Otthoni terhességi tesztek: hogyan kell használni, mikor kell használni és a pontosság

A havi időszakok hiánya félelmetes lehet! Különösen akkor, ha nem vagy felkészülve a terhességre, nem tudsz nyugodtan aludni. Azoknak a nőknek pedig, akik a jó híreket várják, ez a feszültség egy pillanata lehet. Ahelyett, hogy visszafojtott lélegzettel várná a helyes választ, most egy otthoni terhességi teszttel maga is megtudhatja az eredményeket.

Igen! Mielőtt rohanna a klinikára, és várakozna a hosszú sorokban, korai diagnózist végezhet a terhességi készletek segítségével. Ha kezdő vagy, és soha nem használtad ezeket a teszteket, akkor ez a cikk csak neked szól. Olvassa el, miközben megvitatjuk a használatot, a pontosságot, a típusokat és a népszerű otthoni terhességi készleteket Indiában.

otthoni terhességi teszt

Mi az otthoni terhességi készlet?

Az otthoni terhességi készletet úgy tervezték, hogy 99% -os pontos eredményt adjon otthon egy egyszerű vizeletvizsgálat segítségével. A készlet vegyi csíkból és vizeletcseppentőből áll, lezárt csomagolásban. A legtöbb orvosi boltban kapható, és orvosi rendelvény nélkül megvásárolható.

Hogyan működik?

A teszt megerősíti a terhességet a vizelet hormonszintjének mérésével. Meghatározza a humán koriongonadotropin (hCG), a placenta hormon jelenlétét a terhesség korai szakaszában. (1)

A szervezet elkezdi a hCG termelését, amint a megtermékenyített petesejt bejut a méhébe. Körülbelül 6-14 nappal a megtermékenyítés után a szintek gyorsan emelkednek, és néhány csepp vizelet hozzáadásával a csíkra észreveheti az eredményeket. Az egész folyamat körülbelül két -három percet vesz igénybe.

Mikor kell elvégezni a korai terhességi otthoni tesztet?

A szervezete bizonyos jeleket mutat, amelyek jelzik a terhesség esélyeit, például az alább felsoroltakat:

1. Kimaradt időszak:

A kihagyott időszak a terhesség megbízható jele lehet. Ha 28 vagy 30 napos ciklusod van, és még nem jött meg a menstruációd, akkor lehet, hogy itt az ideje, hogy elvégezd a tesztet.

2. Súlyos görcsök:

Ha vérzés nélkül menstruációs görcsöket tapasztal, ez a terhesség korai szakaszának jele lehet.

3. Fájdalmas mellek:

A mellek hirtelen megnagyobbodása fájdalommal és érzékenységgel együtt terhességet jelezhet (más tünetek, például menstruáció kimaradásakor).

4. Hányinger és hangulatingadozás:

Ezek a jelek terhességi mutatók lehetnek. Emellett étkezési ellenszenvet, fáradtságot és gyakori vizelést tapasztalhat.

Miután megértette a testében bekövetkező változásokat, a készletek segítségével otthon végezhet egy gyors terhességi tesztet. Az eredmények pontosabbá tétele érdekében az orvosok azt javasolják, hogy ezt a tesztet három -négy nappal a kimaradt menstruáció után végezzék el. Meg kell várnia, amíg a szervezet jelentős mennyiségű hCG -t fejleszt ki a megfelelő eredmények elérése érdekében.

Mennyire pontosak a terhességi tesztek?

Egy amerikai szervezet által közzétett jelentés szerint az otthoni terhességi tesztek eredményei körülbelül 99% -ban pontosak. Még a márkák is azt állítják, hogy 99% -ban helyesen jelentik a terhességet. Ez azonban csak akkor érvényes, ha megfelelően használja a készletet.

Íme néhány olyan eset, amikor az eredmények helytelenek vagy érvénytelenek lehetnek:

 • A vizsgálatot túl korán kell elvégezni, mielőtt a hCG szint megfelelően alakulna ki a szervezetben
 • Korábban volt abortusz vagy vetélés
 • Szembe kell néznie bizonyos egészségügyi állapotokkal, például rákokkal, petefészek -cisztákkal, daganatos sejtekkel a méhlepényben stb.,

Ilyen helyzetekben hamis pozitív vagy hamis negatív eredményeket kaphat.

A) Hamis pozitív eredmény:

Ön nem terhes, de a vizeletben lévő hCG szint pozitív eredményt adhat a vizeletben lévő fehérjék, gyógyszerek stb..

