9 Egészségügyi előnyök a száraz gyümölcsök fogyasztásának terhesség alatt

Terhesség: „Függetlenül attól, hogy a terhességet tervezett vagy váratlanul történt, az biztos, hogy az életed örökre megváltozik.” A terhesség nem mindig könnyű az új érzelmek, a fáradtság, a reggeli rosszullét és a kényelmes helyzet megtalálása miatt. Ezért kulcsfontosságú, hogy a terhes nő számára elengedhetetlen a megfelelő étrend. További vitaminokra, ásványi anyagokra és alapvető tápanyagokra van szüksége a baba belső fejlődéséhez. Bár a szokásos ételek minden vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, néhány egészséges snacket, például a szárított gyümölcsöket is be kell venni az étrendbe a terhesség alatt, mivel mind a születendő baba, mind az anya számára előnyös..

száraz gyümölcsök a terhesség alatt

Miért a száraz gyümölcs a legjobb étrend a terhesség alatt??

A rendszeres, kiegyensúlyozott étrend segít a terhes hölgynek kielégíteni az alapvető tápanyagok és vitaminok napi szükségleteit. Ennek ellenére a szárított gyümölcsök segítenek abban, hogy extra fehérjét és tápanyagokat nyújtsanak, például vasat, folsavat, cinket, jódot, magnéziumot és omega-3 zsírsavat. Ezenkívül ezek a szárított gyümölcsök egészséges esti snackként szolgálnak, vagy a hirtelen éhségérzet csillapítására szolgálnak. A vegetáriánus nők számára ezek a szárított gyümölcsök szolgálhatják azt az igényt, hogy minden alapvető tápanyagot biztosítsanak a testüknek, egyenértékűek a húst fogyasztókkal.

A száraz gyümölcs előnyei a terhesség alatti nők számára:

 1. A szárított gyümölcsök rostban gazdagok. A székrekedés a terhes nők fő panasza, különböző okok miatt, mint például a hormonális változások, a tabletták bevitele stb..
 2. Néhány terhes nő vashiányban szenved, ami vérszegénységhez vezethet. A szárított gyümölcsök, mint például a datolya és a dió, azt a célt szolgálják, hogy növeljék a szervezet vastartalmát, és megakadályozzák a vérszegénységet.
 3. A -vitamin, alapvető tápanyag, amely felelős a baba csontjainak növekedéséért. A szárított gyümölcsöket A -vitaminnal gazdagítják.
 4. A szárított gyümölcsök magnéziumban gazdagok, ami elősegíti a baba idegrendszerének fejlődését.
 5. A terhes nők gyakran szembesülnek az ingadozó vérnyomás problémájával. A száraz gyümölcsök káliumtartalma képes szabályozni a vérnyomást.
 6. A szárított gyümölcsök, például az aszalt szilva, megerősítik a méh izmait, ami elősegíti a zavartalan szállítást.
 7. A szárított gyümölcsök E -vitaminban is gazdagok, ami hasznos a tüdő és a baba testének sejtjeinek fejlődésében. Ezenkívül megelőzheti az asztmát a csecsemőben.
 8. A szárított gyümölcsök, mint például a mandula, magnéziummal vannak dúsítva, ami biztosítja a csontok növekedését és karbantartását, valamint segíti a bélmozgást.
 9. Tanulmányok azt mutatják, hogy az anya napi száraz gyümölcsök fogyasztása csökkentheti az asztma és a zihálás kockázatát a csecsemőben.

A száraz gyümölcs evésének mellékhatásai a terhesség alatt:

Bármilyen étel optimális mennyiségben fogyasztva előnyös a szervezet számára, ha feleslegben fogyasztják; mellékhatásai lesznek. A szárított gyümölcsöknek túlzott fogyasztásuk esetén mellékhatásuk lehet. Itt van néhány közülük:

 • A szárított gyümölcsök és diófélék kalóriaértékben gazdagok, ami túlzott súlygyarapodáshoz vezethet, ha túlzott mennyiségben fogyasztják.
 • A szárított gyümölcsök túlzott fogyasztása gázhoz, puffadáshoz, sőt hasmenéshez is vezethet.
 • A szárított gyümölcsök természetes cukrokat, például fruktózt tartalmaznak, amelyek túlzott fogyasztás esetén fogszuvasodást okozhatnak.

Óvintézkedések és tippek:

A száraz gyümölcsöket, amelyek számos előnnyel járnak a terhes nők számára, mérsékelt mennyiségben kell fogyasztani. A terhes nőknek is be kell tartaniuk néhány óvintézkedést.

