A Pomelo jó a terhes nők számára?

A terhesség jelentősen megváltoztathatja étrendjét. Előfordulhat, hogy az Önnek tetsző étel nem megfelelő az Ön és gyermeke számára. Míg azok, akiket korábban soha nem kedveltél, kiderülhetnek, amikre most vágysz. A legtöbb gyümölcs gyümölcse általában jót tesz az egészségnek a terhesség alatt. Bár lehet, hogy soha nem szerette a narancsot vagy a citrusféléket, a terhességről ismert, hogy megváltoztatja az ízlését, és vágyik az ilyen gyümölcsökre. Furcsa vágyakozással Pomelo iránt kíváncsi, hogy „jó -e a pomelo a terhes nőknek”?

A pomelo kevésbé gyakori citrusfélék. A gyümölcs őshonos a délkelet -ázsiai országokban. A Pomelo most már a világ legtöbb részén elérhető. Kicsit nagyobb, mint egy grapefruit. A hús fehér, sárga, rózsaszín vagy piros. A gyümölcs édes és fanyar ízű. A fehér fajta enyhébb ízű, mint a rózsaszín pomelo gyümölcs. Minden más citrusfélének tápláló értékkel rendelkezik. A terhes nők ehetnek pomelót? Találjuk ki.

A Pomelo jó a terhes nők számára

A Pomelo előnyei a terhesség alatt:

Íme néhány előny a pomelo terhes nők számára.

1. Foetas Health:

Minden citrusfélék, beleértve a pomelót is, nagyon jó folsavforrások. A folsav hiánya terhesség alatt nagymértékben növelheti a magzati születési rendellenességek kockázatát. A Pomelo a terhesség alatt segít megőrizni a baba jó egészségét később.

2. Az immunrendszer erősítése:

A pomelo, mint a legtöbb citrusfélék, a C -vitamin tárháza. A terhes nőknek legalább 85 mg C -vitamin tápanyagra van szükségük minden nap. A friss pomelo gyümölcs fogyasztása vagy a gyümölcslé fogyasztása nagyszerű módja a C -vitamin szükséglet teljesítésének a terhesség alatt. Ezenkívül változatosságot ad a citrusfélék táplálékforrásaihoz a terhesség alatt. A C -vitamin megvédi a hidegtől. Alapvetően erősíti az immunrendszert.

3. Antioxidáns:

A pomelo más antioxidánsok, például a likopin nagyszerű forrása is, amelyek többnyire a gyümölcs rózsaszín vagy vörös változatában találhatók. Erősíti a sejteket és megvédi a betegségektől.

4. Fokozza az emésztőrendszert:

A pomelo jó rostforrás. A gyümölcs rendszeres fogyasztása más citrusfélékkel együtt egészséges rostot biztosít. Ez megkönnyítheti a gyakori terhességi problémákat, például a székrekedést és az emésztési zavarokat.

5. Egészséges izmok és jó idegrendszer:

A Pomelo a terhes nők számára ideális, mivel jó káliumforrás. A gyümölcsben lévő kálium egészségesen tartja izmait és idegeit. Segít a vérnyomás normális szinten tartásában is.

Pomelo terhesség alatt 2

6. Erős csontok:

A Pomelo jó mennyiségű kalciumot tartalmaz. A pomelo terhesség alatti fogyasztása segíthet kielégíteni a szervezet növekvő kalciumszükségletét a terhesség alatt. A kalcium hozzájárul a csontok és általában az egészségi állapot erősítéséhez.

Mellékhatások:

  1. A C -vitamin túladagolása bizonyos mellékhatásokat, például hasmenést és veseköveket okozhat. Ha olyan mellékhatásokat észlel, mint például hányinger, gyomorgörcs és gyomorégés a C -vitaminban gazdag ételek, például a pomelo fogyasztása után, akkor abba kell hagynia a fogyasztását, és orvoshoz kell fordulnia. A túlzott C -vitamin -fogyasztás szintén károsíthatja a magzatot.
  2. Egyes citrusfélékben található aktív hatóanyagok, köztük a pomelo, kölcsönhatásba léphetnek a rák és a szívbetegségek gyógyszereivel. Beszélnie kell egy szakemberrel a citrusfélék terhesség alatti fogyasztásáról, ha ezen állapotok bármelyike ​​miatt kezelés alatt áll. A furanokumarinok megtalálhatók a pomelóban, amelyek károsíthatják az anyát és a születendő babát.

Terhes nők ehetnek Pomelot?

Ha nincsenek olyan feltételei, amelyek negatívan befolyásolhatják a pomelo gyümölcsöt, és orvosa jóváhagyja azt, akkor a pomelót feltétlenül fel kell venni az étrend listájára. Tehát a pomelo jó a terhes nők számára? Igen, ha megfelelő mennyiségben és szakértői utasítással veszik be.