8 híres templom Kochiban

Cochin vagy Kochi egy gyönyörű város Kerala délnyugati részén, Indiában. Ez a város a 13. század eleje óta egy kikötő, ahol Európából, Arábiából és Kínából érkező kereskedők Indiával kereskednek. Ez a kicsi, mégis gyönyörű város Kerala egyik jól felépített városa, és India leggazdagabb embereinek lakóhelye. Cochint alapvetően Kerala egyik fő kikötőjének tekintik, és a város történelmileg is gazdag. Gyönyörű templomairól ismert, és néhány 2000 éves. Ezeket a lenyűgöző templomokat Vishnu, Shiva és Lord Krisna imádatának szentelik. Tekintse meg ezt a cikket, hogy felfedezze Kochi leghíresebb templomait:

Kochi legnépszerűbb templomai fotókkal:

Az alábbiakban felsoroljuk a Cochin legjobb 8 templomát.

1. Shree Krisna templom:

Shree Krisna templom

A város és a listánk első és legvonzóbb temploma a Shree Krishna templom, amely Guruvayoorban, Kochiban található. A templomot Lord Krisnának szentelték, és az első hindu templomnak tekintik, amely minden kaszt minden hindu számára nyitva áll. Ebbe a templomba csak hinduk léphetnek be. Ez a templom szigorúan csak a hinduk számára készült.

2. Dharmanath Jain templom:

templomok cochinban

Ez a templom több mint 100 éves, és az állam egyik legnépszerűbb temploma. Úgy gondolják, hogy a templom Thirath része lesz, ami azt jelenti, hogy a Jain közösség egyik szent helye lesz.

3. Ernakulam Shiva templom:

Ernakulam Shiva templomok

Az Erankulam templomot a hatalmas Úr Shivának szentelik. A templom a város szívében található, és naponta több száz ember látogatja. Ez az egyik egyedülálló Shiv templom az országban. Ebben a templomban a Shivlinga vagy Lord Shiva szobra a tenger felé eső nyugatra mutat.

4. Thrikkakara templom:

Thrikkakara templom

Ez a templom 10 km-re található Cochintól északkeletre, és ideális sport az Onam ünnepségekhez, amelyek 10 napig tartanak. Ezt a templomot a jó Asur vagy a gonosz fővárosának tekintik, amelyet később Vishnu legyőzött. Ez a templom imádja és megjeleníti az Úr Visnu, Vamana gyönyörű megtestesüléseit.

5. Chottanikkara templom:

Chottanikkara templom

A templomot Cochin egyik legrangosabb templomának tekintik. Ebben a templomban gyönyörű műalkotásokat, lélegzetelállító kilátásokat láthatunk az istentiszteleti hely körül.

6. Kallil templom:

Kallil templom

Ez a templom Cochintól 50 km-re északkeletre található. A legjobb tény erről a templomról az, hogy sziklafaragással építették. A munkásoknak több mint 100 lépést kellett megmászniuk, hogy faragják ezt a templomot. Durga istennő a fő istenség, akit ebben a templomban imádnak. Ezzel együtt ezen a vallási helyen imádják Shiva és Vishnu urat.

7. Krishnaswamy templom:

Krishnaswamy templom

Ez Cochin egyik leglátogatottabb temploma. A templom építése idején 947 -ben nyúlik vissza. A templom területén számos történelmileg fontos felirat található, sok szobor és faragvány mellett.

8. Vamanamoorthy Temple Kochi:

A Thirkkakkara templom, népszerű nevén Vamanamoorthy templom, Kochi Thirikkakara városában található. Ez a templom azon kevés templomok egyike, amelyek az Úr Visnu Vamana avataramát imádják. Ez az ősi templom körülbelül 2000 éves, és 108 isteni célpontként szerepel Indiában. Az Onam a fő templomi fesztivál, és nagyszerűen ünneplik.

Ezzel a listával együtt számos más híres templom is található Kochi közelében. Ezek a templomok ismertek a hindu mitológiához és történelemhez való kapcsolódásukról. Sok évszázadon át jól megőrizték őket, és a világ minden tájáról vonzzák a bhaktákat. Ezek a templomok a közösségi harmónia helyei is, ahol különböző vallású emberek gyűlnek össze, hogy megünnepeljék a fontos alkalmakat. A templomok lélegzetelállítóan gyönyörű festői helyeken találhatók. Reméljük, hogy legközelebb Kochiban meglátogatja ezeket a templomokat. Nem csoda, hogy miért nevezik Keralát „Isten saját országának”!