Milyen fűszereket kell enni és kerülni a terhesség alatt

A fűszeres ételekről ismert, hogy gondot okoznak a terhesség alatt. Míg az ösztöneid provokálnak arra, hogy harapj valami harapnivalót, kivételesen fűszereset, az emésztőrendszered más terveket tervez a tested számára. A fűszeres ételek fogyasztása a terhesség alatt rossz választásnak minősül, különösen akkor, ha terhes. Ez a cikk megmondja, hogy mely indiai fűszereket kell kerülni a terhesség alatt és miért.

fűszerek a terhesség alatt

Mik a fűszerek? A fűszerek alkalmasak a terhességre?

A fűszerek aromás anyagok, amelyek por formájában vagy a fák kérgéből vett apró darabok formájában kerülnek forgalomba. Ismert, hogy ízt adnak az ételhez, és jelentősen javítják az étel ízét. Leggyakrabban természetes fűszerességet tartalmaznak, amely szintén hatással lehet a szervezetre, ha terhes

A fűszeres ételekről ismert, hogy gyomorégést okoznak, és kényelmetlenséget okoznak. A fűszeres ételek terhesség alatt súlyosbíthatják a gyomorégést. A gyomorégés különösen gyakori az utolsó trimeszterben, amikor a növekvő csecsemő hatására a gyomorsavak feljutnak a nyelőcsőbe, így rendkívül kényelmetlenül érzi magát.

Fűszerek, amelyeket terhesség alatt nem szabad enni:

Íme egy gyors lista, amely hasznos lesz az étrend elkészítésekor.

1. Fenugreek:

Görögszéna

A görögszéna magvak fogyasztása fordított hatással van a méhre, ezért terhes nőknek nem ajánlott fogyasztani. Ha a görögszéna nyersen van, puffadást, savassági problémákat, gázproblémákat és hasmenést okozhat. A görögszéna magjainak nagyon nagy adagja a gyermekek növekedésének lelassulását is okozhatja.

2. Fokhagyma:

Terhesség alatt kerülendő fűszerek 2

A fokhagyma potenciálisan mérgező, ezért terhesség alatt nem ajánlott fogyasztani. A fokhagyma képes testi sérüléseket okozni Önnek és gyermekének, mivel vérzést és gyomorégést okozhat. Ügyeljen az elfogyasztott mennyiségre.

3. Borsmenta tea:

Borsmenta tea

A borsmenta tea segít a méh ellazításában, de ez növeli a vetélés kockázatát. A borsmentaolaj ilyenkor történő alkalmazása menstruációt okozhat, és különösen óvatosnak kell lennie, mielőtt bármilyen formában kapható borsmenta. Bármi, ami borsmenta adagolást tartalmaz, potenciális veszélyt jelenthet a babára.

4. Asafoetida:

Terhesség alatt kerülendő fűszerek 4

A hing néven ismert asafoetida rendszeres fűszer, amely könnyen elérhető a piacon. Ez szigorú nem a terhesség alatt, mivel e fűszer fogyasztása vetéléshez is vezethet. Ez vérveszteséget is okozhat. Problémákat okozhat a vérnyomásban is.

Fűszeres étkezés terhesen: mik a fűszerek?

Itt található azoknak a fűszereknek a listája, amelyek nem okozhatnak testkárosodást a terhesség alatt, és biztonságosan fogyaszthatók.

1. Gyömbér:

Terhesség alatt kerülendő fűszerek 5

A konyhánkban kapható egyik leghasznosabb otthoni jogorvoslat a gyömbér. A gyömbér meggyógyíthatja a reggeli rosszulléteket, hányingert és hányást a terhesség alatt, néhány gyakori terhességi problémát.

Hogyan kell beilleszteni: 1 gramm gyömbér körülbelül négy napig megkönnyebbülést okozhat. Ezt vegye be a napi ételkészítésbe, vagy vegye be a chaiba.

2. Kurkuma:

Terhesség alatt kerülendő fűszerek 6

A kurkuma egy másik nagyon hasznos fűszer a terhesség alatt. A kurkuma tanúsított fájdalomcsillapító. A kurkuma kurkuma természetes méregtelenítő, amely megvédi a májat az alkoholfogyasztás és más vegyi anyagok károsodásától. A kurkuma segíthet az oxidatív stressz enyhítésében is.

