Hasi fájdalom a terhesség alatt – okok és kezelések

Amikor elkezdi a terhesség második trimeszterét, előfordulhat, hogy néhány hasi fájdalmat tapasztal. Általában nincs ok a pánikra, de ha bizonyos állapotok megfigyelés alatt állnak, akkor aggódnia kell. Akárhogy is, érdemes biztonságban játszani, amikor az Ön és a baba életéről van szó. Tehát ellenőrizze, hogy mi riasztó és mi nem, és ha nem győződik meg róla, mindig forduljon orvosához. Míg a terhesség alatti hasi fájdalomnak számos oka van, vannak olyanok, amelyek aggodalomra adnak okot, és vannak olyanok, amelyek nem annyira.

Hasi fájdalom a terhesség alatt Okok és kezelések

Milyen okai vannak a hasi fájdalomnak a terhesség alatt, aggódnom kell?

Méhen kívüli terhesség:

A tények rámutatnak arra, hogy 50 nőből 1 szembesül a méhen kívüli terhesség kockázatával, amely a tojás beültetésének koncepciója a méhen kívül. Ha mégis ennek áldozatává válik, akkor erős fájdalmat fog tapasztalni, és a terhesség 6-10 hetében előfordulhat némi vérzés. A méhen kívüli terhesség nem vihető előre, és azonnali kezelésre van szüksége. A biztonság kedvéért ellenőrizze, hogy az implantáció a méhben történt -e ultrahangos vizsgálaton keresztül.

Vetélés:

Ha a nők súlyos hasi fájdalmat tapasztalnak a terhesség alatt valamikor az első trimeszterben, az nem lehet jó. Továbbá, mivel a terhességek majdnem 15% -a vetélés formájában fejeződik be, a vérzésre és a görcsökre ugyanúgy figyelni kell, mint a menstruáció idejére.

Placenta -zúzódás:

A terhesség 200 esetéből körülbelül 1 esetben a méhlepény a méh falától való elválasztáshoz vezethet. Ez nagyon súlyos komplikáció, amelyet figyelembe kell venni, mivel a méhlepény oxigén- és tápanyagforrás a baba számára, ami gátolja a baba növekedését. Általában a harmadik trimeszterben jelentkeznek, és a terhesség alatt progresszív alsó hasi fájdalom formájában jelentkeznek. Ha korábban volt méhlepény -elszakadása, vagy ha valaki magas vérnyomásban szenved, vagy bármilyen hasi sérülése volt, akkor valószínűleg hajlamos a méhlepény elszakadására.

Húgyúti fertőzés:

A koraszülés kockázatának növelése a húgyúti fertőzés súlyos szerepe a terhesség alatt. Egyes nők általában panaszkodnak hirtelen vizelési ingerre, égő érzésre vizelés közben és véres vizelésre is. A húgyúti fertőzésben szenvedő nők többsége hasi fájdalmat is tapasztal a terhesség alatt. Ha orvosa gyakran ellenőrzi a vizeletét a baktériumok keresése során, akkor segíthet a korai elfogásban, és a korai szakaszok lehetővé teszik az állapot csökkentését csak antibiotikumok használatával.

Epekövek:

A terhesség alatti felső hasi fájdalom kövek jelenlétére utalhat az epehólyagban, ami csak akkor gyakori, ha idősebb, mint 35 éves és túlsúlyos. A fájdalom ezen keresztül azonban átterjedhet a hátán és a vállain is. Tehát tartsa nyitva a szemét mindenféle tünetre, hogy megbizonyosodjon arról, hogy Ön és gyermeke egészségesek maradnak.

Vakbélgyulladás:

Általában a fájdalmat a terhesség alatt alsó hasi fájdalomként kell összpontosítani, de a terhesség egész ténye egy kicsit magasabb szintre tolja. A méh megnagyobbodása miatt a vakbél szinte a köldökig húzódik, ami megnehezíti a diagnózist. Ez is egyike annak a sok oknak, amely miatt a nők hajlamosak a halál kockázatára, azaz a késői diagnózisra. A terhesség alatt hajlamos lehet hányingerre, hányásra és étvágytalanságra, valamint a felső hasi fájdalomra.

Melyek azok az okok, amelyek ártalmatlanok számomra?

Nos, a székrekedéstől a szalagfájdalomig sok oka van a hasi fájdalomnak a terhesség alatt. Míg a növekvő méh kiszorítja a bélét, és terhesség alatt hajlamosabb a székrekedésre és a gázképződésre, olyan tényezők is hozzájárulnak a fájdalomhoz, mint a kerek szalagfájdalom és a Braxton Hicks -összehúzódások. Míg a kerek szalagfájdalom a méhhez is kapcsolódik, általában magától megoldódik. A Braxton Hicks összehúzódások inkább gyakorló összehúzódásokhoz hasonlítanak. Ha azonban nem tudja megkülönböztetni a Braxton Hicks -et a szülés összehúzódásaitól, hívja fel orvosát.

Mikor kezdjek pánikba esni?

Nos, ha pánik alatt azt akarja mondani, hogy találkozni szeretne orvosával, akkor figyelnie kell a következőkre:

 • Ha hasi fájdalmat érez a terhesség alatt jóval 12 hét előtt.
 • Ha vérzik vagy erős görcsei vannak
 • Ha egy órán belül négynél több összehúzódása volt.
 • Ha súlyos hasi fájdalmai vannak.
 • Ha erős fejfájása van.
 • Ha látászavarai vannak.
 • Ha a keze, a lába vagy az arca felduzzad.
 • Ha fájdalmat érez vizelés közben vagy vért a vizeletében.
 • Ha a fenti pontok bármelyikét tapasztalja, akkor azonnal hívja orvosát, és látogassa meg őket. Ne késlekedjen akkor sem, ha a jelek bármelyikére utal.

Hogyan kezeljem ezt a hasi fájdalmat?

Nos, hogy pontos legyek, orvosának először ki kell derítenie fájdalma valódi okát. Bár, ha gyakori és alkalmi oka miatt hasi fájdalmai vannak, megpróbálhatja az alábbiakat a fájdalom enyhítésére vagy akár saját kezére:

 • Ne tegyen hirtelen mozdulatokat.
 • Igyál több folyadékot.
 • Kis és gyakori ételeket kell enni.
 • Pihenjen, amilyen gyakran csak tud.

Most talán abban a helyzetben van, hogy beleszólhat ebbe. De amikor felkeresi orvosát, amit meg kell tennie, kérdezzen meg minden kétséget, amire gondol. Kitalálhatja, hogy fájdalma komoly jel -e vagy bármi, ami szövődményhez vezethet, vagy akár meg is kérdezheti, hogy enyhítheti -e a fájdalmat, miután rájön, mi okozta ezeket a fájdalmakat.