 1. Mindig tanácsos ellenőrizni a lejárati dátumokat, mielőtt száraz gyümölcsöt vásárolna.
 2. Néhány szárított gyümölcs a természetes cukrokon kívül hozzáadott cukrot is tartalmaz. Amennyire lehetséges, kerülje az ilyen típusú szárított gyümölcsöket.
 3. Ne próbálja felhalmozni a házban lévő száraz gyümölcsöket. Megrongálódhatnak, ha érintetlenül hagyják.
 4. Egyes csomagolt szárított gyümölcsök tartósítószereket, például kén -dioxidot tartalmaznak, amelyek allergiás reakciókat vagy néha légzési problémákat okozhatnak. Próbáljon organikus, tartósítószermentes gyümölcsöket vásárolni csak a neves eladóknál.

Száraz gyümölcsök a terhesség alatt -2

A száraz gyümölcsök bevitelének módjai a terhességi étrendbe:

A szárított gyümölcsök étrendbe való beépítésének különböző módjai vannak. Itt van néhány közülük:

 • Ezeket a salátákba, desszertekbe vagy fagylaltba is bele lehet tenni.
 • Ezek beillesztése turmixba a legjobb kombináció, amelyet egy terhes nőnek ki kell próbálnia.
 • Daráljon le néhány datolyát és diót, tekerje bele kókuszreszelékbe, tárolja hűtőszekrényben, és kész a száraz gyümölcsös cukorka. Tíz napig fogyaszthatja.
 • Néhány szárított gyümölcsöt nehéz rágni, ezért áztassa őket egy ideig vízbe, majd fogyassza el.

Különböző típusú száraz gyümölcsök:

Szárított gyümölcsök, szinte mindegyik nélkülözhetetlen a terhes hölgy számára a bennük található különböző tápanyagok miatt. A szárított gyümölcsök mindegyikének megvan a maga különlegessége. Itt a lista.

1. Mandula:

 • Ez az egyik híres szárított gyümölcs, a legelterjedtebb fehérjeforrás. A mandula egészséges zsírokat is tartalmaz, például többszörösen telítetlen és egyszeresen telítetlen zsírokat, amelyek szív egészségesek. Ezek is támogatják a baba növekedését és fejlődését.
 • Ezek a mandulák kalciumban, magnéziumban, E -vitaminban, riboflavinban és fehérjében gazdagok.
 • A mandula segít a vérnyomás szabályozásában, segít megelőzni a csecsemők alacsony születési súlyát, serkenti az agy fejlődését stb.

2. Dió:

 • A dió dúsított omega-3 zsírok, amelyeket agyi zsíroknak neveznek.
 • A szervezet ezt az esszenciális zsírt önmagában nem tudja előállítani; ezért a dió fogyasztása szükséges.
 • Ezek a zsírok felelősek a születendő baba agyának, idegrendszerének és szemének fejlődéséért.

3. Szárított sárgabarack:

 • A szárított sárgabarack energiasűrű gyümölcs, amely képes kezelni a székrekedést.
 • Ezek a szárított gyümölcsök vasat, rostot, rezet, A-vitamint és E-vitamint tartalmaznak, amelyek elengedhetetlenek a terhes nők számára.
 • A szárított sárgabarack fogyasztása erősíti az immunrendszert, megelőzi a székrekedést, megelőzi a vérszegénységet (vashiány) és csökkenti a preeklampszia kockázatát.

4. Kesudió:

 • A kesudió kiváló fehérjeforrást biztosít, amely egyike a három makrotápanyagnak, amelyeket a szervezet energiaként használ fel.
 • A kesudió cinket tartalmaz, amely segít a terhes hölgy immunrendszerének erősítésében. Ezenkívül a cink az egészséges terhesség legfontosabb tápanyaga, és a növekvő csecsemőknek magas a cinkigényük.
 • Ez a szárított gyümölcs foszfort is tartalmaz, ami biztosítja a terhes nő rendszeres pulzusát.

5. Dátumok:

 • A datolya a datolyapálmafából származó gyümölcs, amely rágós és édes ízű.
 • A dátumok gazdagok a kalóriatartalomban; a kalóriatartalom a szénhidrátokból származik. 100 gramm datolya körülbelül 277 kalóriát tartalmaz.
 • Ezek a szárított gyümölcsök nagyon gazdag rosttartalomban, ami elősegíti a zökkenőmentes emésztést, ami újraéleszti a székrekedés problémáját.
 • Ezek folátot is tartalmaznak, amely állítólag csökkenti a veleszületett fogyatékosságokat.
 • A dátumok vastartalommal vannak tele; A datolya fogyasztása növeli a szervezet vastartalmát, ami segít a vashiány elleni küzdelemben.