B) Hamis negatív eredmény:

Ön terhes, de az eredmény negatív. Ennek oka lehet a csík meghibásodása, a lejárt termék, a készlet nem megfelelő tárolása vagy a teszt túl korai elvégzése.

Hogyan tervezzünk terhességi tesztet?

Bár a teszt elvégzéséhez nincs szükség előzetes orvosi ismeretekre vagy tapasztalatokra, fontos, hogy jól megértse a folyamatot. Ez az iránymutatás segít megismerni a helyes módszert az otthoni terhességi teszt elvégzéséhez, hogy pontos jelentést kapjon:

Neked muszáj,

 • Vásároljon készletet az egészségügyi osztály által jóváhagyott megbízható márkától
 • Olvassa el figyelmesen a külső dobozon található utasításokat.
 • Steril tartályt tartson készen a vizeletminta összegyűjtésére

A terhességi teszt használata?

Íme az alábbi lépések a terhesség otthoni teszt segítségével történő kimutatásához:

 1. Bár nem kötelező, a pontos eredmény érdekében jobb, ha a vizsgálatot kora reggeli vizeletben végezzük.
 2. A terhességi teszteket általában hűtőszekrényben tárolják. Ezért vigyázzon arra, hogy a tesztkészletet használatba vétele előtt szobahőmérsékletre vigye.
 3. Vegye ki a vegyszercsík -kártyát, és tegye sík felületre.
 4. Húzzon ki egy kis vizeletet egy csepegtetővel (a készlet mellékelve), és csak két cseppet tegyen a kör alakú vizsgálati kútba, amely jellemzően „S” jelzéssel van ellátva. Ne sodorjon vizeletet a tolmácscsíkra.
 5. Várjon három -öt percet (a gyártó utasításainak megfelelően), majd olvassa el a teszteredményeket. Ha megpróbálja elolvasni az eredményeket a szükséges időben hamarabb, vagy túl hosszú ideig tart, mindkettő pontos leolvasáshoz vezethet.

Néhány nemrégiben piacra dobott terhességi tesztkészlet közvetlenül a vizeletáram alá helyezhető anélkül, hogy vizeletet kellene gyűjteni egy edényben. Ezek a készletek ára magasabb, mint a szokásosak, és előfordulhat, hogy nem minden boltban kaphatók.

Hogyan olvassuk el az otthoni terhességi teszt eredményeit?

Most, hogy elvégezte a tesztet, tanuljuk meg, hogyan értékelhetjük az eredményeket a színes csíkkal:

1. Nézze meg a tesztkártyán a „C” és „T” jelzésű területeket. A „C” vezérlőt jelöl. Ennek a sávnak mindig megjelennie kell, mert ez az értékelési sáv. A „T” a tesztmodellt határozza meg.

2. Ha egyetlen rózsaszín vagy lila csík jelenik meg a „C” jelű területen, az azt jelenti, hogy a teszt negatív a terhességre.

Következő lépés: Ha még mindig gyanítja a terhességet, forduljon orvoshoz, és végezzen alapos orvosi vizsgálatot és korai vizsgálatot, hogy kizárja az esélyeket.

3. Ha két rózsaszín vagy lila csík látszik, az egyik a „C”, a másik a „T” jelzésű területen, akkor ez azt jelenti, hogy a vizsgálat pozitív a terhesség szempontjából.

Következő lépés: Forduljon orvoshoz, hogy vérvizsgálattal és klinikán végzett vizsgálattal ellenőrizze az eredményeket.

4. Ha a sávok nem jelennek meg, a teszt érvénytelen.

Következő lépés: 72 óra múlva ismételje meg a tesztet egy másik csíkkal

5. Ha a „T” régióban kialakított vonal halvány, akkor ennek oka lehet a hCG hormon alacsony szintje.

Következő lépés: Halvány csík esetén ismételje meg a tesztet egy új csomag kémiai tesztcsíkkal

Az otthoni terhességi tesztek teendői és tilosai:

Íme egy rövid összefoglaló arról, hogy mit tegyünk és mit ne tegyünk a terhességi teszttel:

Tegye:

 • Olvassa el figyelmesen az utasításokat, és végezze el a vizsgálatot higiéniai körülmények között.
 • Ha nem érti a folyamatot, kérjen szakértői útmutatást.
 • Az eredménytől függetlenül mindig forduljon orvoshoz, különösen, ha pozitív.

