Oolong tea terhesség alatt

Ön reggeli tea ember? Csodálkozol, hogy a terhesség alatt hiányozni fog a kedvenc teája kortyolása? Gondolsz arra, hogy terhesen ihatok oolong teát? Ha ezekre a kérdésekre a legtöbb válasz igen, akkor a megfelelő helyre jött. Ideális esetben a terhesség időszakában ajánlott kerülni a koffeintartalmú italokat. Mégis azoknak a terhes nőknek, akik teafüggők, naponta legfeljebb 200 mg koffein megengedett. A jó hír az, hogy az oolong tea koffeintartalma elhanyagolható. Teljesen biztonságos a kismama és a baba számára.

Oolong tea terhesség alatt

Az Oolong tea előnyei a terhesség alatt:

Az Oolong tea a kínai tea egyik formája, amely világszerte népszerű. Különösen ismert egzotikus illatairól, amelyek az alfajtáktól függően széles körben változnak. Ezenkívül az oolong tea tulajdonságai az elkészítési és szárítási eljárástól függően is változnak. Az oolong tea létfontosságú tápanyagokkal és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Ezért kötelező, különösen a terhesség alatt. Az oolong tea egészségügyi előnyei közül néhány az alábbiakban található.

1. Harcol a szabad gyökökkel:

Az oolong tea antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Ez segít eltávolítani a szabad gyököket a szervezetből. Ezért az oolong tea ivása terhesség alatt megvédi a káros hatásoktól. Ezek a szabad gyökök okozzák, mint például a cukorbetegség, a rák, a reumás ízületi gyulladás és az érelmeszesedés, hogy csak néhányat említsünk.

2. Segít a súlykezelésben:

Míg a súlygyarapodás egészséges a terhesség alatt. A kismamáknak távol kell tartaniuk a nem kívánt kilók hozzáadásától. A polifenolok, amelyek az oolong teában találhatók, segítik a testsúly hatékony szabályozását azáltal, hogy szabályozzák a szervezet anyagcseréjét.

3. Rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik:

Az Oolong tea polifenolos vegyületeket tartalmaz. Ez gátolja a rákos daganatok bármilyen formáját a szervezetben. Az oolong tea rákellenes tulajdonságai miatt ajánlott ital a kismamáknak a terhesség alatt.

4. Jó a bőrödnek:

A terhesség ragyogásának fokozásának egyszerű módja az oolong tea fogyasztása. Az Oolong tea tele van polifenolokkal, amelyek allergiaellenes vegyületekként funkcionálnak, és így segítenek enyhíteni az irritációt és a krónikus bőrproblémákat.

Kapcsolódó kockázatok:

Bár tudjuk, hogy a tea koffeintartalma kisebb, mint a kávéé, tudtad -e egyáltalán, hogy a főzési folyamat szabályozza a teák koffeintartalmát is? A csésze oolong tea koffeintartalma tehát attól függ, hogy mennyi ideig főzzük. Ha hosszú ideig főzi az oolong teát, javíthatja az ízét. De növeli a koffeintartalmát is, ami káros lehet a terhesség alatt. A terhesség alatt rendszeresen vagy túlzott mennyiségben fogyasztott oolong tea bizonyos mellékhatásokhoz vezethet. A túlzott oolong tea ivásának káros hatásai a következők:

  • Vetélés
  • Alacsony születési súly
  • Alvási és légzési nehézségek az újszülötteknél
  • Növelje a pulzusszámot a csecsemőben
  • Halvaszületés

Az oolong tea jótékony tulajdonságai többet tesznek, mint a kár, amelyet a benne található koffein marginális mennyisége okozhat. így a várandós anyák iszhatnak oolong teát a terhesség alatt. Mindannyian tudjuk azonban, hogy a túlzott mennyiség károsíthatja a testet, különösen a terhesség alatt. Amikor születendő gyermeke is szenvedhet a káros hatásoktól.

Ezért tanácsos mérsékelten fogyasztani az oolong teát a terhesség alatt. Beszéljen orvosával a terhesség alatt fogyasztható oolong tea mennyiségéről. Biztosítja a biztonságosabb és egészségesebb terhességet.