6. Szárított füge:

 • A szárított fügét az egyik legegészségesebb gyümölcsnek tartják, amely segít megbirkózni a reggeli rosszulléttel, amely gyakori probléma az első trimeszterben.
 • Ezek kalciumot tartalmaznak, amely elengedhetetlen eleme a születendő baba csontjainak fejlődésében. Ez a kalciumtartalom segít az anya csontjainak erősítésében is a terhesség alatt és után.
 • A szárított füge gazdag omega-3 és folsavforrásnak számít, amely kiváló tápanyag a baba agyfejlődéséhez. Ezenkívül a szárított füge rostban is gazdag, ami elősegíti az emésztést és szabályozza a bélmozgást.
 • A vashiány a magzat oxigénellátásának hiányához vezethet. A szárított füge vasat tartalmaz, ami állítólag megakadályozza a vérszegénységet vagy a vashiányt.

7. Mazsola:

 • A mazsolát, a száraz fekete szőlőt rostban gazdagítják, ami elősegíti az egyszerű emésztést és csökkenti a székrekedés problémáit a terhesség alatt.
 • Sok más szárított gyümölcshöz hasonlóan a mazsola is tartalmaz vasat. A vas szabályozza a véráramlást és biztosítja a magzat oxigénellátását. A vashiány komplikációkat okozhat terhes nőknél. A mazsola segít a vashiány és a vérszegénység elleni küzdelemben.
 • A mazsola kalciumot is tartalmaz, amely elengedhetetlen a születendő baba csontfejlődéséhez. Ez biztosítja, hogy a baba csontsűrűsége normális szinten maradjon és megfelelően fejlődjön.

8. Pisztácia (Pista):

 • A pisztácia alacsony kalóriatartalmú gyümölcs, de gazdag energiaforrással rendelkezik. Ezekből a szárított gyümölcsökből egy adag szinte minden napi vas-, folsav- és kalciumszükségletet kielégít a terhes nő számára.
 • Ezek a szárított gyümölcsök olyan fehérjéket tartalmaznak, amelyek elengedhetetlenek a baba szöveteinek és izmainak fejlődéséhez.
 • Állítólag a pisztácia fenntartja a vér lipidszintjét, mert egyszeresen telítetlen zsírokat tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a jó koleszterinszint növeléséhez és a rossz koleszterinszint csökkentéséhez a szervezetben.
 • Ezek a szárított gyümölcsök tartalmaznak néhány B-komplex vitamint, például niacint, riboflavint, B6-vitamint, amelyek nélkülözhetetlenek a magzat fejlődéséhez.
 • A pista rézt is tartalmaz, amely segít megőrizni a vörösvértesteket terhesség alatt.

9. Szárított alma:

 • Ez a szárított gyümölcsök egyik fajtája, amelyet terhesség alatt lehet fogyasztani a bennük lévő rost- és káliumtartalom miatt.
 • Ezekben a szárított gyümölcsökben található rosttartalom elősegíti a zökkenőmentes emésztést és javítja a bélmozgást, ezáltal csökkenti a székrekedést.
 • Ezek a szárított almák káliumot is tartalmaznak, amely állítólag szabályozza a vérnyomást a terhesség alatt.

A szárított gyümölcsök tele vannak tápanyagokkal, mint például vas, foszfor, réz, magnézium, kálium stb., Valamint vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek nélkülözhetetlenek az anya létéhez. Legyen válogatós, és csak azokat a szárított gyümölcsöket fogyassza, amelyek megbirkóznak a testével anélkül, hogy hányingert vagy mellékhatásokat okoznának. Csak mérsékelt mennyiségben fogyassza, és ne hagyja ki, hogy konzultáljon orvosával, mielőtt a fenti szárított gyümölcsöket fogyasztaná.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

Q1. Melyik a legjobb idő a száraz gyümölcsök fogyasztására a terhesség alatt??

Válasz: A száraz gyümölcsöket egész terhesség alatt lehet enni. Nincs meghatározott időszak a fogyasztásra. De az első trimeszterben szárított gyümölcsök fogyasztása megkönnyítheti a reggeli rosszullétet.

Q2. Biztonságos a száraz gyümölcsök fogyasztása szoptatás alatt?

Válasz: Igen, szoptatás alatt biztonságos a száraz gyümölcsök fogyasztása. Valójában a száraz gyümölcsök fogyasztása szoptatás alatt növelheti az anyák laktációját.

Jogi nyilatkozat: A cikkben található tartalom csak tájékoztató jellegű, és nem tekinthető orvosi tanácsnak. Kérjük, forduljon orvosához, mielőtt bármilyen változtatást végez az étrendjén. Nem vállalunk felelősséget a szárított gyümölcsök fogyasztása utáni káros hatásokért.