A hajtások fogyasztása a terhesség alatt káros és bölcs dolog lehet

A csírázás a gabonafélék, hüvelyesek és bab csírázásának egy módja. A magvakból kikerülő zsenge hajtások nagyon egészségesek és tele vannak tápanyagokkal. Sok különböző magot csírázhat, mint a retek, a lucerna, a mungóbab stb. A babcsíra terhességgel kapcsolatos táplálkozás jó választás. Megkapja az összes szükséges tápanyagot, amelyek a baba számára is nagyszerűek. A lucerna hajtások terhességi tápértéke is nagyon magas. A kelbimbó terhességi táplálkozása az egyik legmagasabb, de nem sok anya szereti ezek ízét. Tehát válasszon a különböző tápláló és ízletes hajtások közül a terhesség alatt.

csírázik a terhesség alatt

A csírák tápértéke:

A hajtások nagy tápanyagok erőművei. Vitaminokat, antioxidánsokat, ásványi anyagokat, rostot, fehérjét és enzimeket tartalmaznak. A hajtások tele vannak oxigénnel és segítenek a baktériumok elleni küzdelemben. Olyan vitaminokat tartalmaznak, mint az A, B, C és E, valamint zsírsavakat, amelyek rendkívül táplálóak. A csírákról is ismert, hogy alacsony kalóriatartalmúak, így a súlyukat is kordában tartják.

Biztonságos -e csírát enni terhesség alatt?

A nyers csírákkal csak az a probléma, hogy káros baktériumokat tartalmazhatnak. Mivel a baktériumok bejuthatnak a magokba, majd jelen lehetnek az újonnan keletkező hajtásban, könnyen bejuthatnak a véráramba. A jelenlévő baktériumok közül néhány az E-Coli, a Salmonella és a Listeria. Könnyedén kitörhet bizonyos betegségek kitörésével, ha elfogyasztja a nyers csírákat, amelyek tele vannak baktériumokkal. Tehát nem tanácsos nyers csírát enni a terhesség alatt. Jól megfőzzük, majd megeszjük.

A csírák fogyasztásának előnyei a terhesség alatt:

A csírafogyasztás terhesség alatt számos előnnyel jár, és az anya és a baba felszívhatja. Nagyon könnyen csíráztatható és olcsó is, így ez segít az anyáknak egészséges életmód fenntartásában a terhesség alatt. A csírákban lévő vitaminok, amelyek tartalmazzák az A, B, C és még E -t is, elengedhetetlenek az anya és a baba számára. Bármilyen rendellenes növekedés a baba sejtjeiben csökkenthető a csírák által megnövelt oxigénmennyiség bevitelével. A csírák kiváló tápanyagforrást jelentenek az anya számára, mivel több egészséges enzimet tartalmaznak a szabad gyökök elleni küzdelemhez.

A csírák fogyasztásának hatása a terhesség alatt:

Ahogy fentebb említettük, a csírák csodálatos egészséges előnyökkel járhatnak az anya életében. A csírákat általában kétféle módon – nyersen vagy főzve – készítik el. Egy egészséges ember bármilyen módon ehet csírát. A nyers csírákat azonban tisztának kell tartani, és higiénikus körülmények között kell termeszteni. A kismamáknak ez nem jó ötlet. Itt elmondjuk – jól csíráznak a terhesség alatt.

A terhes nők csíráit főzve, párolva vagy jól főzve kell fogyasztani. Ebben a formában a csírák kiváló választás a diétás táblázathoz. A tápanyag, amelyet a csírák adnak, óriási. Ezek a tényezők hozzájárulnak a baba növekedéséhez és fejlődéséhez is. A csírák anya által nyújtott előnyei közvetve eljutnak a babához. A sejtképződés jobb, ha magas az oxigénszint, és eléri a babát. Ez ahhoz vezet, hogy egészséges baba születik komplikációk nélkül. A csírában lévő összes vitamin nagyszerű az anya és a baba általános jólétéhez. Ha a csírákat jól megfőzik és megeszik, a rendszer könnyen felszívja őket, és minden fertőzés esélye csökken.

