Orrvérzés a terhesség alatt Okok és jogorvoslatok

Miért vérzik az orra, ha terhes?

A terhesség alatti orrvérzést a nők több mint 20% -ánál tapasztalták. A terhesség kitágítja az orr vérereit, és a megnövekedett vérellátás nyomást gyakorol az orr apró és finom ereire, így könnyen felszakadnak. De szerencsére ezek az orrvérzések nem károsak, és ezt gyakran tapasztalhatja terhessége során. Az orvosok kizártnak tartották, hogy bármi komoly lenne.

Orrvérzés a terhesség alatt Okok és jogorvoslatok

Mi okozza az orrvérzést a terhesség alatt?

A nők valószínűleg 50 % -kal növelik a vér mennyiségét, ha terhes. Ez a megnövelt térfogat szükséges a jobb keringéshez, amely biztosítja a szükséges táplálékot a baba számára. Ennek eredményeként kitágulnak az orrban lévő kis erek, nagyobb nyomást gyakorolva az erekre, így hajlamosak a szakadásra.

A terhességi hormonok, mint a progeszteron és az ösztrogén, befolyásolják az erek működését. A progeszteron felelős a vérellátás növekedéséért, és ez nyomást gyakorol az erekre és az orr vénáira. A nyálkahártya kiszárad és megduzzad, és télen valószínűleg rosszabbodik. Ez megkönnyíti az erek eltörését, így kisebb vérzést tapasztal. Néha vért tapasztalhat az orrfújás után, és ebben az értelemben nem feltétlenül vérzik az orr.

Az orrvérzést is befolyásolhatja a szoba száraz levegője. Ennek oka lehet, és a szomorú az, hogy talán észre sem veszi.

A másik lehetséges ok lehet a magas vérnyomás vagy az alvadási rendellenesség, amely orrvérzéshez vezet.

Orrvérzés jelei a korai terhesség alatt:

Míg az orrvérzés minden bizonnyal gyakori a terhesség alatt, az íny szintén vérzésre hajlamos terület. Az orrvérzés és az ínyvérzés a szervezet fokozott vérellátásának eredménye, amely szükséges a keringéshez és a baba táplálásához. Tanulmányok kimutatták, hogy az ismétlődő orrvérzés közel négyszer gyakrabban fordul elő terhes nőknél, mint a nem terhes nőknél.

Hogyan lehet megállítani a vért az orrból a terhesség alatt:

Az orrvérzés megállítása terhesség alatt: Íme néhány egyszerű módszer az orrvérzés kezelésére a terhesség alatt.

1. Ecet:

Az ecetről ismert, hogy lezárja az erek falát az orrjáratban, és hatékonyan gyógyította az orrvérzést. Itt van, hogyan kell használni.

  • Márts egy pamut golyót fehér ecetbe.
  • Dugja be a gyapotot az orrlyukba, amely vérzik.

Hagyja a gyapotot körülbelül 5-7 percig. Biztonságosan használhatja, amikor orrvérzést tapasztal.

2. Jégcsomag:

A jégcsomagok vagy akár a jég, ha sérülés miatt vérző területre alkalmazzák, ismerten megállítja a vérzést. Összehúzza az ereket, és csökkenti a gyulladást sérülés esetén. Így készíthet jégcsomagot.

  • Tegyen egy zúzott jeget egy tasakba, és fedje le egy törülközővel.
  • Helyezze a csomagot az orra fölé, és tartsa felfelé, amíg a vérzés teljesen le nem áll.

Alternatív megoldásként zöldségzacskók is használhatók, a hűtőszekrényben tároltak.

3. C -vitamin:

az orrvérzés megállításának másik módja a C -vitamin használata. Segítenek megelőzni az erek és vénák szakadását, és kényelmet nyújtanak. A C -vitamin felhasználásának legjobb módja, ha gazdag ételeket fogyaszt. A narancs, a citrom és más citromfélék hatékonyan kezelik a vérzési problémát. Fogyaszthatja gyümölcsként, vagy gyümölcslevet is készíthet belőle, és időnként megihatja.

4. Steam:

A gőz egy másik módja az orr erek hidratálásának. A gőz belélegzése így hatékonyan csökkentheti az orrvérzés kockázatát. Belélegezni a gőzt forró edényben forralt vízzel naponta egyszer vagy kétszer. Gondolhat arra is, hogy gőzfürdőt szerezzen. Mindkettő bizonyítottan hatékonyan működik az orrvérzés kezelésében.

5. Az orrán keresztül lélegezni és körülbelül 5 15 percig zárt orrlyukon keresztül kinyomkodni is segít. Állítson be egy időzítőt, és tegye ezt naponta legalább kétszer. A másik stratégia az, hogy ülj le, és hajolj egy kicsit előre, miközben a fejed magasabb, mint a szíved. Ne feledje, hogy ezek során ne feküdjön le, és ne döntse hátra a fejét. Végül vért nyelhet, ami hányingert vagy hányást okozhat.

Mikor kell orvosi segítséget kérnie?

Forduljon orvoshoz, ha az alábbiakat tapasztalja.

  1. Ha légzési nehézségei vannak az orrvérzés miatt
  2. Amikor a véráramlás nagyon nehéz
  3. Ha a vérzése fáradtságot vagy tájékozódási zavarokat okoz
  4. Amikor a vérzés 30 perc nyomás után sem áll le.

Bár a gyógymódok megmentőként szolgálnak vészhelyzetben, ne felejtse el mindig konzultálni orvosával, ha rendkívüli kellemetlenséget tapasztal. Ugyanakkor, amikor először találkozik ezzel, ne ijedjen meg. A fogínyvérzés és az orrvérzés a terhesség alatt meglehetősen gyakori és ártalmatlan.