templom:

Parshurama templom

Lord Parshurama temploma Painguinimben található, Canacona, Goa területén. Lord Parshurama -nak, Lord Vishnu hatodik avatarának szentelték. A templom az erdei liget nyugodt környezete körül helyezkedik el. A templom udvarán a „Kshetrapala” ábrázolása is található. A templom hagyományos faragott faoszlopokkal és hagyományos piramis alakú Shikara -val rendelkezik.

6. Ramnathi templom:

Ramnathi templom

A Ramnathi templom Ramnathimban található, Goa Bandivade területén. Mivel ez a templom a Saraswat Brahminoké, a Goan Brahmin templomok kategóriájába tartozik. Így magában foglalja a Panchayasthan rendszert, ami azt jelenti, hogy a templomnak 5 istensége van, amelyek Shri Ramanath, aki egyben a templom fő istensége, Shanteri, Kamakshi, Laxmi Narayan, Ganapati, Betal és Kalbhairav. A templomban más családi purusák is találhatók.

7. Shri Shantadurga templom:

Shri Shantadurga templom

A Shri Shanta Templom nagy templomkomplexuma Panaji közelében található, Pava Taluka régió Kavalem falu lábánál. 1738 -ban egy egyszerű laterit iszap szentélyt építettek azon a helyen, amelyet később 1966 -ban Goa gyönyörű hindu templomaivá újítottak fel. Ez egy privát templom, amelyet Siva Dzsunga és Visnu között közvetítő Shanta Durga istennőnek szenteltek. A templom az indo-portugál építészet ötvözete.

8. Shri Betal templom:

Shri Betal templom

A Shri Betal templom Amona faluban található, Bicholim Taluka területén. A templomot Shree Betal tiszteletére szentelik, Worrier Shiva formájában, aki egyben az elnöklő istenség. A templomban található Shiva Pindi és annak katonái is. A templom istenségét Goud Saraswat Brahmin közösség védőszentjének tekintik, amely egész Indiában elterjedt.

9. Mahadev Templom Goa:

Mahadev templom Goa

A Tambdi Surla -ban található Mahadev templom a legrégebbi templom Goa déli részén, amely egy 12. századi shaivita templom, amelyet Lord Mahadeva -nak, Lord Shiva másik nevének szenteltek. A templom a mai napig aktív istentiszteleti helye a hinduknak. A templomban Shiva lingam található, garbagriha, antarala és oszlopos nandi mandapa. A templomban Vishnu és Brahma bálványai is vannak társaikkal. A templom közepén egy fej nélküli nandi bika is található. Maha Shiva Ratrit széles körben ünneplik itt. Ez Goa leghíresebb temploma.

10. Mangeshi Templom Goa:

Mangeshi templom Goa

A Mangeshi templom Goa egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb temploma. 21 km -re fekszik Goa fővárosától, Panajitól. Fontos, hogy betartsuk az öltözködési szabályokat, mielőtt meglátogatjuk ezt a templomot. Lord Manguesh vagy Lord Shiva templomnak szentelték. Ez a templom eredetileg Cortalim faluban volt, és 1890 -ben Marathas uralkodása alatt helyezték át erre a helyre. Ez volt az egyik legszebb templom, amelyben minden nap nagyszámú pudzsát játszanak.

11. Kamakshi Templom Goa:

Kamakshi Templom Goa

Ez a templom Kamakshi istennő szent lakhelye, aki Parvati istennő formája. Ez a lenyűgöző épület Shirodában található, az eredeti templom pedig Raia volt, amelyet a Poturgese inváziók teljesen tönkretettek. A MahishasuraMardini nevű istennő ádáz alakját imádják ebben a templomban. A templom teteje egy buddhista pagodára hasonlít, a tető sarkaiból kiemelkednek a csuklyás kígyók. Ez egy másik leglátogatottabb templom Goában.

12. Mahalasa Narayani Templom Goa:

Mahalasa Narayani templom Goa

A Mahalasa Narayani templom Mahalasa istennő lakhelye, és Mardolban található. Mahalasa az Úr Vishnu női avtarja, és Mohini alakot ölt. Négy karja van, mindegyikben kard, fej, trishul és tál. Ennek a templomnak az egyedülálló tulajdonsága, hogy dereka körül egy szent szálat visel, ami általában csak a férfiaknál fordul elő. Az eredeti templomot a portugál lerombolta 1567 -ben, és a 17. században rekonstruálták.

13. Balaji Templom Goa:

Balaji templom Goa

Ezt a templomot Lord Balaji -nak szentelték, és Punában, Cuncoleim faluban található. A templomot a Kanchikamakoti Peetam részévé tették, és szentsége Swami Jagadguru Sankaracharya áldotta meg. Lord Balaji és Padmavathi bálványait a Tirupati TTD bizalma adta. A Goa -i Balaji templom az egyik legnyugodtabb és legszebb hely. A béke és a nyugalom hívei látogatják.

14. Jain templom Goában:

Jain templom Goában

Ezt a templomot Shri 1008 -nak hívják. Adinath Digambar Jain templom, és ez az egyetlen Jain templom Goában. Margaóban található, és 15 hónapig tartott a templom építésének befejezése. A templomban egy fehér kőből álló Adinath Digambar avtar látható. Ez a templom népszerű a dzsainok körében, és kötelezően meg kell látogatni a listájukon. A Jain templom a béke és a harmónia lakhelye. Ebben a templomban meg lehet őrizni a békét és a nyugalmat.

15. Nageshi Templom Goa:

Nageshi templom Goa

A Nagesh templom az Úr Shiva szent lakhelye, akit Nagueshi néven imádnak. Ennek a templomnak az egyedülálló tulajdonsága, hogy pontosan ugyanazon a helyen található, ahol eredetileg építették. Ezt nem helyezték át a helyéről. A templomi hatóságok nemrég megtiltották a külföldiek belépését a templomba öltözködésük és viselkedésük miatt. A templomban kőfelirat is található, amelyet 1413 -ban készítettek.

16. Brahma templom Goában:

Brahma templom Goában

A Brahma templom az egyik egyedülálló templom, amely az Úr Brahmát imádja. Eredetileg Carambolimban volt, és a 16. században a portugál invázió után áthelyezték a jelenlegi helyre. A környéket Brahma-Karmali-nak hívják, vagy Brahma otthonának. A bálványt a 11. században faragták, és ügyesen fekete kőbe van faragva. A Brahma bálvány középső szakálla szakállas, a bálvány mindkét oldalán Savitri és Saraswathi alakja áll.

Goa egykor a hindu templomok központja volt, amíg a portugál be nem lépett erre a területre a kereskedelem ürügyén. Vallási intoleranciájuk miatt teljesen elpusztították a hindu templomokat, és erősen átváltották az embereket kereszténységre. Ez az oka annak, hogy az emberek nehezen hiszik el, hogy Goa ilyen gyönyörű templomoknak ad otthont. Az állam mindig is a keresztény kultúra szinonimája volt. A cikkben felsorolt ​​templomok azonban a gazdag hindu kultúra és hagyomány megtestesítői, amelyek ellenálltak számos kísérletnek, hogy kiszorítsák India arcáról..