A Ghee fogyasztása terhesség alatt és az ezzel járó előnyök

A ghee egy hagyományos főzőszer, amelyet minden indiai konyhában használnak, és a ghee és a terhesség tökéletes keverék a hölgyek hordozásához. A ghee a terhes nők számára nagyon fontos, mivel a ghee számos előnnyel jár. Ami segíthet a terhes nőknek a biztonságos terhességben. A hölgyek számára a ghee ivása a terhesség alatt elősegítheti a sima emésztést, valamint kisimítja a bélrendszert.

A szó egy szanszkrit szóból származik, amelyet Ghrita néven is ismert, szórva. A tisztított vajnak is nevezett Ghee -t úgy nyerik, hogy elválasztják a vizet a dahi vajtartalmától. Ezt a folyamatot nevezhetjük a dahi vagy a túró keverésének is. Így a zsír tisztítása a víztartalom elpárologtatásával a krémes túróból ghee forrongásához vezet, amely melegítéskor cseppfolyósítható.

a ghee fogyasztása a terhesség alatt

A Ghee fogyasztása terhesség alatt biztonságos vagy sem?

A terhesség arról szól, hogy a hölgyek egészséges, egészséges ételeket fogyasztanak. Az egészséges táplálkozás megfelelő mennyiségű vitamint, ásványi anyagot, zsírt és vizet tartalmaz. Ha a zsírbevitelről van szó, az indiai hölgyek számára ajánlott a Ghee fogyasztása, amely Omega 3 és 9 zsírsavakat tartalmazó tisztított vaj. Így a ghee bevonása javíthatja a terhes hölgyek egészségügyi rendszerét. Bár a túlsúlyos terhes hölgyek számára ajánlott a ghee fogyasztása naponta, csak orvos konzultációt követően.

[Többet látni: Méz fogyasztása terhesség alatt]

Ehetek Ghee -t a terhesség korai szakaszában:

A korai terhesség az első trimesztert jelenti, ahol a baba fejlődik. Megfelelni a magzat fejlődéséhez szükséges táplálkozási szükségletekkel. Fontos, hogy bölcs ételt fogyasszunk. Így a házi ghee hozzáadása a terhesség korai szakaszában elősegíti a magzat táplálását és a baba agy fejlődését. A Ghee határozottan okos helyettesítője az olajnak és a vajnak a terhesség teljes szakaszában.

A Ghee ivásának előnyei a terhesség alatt:

Amikor a ghee -ről beszélünk a terhesség alatt. Humpty számos előnye van. Ami az indiai kultúrát és az étkezési szokásokat illeti, a ghee fogyasztásának legfontosabb előnyei a terhesség alatt

1. Javítja az emésztést:

A hölgyeknek ez a kételyük; ehetünk ghee -t a terhesség alatt? Igen, mivel az indiai ételek fűszert és masalát tartalmaznak, mindig vannak emésztési zavarok és savassági problémák. Terhes nőknél normális a savasság és az emésztési zavar. Mivel a baba megnő, és a méh is kitágul, ami a környező bél ütődéséhez és a savas gyümölcslé felfelé tolásához vezetett. Annak érdekében, hogy egyenletes legyen az étkezés és csökkentse a bél savas szintjét, tanácsos inni a ghee -t tejjel együtt a bél simítására..

2. Székrekedés enyhítése:

A ghee zsírsavat tartalmaz, amelyet butirátnak neveznek, és amely fontos szerepet játszik a gyomor egészségében. Az Ayurveda ghee a terhesség szempontjából fontos a székrekedés enyhítésére. Ha a ghee -t tejjel, sáfránnyal, mézzel és csipetnyi kurkumaporral együtt fogyasztja, simítja a gyomrot és enyhíti a székrekedést.

3. A munka megkönnyítése:

A ghee és a terhesség kéz a kézben járnak. Azt is gondolják, hogy ha a ghee -t tejjel vagy Lukács meleg vízzel együtt fogyasztja, akkor enyhítheti a szülési fájdalmat. Sajnos ezt a koncepciót semmilyen kutatás nem támasztja alá.

A Ghee mellékhatásai a terhesség alatt:

Mivel a ghee természetes és ájurvéda tulajdonságokkal rendelkezik, a ghee fogyasztása terhesség alatt nem mutatott semmilyen mellékhatást. A terhes nők számára ajánlott a szokásos étrendből további 200 kalóriát elfogyasztani annak érdekében, hogy táplálja a babát. Bár mindent el kell fogyasztani mérsékelt mennyiségben. Ez magában foglalja a ghee ivását a terhesség alatt, valamint a ghee segíthet a kalória növelésében és a súlygyarapodásban.

A fő mellékhatás az,

  • A terhes nők híznak a kelleténél, ha a ghee fogyasztása meghaladja a szükséges mennyiséget. Ez nehézségekhez vezethet a járásban és a napi tevékenységek elvégzésében.
  • Az elhízás légszomjhoz vezet.
  • A szülés utáni túlsúly eltávolításának nehézségei.

