Echinacea terhesség alatt

A megfázás és a köhögés terhesség alatt nagy gondot okozhat a terhesség alatt. Ha sokféleképpen irányíthatja az irányítást, érdemes tudni, hogy van gyógynövényes szempont. Ezt használhatja állapotának megkönnyítésére. Míg a gyógynövényeket a legtöbben nem kedvelik a rájuk vonatkozó ismeretek hiánya miatt, a gyógynövények az egészség szempontjából az egyik jó tényező lehet. Bár néhányan, akik haboznak az előírt gyógyszerek vagy a vény nélkül kapható gyógyszerek alkalmazásával, mind gyógynövény -készítmények. A leggyakoribb gyógynövények közül néhány az Echinacea, az áfonya stb.

Most sok online szál és blog arra késztet, hogy megkérdőjelezd a gyógynövények biztonságosságát, vagy hogy pontosabb legyek: „Biztonságos -e az Echinacea a terhesség alatt?” Most az Echinacea terhesség alatti használata vitatható téma. Az Echinacea -ról ismert, hogy csökkenti a megfázás hosszát és megfékezi annak ismétlődését. A felső légúti fertőzések kezelésére és megelőzésére szolgál.

Echinacea terhesség alatt

Mi az Echinacea??

Az echinacea kúpvirág, és körülbelül 400 éve hagyományos gyógymódnak tekintik. Technikailag gyógynövény, és számos faját használják a virágokból, gyökerekből és szárból származó gyógyszerekhez. Az antibiotikumok bevezetése előtt az echinacea tekintélyes gyógyászati ​​státusszal rendelkezett. Az echinacea kémiai összetevői erős immunstimulátorokkal rendelkeznek, és magas terápiás értékük van a C -vitamin, a flavonoidok és az inulin jóságával.

Az Echinacea az A kategóriába tartozó terhességi gyógyszer, amely nem mutatott magzati kockázatot. Ez azt jelenti, hogy az echinacea terhesség alatt biztonságosan fogyasztható. Nincs azonban elegendő adat, amely esélyt adna arra, hogy a terhesség alatt teljesen kizárja a vele kapcsolatos kockázati tényezőket. Mégis mások biztonságos gyógynövényként értékelték, amelyet terhesség alatt lehet szedni.

Echinacea terhesség alatt 2

Echinacea tea terhesség alatt:

Itt van egy jó módszer az echinacea étrendbe való felvételére.

  • Forraljon fel egy pohár vizet közepes lángon.
  • Ehhez adjunk hozzá friss echinaceát. Hozzáadhat szárított formát is.
  • Most fedjük le és pároljuk körülbelül 12 percig.
  • Szűrje le a keveréket, és adjon hozzá egy kanál mézet.

Igyon teát forróan, naponta egyszer.

Az Echinacea előnyei a terhesség alatt:

  1. Erősíti az immunitást: Ismert, hogy fokozott immunitást biztosít a megfázás ellen. Az is ismert, hogy a megfázás időtartamát csupán másfél napra csökkenti, így a terhesség kevésbé kényelmetlen.
  2. Húgyúti fertőzés: Ismert, hogy kezeli a húgyúti fertőzést. Szükséges a fertőzések elkerülése a terhesség alatt.
  3. Tinktúra formájában is használják, enyhe adag alkohollal. Ez az apró mennyiségű alkohol nem árt a terhes nőknek.

Az Echinacea mellékhatásai a terhesség alatt:

Míg az echinacea bizonyos előnyökkel jár, más kapcsolódó mellékhatások is vannak. Nézd meg és vigyázz ezekre.

  1. Allergia: a leggyakoribb mellékhatás az allergiás reakció. Ha szervezetében hirtelen allergiás reakció alakul ki, azonnal hagyja abba a fogyasztást.
  2. Ha asztmája vagy allergiás reakciója van bizonyos növényekre és virágokra. Fennáll annak a kockázata, hogy allergiát is okozhat az echinaceára.
  3. Autoimmun betegségek: A másik mellékhatás, amelyet tapasztalhat, az autoimmun betegségek, például a kollagén és a szklerózis multiplex.

A termék folyamatos használata 8 hétnél tovább nem ajánlott. Ez immunszuppresszióhoz és más hasonló májproblémákhoz vezethet.

Bár megkönnyebbülést fog okozni, ha tudja, hogy a nagyon kevés ismert kutatásból kevés olyan, amelyről ismert, hogy elvégzett, nem mutat semmilyen jeleket a baba vagy az anya szülés közbeni károsodására, nem végeztek mélyreható kutatásokat a gyógynövények területén. és ez az, ami mindenkit elriaszt a gyógynövényektől. Az a tény, hogy nem sokat tudunk róluk, aggasztja az embereket a lehetséges hatásoktól.

Mennyire biztonságos?

Most, hogy mélyebbre ássuk, hogy az Echinacea biztonságos -e a terhesség alatt, hasznos lenne tudni, hogy a Torontói Beteg Gyermekkórház és kutatócsoportja arra a következtetésre jutott, hogy az Echinacea terhesség alatt történő alkalmazása nem vezet a születési rendellenességek fokozódásához csecsemőknél.

Ez a kutatás közel 400 terhes nőt érintett, közülük 200 nem szedte az Echinaceát, 200 pedig tudatosan vagy tudatlanul. Mindkét csoport összehasonlítása alapján, az élveszületések, vetélések, születési rendellenességek (nagyobb vagy kisebb hibák) alapján úgy tűnt, hogy nincs statisztikai különbség a szállítás tekintetében.

Míg sok orvos gyógynövényeket ajánl a pácienseinek, néhányan nem hajlandók kiadni nekik, mivel nem szándékoznak anyát tenni, ha nem tudnak valamit. Sokan még mindig azt javasolják a pácienseiknek, hogy várják meg, és maradjanak vele, ahelyett, hogy a megfázás elleni alternatív módszerek mellett döntenének.

Bár valójában nem tudják megmondani, hogy a gyógynövények jók vagy rosszak, nincs bizonyítékuk egyikre sem. Mindazonáltal azt kívánják, hogy a gyógynövényes kereskedelmi iparágak fektessenek be és végezzenek széles körű kutatási és adatszolgáltatási adatokat, hogy világossá tegyék az embereket és az orvosokat, hogy tudják, mivel foglalkoznak..

A biztonságosabb oldal érdekében tanácsos kerülni a gyógynövényeket a terhesség első trimeszterében. Bár létezik olyan gyógynövények listája, amelyek egészségessé teszik a szállítást. Az egyik fő gyógynövény az Echinacea, az Echinacea teát inni terhesség alatt meglehetősen ital. Bár leginkább tinktúrák formájában használható, a tea is széles körben ajánlott fogyasztási módja.