Hogyan kell beilleszteni: Terhesség alatt napi 8 gramm jó adag. Tartalmazza ezt a napi indiai étel elkészítésekor.

3. Kardamom:

Kardamom

A kardamom soha nem kerülhet be a terhesség alatt kerülendő fűszerek listájába. A kardamom az émelygés legfőbb fűszere. Enyhítheti a reggeli rosszulléteket.

Hogyan kell beilleszteni: Használjon 3-4 hüvelyk kardamomot a reggeli pohár teába. Add hozzá ezt főzés közben. Alternatív megoldásként ezt is használhatja az étel ízének javítására.

4. Fekete bors:

Terhesség alatt kerülendő fűszerek 8

A fekete bors krómban gazdag, és segít megelőzni a cukorbetegséget vagy a szívbetegségeket. Ha növeli a fekete bors fogyasztását, az növeli a króm mennyiségét, és ezáltal csökkenti a cukorbetegség esélyét.

Hogyan kell beilleszteni: 30 mcg az ajánlott adag fekete bors. Használatának legjobb módja, ha belefoglalja a currybe vagy más elkészített ételeibe.

5. metélőhagyma:

Terhesség alatt kerülendő fűszerek 9

A metélőhagyma természetes, folátban gazdag szer. A terhes nőknek folsavra van szükségük a magzat agyfejlődéséhez, sejtosztódásához és egyéb testfejlődéséhez. Ha az étrendben elegendő a folsavszint, ez megelőzheti az idegcső hibáit.

Hogyan kell beilleszteni: Használjon minden nap egy teáskanál apróra vágott metélőhagymát a levesbe vagy a salátába.

A fűszerek fogyasztásának mellékhatásai a terhesség alatt:

Íme néhány dolog, ami megtörténhet veled és a babájával, ha megengedi magának a fűszerek fogyasztását.

1. Gyomorégés:

A leggyakoribb dolog, ami veled történhet, ha fűszeres ételt fogyaszt a terhesség alatt, a gyomorégés. A növekvő baba felnyomja a gyomorsavat a nyelőcsőjébe, ezáltal kellemetlenséget okozva. Ezenkívül a fűszeres ételek fogyasztása súlyosbítja a savas refluxot a terhesség utolsó hónapjaiban.

2. Reggeli betegség:

A következő elterjedt dolog a reggeli rosszullét. Bizonyos ízek és szagok reggeli rosszullétet okozhatnak, és ezáltal kellemetlen érzéseket okozhatnak.

Ha fűszeres ételre vágyik a terhesség alatt, ne feledje, hogy nincs egyedül. De ez nagy nem a sok fent említett ok miatt. Mérsékelten ajánlott az összes fűszer. Azonban elengedhetetlen, hogy óvatosan járjon el, hogy mennyit és hogyan szed.

Gyakran Ismételt Kérdések & Válaszok:

Q1. Lehet -e fűszeres ételeket fogyasztani szoptatás alatt?

Válasz: Az enyhe fűszeres ételeket szoptatás alatt rendben lévőnek tekintik, de ne feledje, mit fog tükrözni a tejben is. Tehát, ha észreveszi, hogy gyermeke ingerlékeny a szoptatás alatt, ne feledje, hogy ez a fűszeres étel.

Q2. A fűszeres ételek fogyasztása vetélést okozhat?

Válasz: Ezt mítosznak tekintették. Bizonyos fűszerek túlzott fogyasztása vetélést okozhat. A fűszeres ételek fogyasztása azonban nem okoz semmit. A legfontosabb, hogy figyeljen az elfogyasztott mennyiségre. Minden mértékkel járó dolog biztonságos az Ön és a baba számára.

Q3. Mik a mítoszok a fűszerek fogyasztásáról terhesen?

Válasz: Nos, kettő van. Az első mítosz az, hogy a fűszeres ételek korai szüléshez vezethetnek. A második mítosz, amit meg akarunk cáfolni, az, hogy a fűszerek vetélést és veleszületett képességeket válthatnak ki. A harmadik mítosz szerint a fűszeres ételek vakságot okozhatnak a babában.