A Ghee hozzáadása a terhességi étrendhez:

Annak érdekében, hogy a terhesség alatt a ghee könnyű és egyszerű legyen, íme néhány módszer a ghee hozzáadására a terhességi étrendben:

A. Roti’s /Parathas:

A hagyományos indiai konyha számára a roti és a parathas alapvető ételek. Ha a ghee -t rákenjük, az íze nem lesz jó, de a roti vagy a paratha is puha és könnyen fogyasztható lesz.

B. Dal rizs:

A következő mindennapi étel a rizs és a dal. Ha egy teáskanálnyi ghee -t és dal rizst ad hozzá, az étel finom lehet.

C. Édességek:

Az indiai édességek a desi ghee -ről ismertek, a desi ghee pedig a terhesség alatt elképesztő táplálkozást fokozó. Az olyan édességek, mint a kheer, Kesari, ladoos, ghee -vel vannak tele. Ezen édességbomba fogyasztását korlátozni kell, és hetente egyszer mérhető mennyiségben kell fogyasztani.

Mi a Desi Ghee fontossága az Ayurveda számára a terhesség alatt??

Ayurveda ghee terhességre erősen ajánlott, hogy elkerülje a betegségeket, például a hideget & influenza. A Desi ghee tehéntejből készül, amely nagy mennyiségű vitamint, ásványi anyagot és antioxidáns anyagot tartalmaz. A Desi ghee terhesség alatt történő alkalmazása rendkívül értékes gyógyító hatása miatt.

  1. Egy teáskanál méz hozzáadásával két -három szál sáfrány, csipet kurkuma, és tejjel együtt itatva ghee -vel fantasztikus természetes hatóanyag, amely elősegíti a baba agyfejlődését.
  2. A design ghee gyógyítja az emésztési problémákat.
  3. Táplálja az anya egészségét a terhesség alatt.

A Ghee fogyasztásának tényei a terhesség 9. hónapjában:

Az a tény, hogy a hölgyeknek egészséges és kiegyensúlyozott ételt kell fogyasztaniuk a terhesség teljes időszakában. A 9. hónapban tanácsos olyan ételeket fogyasztani, amelyek elősegítik a összehúzódást, és segítik a terhes hölgy zavartalan szülését. Mivel a ghee képes megelőzni a székrekedést és elősegíti a szülési fájdalmak kiváltását, a 9. hónapban javasolt a ghee.

Ebben a cikkben részleteztük azt a kétséget, hogy ehetek -e ghee -t a terhesség alatt a hölgyeknél, vagy hogy a desi ghee terhesség alatt egészséges -e, ami egyértelművé teszi a hölgyek dolgát. Bár kevés olyan mítosz van, amelyet tudományosan nem lehet bizonyítani, beleértve azt is, hogy a ghee fogyasztásával a méh összehúzódása serkentődik, ezáltal segítve a zavartalan szülést. A ghee fogyasztása a terhesség alatt azonban nem ellenjavallat, de a zsírfogyasztást megfelelően összeállított étrenddel kell ellenőrizni.

Gyakran Ismételt Kérdések :

Íme néhány kulcsfontosságú kérdés megválaszolása, amelyek hasznosak lesznek a ghee -vel kapcsolatos összes terhes hölgy számára,

Q1. Tejet inni ghee -vel a terhesség alatt biztonságos vagy sem?

Válasz: Minden nap egy pohár tejre van szüksége a terhes nőknek, hogy növeljék a szervezet kalciumszintjét. A ghee hozzáadása a tejhez nemcsak ízt kölcsönöz a tejnek, hanem növeli a terhes hölgy táplálkozását. Egy pohár tej teáskanál ghee -vel kheer ízű lehet kevesebb cukorral. A ghee fogyasztása csak akkor veszélyes a terhes hölgyre, ha túlzott mennyiségben vagy allergiás a tejtermékekre.

Q2. A Ghee mennyiségét szedhetem terhesség alatt?

Válasz: A terhes hölgyek zsírbevitelét illetően orvosilag ajánlott 5-8 evőkanál zsírt fogyasztani, amelyben a telített zsírok bevitelének 10-12%-nak kell lennie. Ezért napi két-három evőkanál ghee fogyasztása fokozza a baba növekedését és elősegíti a zsírban oldódó vitamin felszívódását.

Q3. Van -e különbség a Cow Ghee és a bivalyghee között a terhesség alatt történő alkalmazásra?

Válasz: Igen, sok különbség van a tehén ghee és a Buffalo ghee között. A tehéntej alacsony zsírtartalmú, alacsony kalóriatartalmú és több koleszterint tartalmaz, így kevésbé krémes. Másrészt a Buffalo tej több zsírt tartalmaz, kevesebb koleszterint és magas kalóriát tartalmaz. Így a ghee-t kevesebb zsírtartalmú tehéntejből kell gyorsabban elfogyasztani, és a magas zsírtartalmú bivalyghee hosszabb ideig megőrizhető. Ezért a tehénghi használata megakadályozhatja a hízást, mint a zsíros bivalytej.