Nyers csíra:

A kismamák csírája soha nem lehet nyers. Csak így nem szabad csírát adni terhes hölgyeknek. Mivel a nyers hajtások baktériumokat tartalmazhatnak, ez káros lehet mind az anyára, mind a babára. A baktériumok valóban jelen vannak a magokban, és ha nem tisztítják meg alaposan, akkor a csírává nőnek. Így egy személy elfogyasztja, és a káros baktériumok belépnek a rendszerébe. Ezek vetélést vagy halvaszületést okozhatnak, ami nagy probléma az anyák számára. A nyers csírákkal kapcsolatos probléma az anyákban és az egészségükben is megfigyelhető.

Óvintézkedések csírák fogyasztása során a terhesség alatt:

Csakúgy, mint fentebb említettük, a terhes nők csíráinak főtt vagy párolt hajtások formájában kell lenniük. A főtt csíra a terhesség alatt a legjobb megoldás az anyák és csecsemőik számára. A főtt babcsíra terhességi táplálkozási szintje nagyon magas, és tökéletes a kismama és a növekvő baba számára. A szükséges óvintézkedések egyszerűek. Ne vásároljon kész csírát a piacokról, mivel nem higiénikus körülmények között és piszkos vízben termeszthetők. A babot otthon mindig csírázza tiszta, forralt vízzel. Ha a csírázás befejeződött, főzzük a csírákat gőzöléssel, forralással vagy edényben főzéssel.

Hogyan vegye be a csírákat a terhességi étrendbe?

A terhességi étrendben többféle hajtás is megtalálható. Mindig változtassa meg a használt bab típusát, hogy változatos ízeket kapjon. A mungbab, a zöld gramm, a lucerna, a retek mindenféle bab, amelyet könnyen csírázhat otthon. Ez kellemes ízt kölcsönöz az ételeknek. Naponta csírázzon kis mennyiséget, és ha kész, fogyassza el.

Tippek csírák vásárlásához:

A csírákat úgy készítik, hogy a magokat vagy a babot egy edénybe helyezik, majd vízzel permetezik. Ez nedvesíti a magokat, és bezárva csírázni kezdenek. Terhes nőknél mindig tanácsos nem kész csírát vásárolni, mivel a csírázáshoz használt víz szennyezett lehet. Ezért jobb, ha megvásárolja a nyers magokat vagy babot, és a csírázást otthon végezi tiszta vízzel. Még akkor is, ha kívülről rendeli az ételt, nem tanácsos semmilyen formában nyers csírát rendelni.

A terhesség alatti csírák nagyszerű módja annak, hogy egészségesek és aktívak maradjanak. Ezek csodálatos élelmiszerforrások, amelyek számos vitamint és ásványi anyagot, valamint enzimeket tartalmaznak. A csírákat fel lehet főzni és párolni, és érdekes ételekké lehet alakítani, hogy az anyák boldogok legyenek. A csírák minden tulajdonsága és tápértéke közvetve a babához kerül, és ez hozzájárul a baba egészséges növekedéséhez. Tehát csíra hozzáadása a terhességi étrendhez nagyszerű ötlet. Csak győződjön meg róla, hogy a csírákat higiénikus körülmények között termesztik otthon, és mindig jól főzze meg evés előtt.

GYIK

1. Házi vagy kész csíra. Melyik a jobb választás?

Válasz: Míg a normális egészséges emberek könnyen elfogyaszthatják a kész csírákat, és nem szembesülnek problémákkal, a terhes nőknek nem ajánlott. A terhes nők számára a jobb választás, ha otthon nevelik a csírákat, és azonnal megkapják. A csírákat sem szabad túl sokáig megőrizni.

2. Melyik hajtás jobb választás a terhes nők számára?

Válasz: Többféle hajtás létezik, amelyeket otthon könnyen termeszthet. Mindegyikük rendelkezik a szükséges tápanyagokkal és előnyökkel. Tehát egyetlen specifikus babcsíra sem jobb a másiknál ​​táplálkozás szempontjából. A moong hajtások terhesség alatti előnyei megegyeznek a lucerna vagy a retek előnyeivel.

3. Egy terhes nő ehet -e nyers csírát?

Válasz: Nem. A terhes nő nem fogyaszthat nyers csírát a bakteriális szennyeződés veszélye miatt. A nem főtt hajtásokban E-coli, szalmonella és listeria-mérgezés is előfordulhat. Főzés után ezek a baktériumok elpusztulnak, és így biztonságosan fogyaszthatók. Ezért nagyon tanácsos a csírákat párolni vagy forralni, majd elfogyasztani. Hozzáadhatja őket különféle ételekhez. Ha nyers csírát tesznek az edényekre, tanácsos nem megenni az egész edényt.