Fontos a baba helyzete a terhesség alatt?

A terhesség kétségtelenül a legörömtelibb időszak egy nő számára, de lehet a rendkívüli kíváncsiság, valamint a sok stressz és szorongás ideje is. Amíg babát vársz, a nő gondolkodásmódja teljes káosz állapotában van, és sok kérdés és kétely kavarog az agyadban.

A legfontosabb az, hogy mi legyen a baba ideális helyzete a születés során. Ideális esetben azt mondják, hogy a születés könnyebb, ha a baba a születés előtt egy bizonyos helyzetben van a medencezónában, és ideális esetben akkor, amikor a baba feje lefelé mutat. Ha azonban megérti, hogy a baba milyen módon helyezkedik el az anyaméhben, akkor sok kérdés tisztázása segíthet.

baba helyzet a terhesség alatt

1. Az elülső helyzet:

Az elülső pozíciót tartják a legjobb helyzetnek a baba számára, mivel könnyebb szüléseket eredményez. A helyzet az, hogy a baba feje lefelé néz, a fej hátsó része pedig kissé a pocakja előtt helyezkedik el. Ez a helyzet megkönnyíti a szülést. Ebben a helyzetben a baba egy kicsit a medencéjében van. Ezt a helyzetet nagyjából úgy érthetjük, mint a helyzetet, amelyben a baba könnyedén meg tudja hajlítani a nyakát, és az állát a mellkasba dugja. Ebben a helyzetben a fej legkeskenyebb része a méhnyakba nyomódik, ami megkönnyíti a szállítást.

A fej legkeskenyebb része nyomja a méhnyakát, ami segít a szülés során. Amikor a baba születés közben belép a medencébe, a baba ezen elülső helyzete megkönnyíti a baba óvatos leereszkedését.

Az esetek többségében a babák ebben a helyzetben fekszenek.

2. Occiput hátsó pozíció:

Ebben az esetben a baba úgy van elhelyezve, hogy háta a hátad felé nézzen. Ezt a pozíciót, amelyet általában OP -nak hívnak, „hátsó” baba helyzetnek is nevezik.

Ennek a helyzetnek a fő hátránya, hogy a munka ebben az esetben a szokásosnál tovább tarthat. Ez főleg annak köszönhető, hogy gyermeke szorosan feküdt, és nem tudja megnyomni az állát, és a mellkasába húzni. Ez kényelmetlenné teszi a helyzetet, és hátfájást okoz a szülés során.

A fő okok, amelyek miatt a baba a hagyományos helyzetből változik, a következők:-

a. A medence alakja és típusa:

Ha a medence formáját eltéríti a szokásos körtől, akkor nagy valószínűséggel gyermeke a medence széles területére telepedik, amely lehetővé teszi, hogy a feje könnyen illeszkedjen.

b. Életmód:

A sok mozgás miatt a medencéje hátrafordulhat, ami kellemetlen helyzetbe hozhatja gyermekét.

Ugyanez elkerülése érdekében fontos fizikai tevékenységeket végezni és edzeni, bár az orvos beleegyezésével. Bátorítsa magát arra, hogy motiváltabbnak érezze magát egy egészséges gyermek születése iránt, és nem lesz akadálya. Természetesen fontos a gyermek születési helyzete, de biztonságuk biztosítása a megfelelő életmóddal nem túl nehéz.

Nagyon remélhetjük, hogy a felsorolt ​​mutatók eloszlatják a legtöbb kétséget a gyermek születése alatti helyzetével kapcsolatban, és ha ez fontos. Beszéljen nőgyógyászával, mielőtt olyan tevékenységet végez, amely sok mozgást igényel, beleértve az edzéseket is, mivel ezek befolyásolhatják a gyermek elhelyezését a méhében.