Mellkasi fertőzés a terhesség alatt

Amikor egy nő teherbe esik, a testében minden elkezd forogni a kis baba körül, amely nő benne. A gyermek az elsődleges minden funkció számára, amelyet a test végez. Ugyanez a helyzet az immunrendszerrel egy nő testében. A rendszer jobban védi a gyermeket, mint az anyát. Ennek eredményeként a várandós hölgy hajlamosabb a hidegre, a köhögésre és az influenzára. Ennek következménye a mellkasi fertőzés a terhesség alatt.

Mellkasi fertőzés a terhesség alatt

Mellkasi fertőzés terhesség alatt:

Terhesség alatt a mellkasi fertőzés fő tünetei a következők: mellkasi fájdalom, köhögés, sekély légzés vagy légszomj, zavartság, izomfájdalom, állandó fejfájás, étvágytalanság, és időnként a betegnek enyhe hőmérséklete is lehet. Azoknál a nőknél, akik kíváncsiak arra, hogy a tartós köhögés milyen hatással lesz a babájára, biztos lehet abban, hogy a köhögés és a megfázás nem fogja befolyásolni a babáját, és az esetek többségében a nátha körülbelül egy hétig fennmarad, és fokozatosan kezdi jobban érezni magát.

Egyszerű módja annak, hogy megvédje magát a mellkasi fertőzésektől terhesen, ha kiegyensúlyozott étrendet tart, beleértve sok friss gyümölcsöt és zöld zöldséget. Ezek erősítik az immunrendszert azáltal, hogy vitaminokkal és antioxidánsokkal látják el szervezetét, és ellenállóbbá teszik a szervezetet a vírusokkal és más hideget okozó baktériumokkal szemben.

Tartsa be a megfelelő higiéniát. Tüsszentés vagy köhögéskor takarja le a száját egy törlőkendővel. Ez segít megvédeni magát a gyakori influenzát okozó vírusoktól, és nem továbbítja a fertőzést másoknak.

Ügyeljen arra, hogy a nap folyamán sok vizet igyon, hogy növelje az ásványi anyagok és vitaminok szintjét a szervezetben. Megfelelő mennyiségű víz fogyasztásával a szervezet hidratált és hűvös marad. Kerülje azonban a sok koffeintartalmú italt.

Pihenjen megfelelően, és hagyjon egy kis időt a szervezetnek a baktériumok elleni küzdelemre. A megfelelő pihenés szintén segíti a terhes nőket a megfelelő vérnyomás fenntartásában, és a stresszt is kordában tartja,

Gyakoroljon naponta, mert semmi sem fokozza rendszerességét rendszeres fél órás edzésnél.

Ha rossz torokfájásban szenved, akkor facsarjon fél citromot egy pohár meleg vízbe, és adjon hozzá egy evőkanál mézet. Ezt naponta kétszer inni lehet, hogy enyhüljön a torokfájás. Tegyen néhány csepp eukaliptusz olajat egy törlőkendőre, és szippantja be, hogy azonnal elduguljon a duzzadt orr.

A terhes nőknek is fel kell hagyniuk a dohányzással és az ivással, mert ezek nemcsak káros hatással vannak a babára, hanem az immunrendszerre is károsak. Az alkoholtartalmú italok gyengítik a tüdőt és hajlamosabbak a fertőzésekre.

Kerülje a gyógyszerek szedését, mert azok nem segítenek. A legjobb, ha köhög, és megszabadítja a tüdőt a váladéktól.

Ha azonban a mellkasi fertőzés a terhesség alatt nagyon rossz lesz, akkor napi paracetamolt vehet be, de csak akkor, ha orvosa jóváhagyja. A kutatások kimutatták, hogy a terhes hölgyeknek kerülniük kell az aszpirint, mert a terhesség korai szakaszában káros hatással van gyermeke egészségére és fejlődésére, a terhesség végén pedig befolyásolja a szülés fájdalmát és hosszát..

A mellkasi fertőzések nagyon gyakoriak a terhes nőknél, és a legjobb módja annak, hogy távol tartsák őket, ha eleve jól vigyáznak magukra. Kövesse az egyszerű és egészséges rutint, amely megvédi Önt és gyermekét mindenféle fertőzéstől.