A legfontosabb döntő oltások terhes nők számára

A terhesség alatt elengedhetetlen a helyes étkezés és a testmozgás. De van még egy dolog, amire összpontosítania kell, ez a vakcinák. A védőoltásokat olyan betegségek és betegségek elleni immunizálásra használják, amelyek nagyon gyors ütemben elkaphatják a terhes anyát és a születendő babát. Másrészt oltásokat is adnak annak biztosítására, hogy a terhes hölgy tápanyagokkal rendelkezzen. Abban az esetben, ha az étrendje ezt nem biztosítja számára. Bár a lakosság nagy része egyetért azzal, hogy a védőoltások elengedhetetlenek az egészséges élethez. Sokan még mindig bizonytalanok ebben. Beszéljünk a terhes nők elleni védőoltásokról.

védőoltások terhes nők számára

A vakcinák biztonságosak a terhesség alatt?

Igen, bizonyos oltások beadása terhesség alatt biztonságos, de nem minden. A szükséges vakcinákat vegye be a lehető leghamarabb. Mivel a szakemberek szerint az oltások/oltások időben történő bevétele biztosíthatja a biztonságos terhességet. Anélkül, hogy befolyásolná a személyes egészséget vagy a babákat. Bár vannak olyan oltások, amelyeket terhesség alatt nem lehet beadni. De fontosak a stabil egészség megőrzéséhez, ezeket előre meg kell adni.

Védőoltások a terhesség előtt:

A terhesség alatt a testünk egy helyett két ember szükségleteit elégíti ki. Ami azt jelenti, hogy bármi és minden, ami minket érint, mindig hatással lesz a magzatra. Még a gyakori betegségek is komoly károkat okozhatnak a szervezetben.

Gyermekkorunkban, amikor megszülettünk, kényszer, hogy oltást kapjunk bizonyos betegségek ellen. A szülők gyakran elmulasztják bizonyos oltások megszerzését. Míg más esetekben az egészségügyi rendszer folyamatosan fejlődik, a felnőtt emberek elkerülhetik bizonyos oltásokat. A tévhitekkel rendelkező embereknek biztosnak kell lenniük abban. Bár, ha terhességet tervez, ajánlatos ezeket a terhesség előtti oltásokat bevenni.

 • Kanyaró elleni vakcina
 • Mumpsz vakcina
 • Rubeola vakcina
 • Bárányhimlő elleni vakcina
 • Papilloma vírus elleni védőoltás

A terhesség alatt kapható oltások listája:

Csak a terhesség alatt kevés védőoltást adnak be, amelyek teljesen szükségesek a biztonságos terhességi időszakhoz. Mert pl. az influenza elleni védőoltást többnyire azért adják be, hogy elkerüljék a közönséges influenza megbetegedését. Az influenza lázat, hideget, köhögést, majd számos más problémát okozhat, amelyek szorongást okozhatnak a kismamának. Ezért nagyon fontos az influenza elleni védőoltás a terhesség alatt, különösen a novembertől márciusig tartó hónapokban. A szamárköhögés elleni védőoltás terhességi ideje szintén fontos. De ehelyett beveheti a Tdap vakcinát is, amely tetanusz vakcina a terhesség alatt, 27-36 hetes időszakban.,

 • Influenza elleni védőoltások (influenza)
 • Tdap vakcina terhesség (tetanusz toxoid, csökkent diftéria toxoid és acelluláris pertussis)

Mely védőoltásokat lehet/kell kerülni a terhes nőknek:

Csecsemőként elkezdjük a védőoltást annak érdekében, hogy elkerüljük bármilyen betegség vagy betegség kialakulását. A hepatitis B vakcina a terhesség alatt, a polio vakcina a terhesség alatt bizonyos oltások, amelyeket nem lehet beadni, amikor a magzat még a testben van. Ezeket a vakcinákat csak a baba születése után lehet közvetlenül beadni a babának.

Minden felnőttnek van egy táblázata, amelyre hivatkozik, hogy ellenőrizze az oltásokat, amelyeket életük korai szakaszában kaptak vagy kaptak. Ezen vakcinák bármelyikének kihagyása károsíthatja az egészséget. Ezen vakcinák bármelyikét csak a terhesség előtt vagy után szabad beadni, a terhesség alatt történő beadásuknak mellékhatásai lehetnek. A kanyaró elleni védőoltás a terhesség alatt, a rubeola elleni védőoltást előnyben kell részesíteni a terhesség előtt vagy után, itt vannak a többi terhes nők elleni oltások, amelyeket el kell kerülni,

 • Rubeola vakcina
 • Kanyaró elleni vakcina
 • Bárányhimlő elleni vakcina
 • Mumpsz vakcina

Mellékhatások, amelyek előfordulhatnak a védőoltások terhes nők számára történő beadására:

A terhes nők elleni védőoltásokat gyakran fecskendezik be, hogy az immunrendszert megfelelő állapotba hozzák bizonyos betegségek és betegségek kezelésére. A védőoltásoknak lehetnek kisebb mellékhatásai, amelyek néhány napig is eltarthatnak, mivel a szervezet időbe telik. Bizonyos helyzetekben, hogy hozzászokjon a vakcina inváziójához a szervezetben. Az oltás után fellépő gyakori mellékhatások közül néhány,

 • Vörösség vagy duzzanat a kézben, ahol a vakcinát beadták.
 • Enyhe láz
 • Szédülés
 • Fejfájás
 • Fáradtság
 • Ízületi és izomfájdalom
 • Borzongás

A terhesség öröme mérhetetlen, de ezzel a boldogsággal együtt sok felelősség is jár, és a terhesség alatti oltás megszerzése is ilyen felelősség. Az Ön és a baba egészségének a legjobb állapotban kell lennie. Így a jövőben vagy a jelenben komplikációk nem fordulhatnak elő. Ezért mindig próbáljon konzultálni a nőgyógyászával, és kövesse nyomon az összes kapott védőoltást.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

1. Árthat -e egy oltás a születendő gyermekemnek?

Igen, az olyan oltások, mint a kanyaró elleni védőoltás, a rubeola elleni védőoltás, a bárányhimlő elleni védőoltások stb., Hatással lehetnek a várandós anya és a magzat testére. Ezek a vakcinák potenciálisan megfertőzhetik/károsíthatják a magzatot, ha terhesség alatt kapják.

2. Milyen oltásokra van szükségem szülés után?

A nemrégiben szült anyák ellenőrizhetik az egészségügyi kártyájukat, hogy megkapják -e a hiányzó oltásokat, amelyeket nem kaptak meg. Az orvosok általában alapos folyamaton mennek keresztül. Oltassa be a babát, és hozzon létre egy egészségügyi kártyát utasításokkal és dátumokkal, amelyek segítik az új anyát a dolgok megtervezésében.

3. Utazást tervezek terhesség alatt, ha be kell vennem bármilyen védőoltást?

Célszerű felvenni a kapcsolatot orvosával, majd előre megtervezni a dolgokat. A terhes nő beveheti a Tdap oltást, amelyet ajánlatos bevenni a terhesség alatt. Az influenza elleni oltás egy másik vakcina, amely hasznos utazás közben, mivel távol tartja a náthát és a köhögést.