Ne:

 • Soha ne hajtsa végre túl korán. Várja meg a kimaradt menstruációt, és legalább egy nappal a dátum után tegye meg a megfelelő eredmény eléréséhez.
 • Ne feltételezze, hogy a negatív eredmény azt jelenti, hogy nincs terhesség. Ha a fent említett tüneteket észleli, rohanjon orvoshoz, és kérjen megerősítést.
 • Kerülje a lejárati időn túli készletek használatát, mert nem biztos, hogy megbízhatóak.

Milyen kockázatokkal jár az otthoni terhességi készletek??

Nincsenek komoly egészségügyi kockázatok vagy veszélyek ezeknek a teszteknek az otthoni elvégzésével kapcsolatban. Az egyetlen kihívás, amelyet előre láthat, az a kockázata, hogy hamis negatív vagy hamis pozitív eredményeket kap. E kettő közül a hamis negatív megszerzésének valószínűsége különböző tényezők miatt magas. Ez azt jelenti, hogy nincs tudatában a terhességnek, ami komoly problémákat okozhat a jövőben.

Különféle típusú terhességi tesztkészletek:

A terhességi készleteknek két fő típusa létezik – az egyikben vért használnak, a másikban pedig vizeletet.

Biztosan már megtanulta otthon a vizelet -terhességi tesztet. A vérvizsgálatot azonban egy klinikán kell elvégezni, ahol a vérmintát kivonják és laboratóriumban megvizsgálják.

Digitális és nem digitális vizelet terhességi otthoni tesztek:

A vizeletvizsgálatok digitális és kézi vagy nem digitális készletek formájában állnak rendelkezésre, amelyeket technológia választ el.

 • A nem digitális tesztek csak a színes csíkokat jelenítik meg, és azok értelmezéséhez tudás szükséges. Olcsók és könnyen beszerezhetők.
 • A digitális tesztek érzékenyek a hCG-re, és jobb eredményeket adnak a nem digitálishoz képest. A képernyőn látható szavak villogásával egyértelműen meghatározzák, hogy „terhes” vagy „nem terhes”. Tehát megmenekül a zűrzavartól és a találgatásoktól. Ezek a készletek drágák, és csak bizonyos boltokban kaphatók.

A top 10 otthoni terhességi tesztkészlet Indiában 2020:

Kíváncsi vagy, melyik otthoni terhességi tesztkészlet a legjobb Indiában? Munkája megkönnyítése érdekében felsoroltuk az ország 10 megbízható és megfizethető márkáját:

JEGYZET: Az árak hozzávetőlegesek, és idővel változhatnak.

1. Prega News Terhességi készlet:

Ez a készlet a Mankind Pharmaceuticals Ltd -től származik, és az egyik legnépszerűbb készlet Indiában. Ez egy kis csomag, amely a vegyszercsíkot és egy vékony műanyag csepegtetőt tartalmaz. Az eredmények megjelenése körülbelül 3-5 percet vehet igénybe. Jelenleg ennek a csomagnak az ára 50 INR egy tesztre és 100 INR két tesztre.

2. Az i-Can egylépcsős terhességi tesztkészüléke:

Ez egy egyszer használatos terhességi kimutatási teszt, amely egy készüléket és egy cseppentőt tartalmaz a vizelethez. A márka szerint ez egy érzékeny teszt, amelyet már 6 nappal a védtelen szex után el lehet végezni a terhesség megállapítására. Egy csomag 40 INR, a 3 csomag 120 INR.

3. Pregcolor teszt kártya:

Ez egy másik megbízható terhességi tesztkészlet, amely azt állítja, hogy minden alkalommal 90% -os pontos eredményt ad. A készlet egy tesztkártyát tartalmaz, amelyre a mellékelt cseppentő segítségével a vizeletet fel kell önteni. Az eredmény megjelenése körülbelül 5 percet vesz igénybe. Ezt a kártyát a hűtőszekrényben kell tárolni, és a vizsgálati idő előtt 15 perccel ki kell venni. A jelenlegi ár kártyánként 70 INR.

4. Dr. Reddy Velocit terhességi készlete:

Ez egy készlet India egyik legelismertebb gyógyszergyártó cégétől – Dr. Reddy laborjától. A rendkívül érzékeny teszt alkalmas a kimaradt menstruáció napjára, és 5 percen belül pontos eredményt ad. Jelenleg ára 70 INR egy csomagért.

5. Velocit Eazy tesztkészlet:

A Velocit készlet egy másik terhességi tesztkészlet a Dr Reddy -től, és közvetlen vizeletgőzt használ az eredmények kimutatására. A készülék fedelű fogantyúval rendelkezik, amely körülbelül 10 másodpercig tartja és helyezi a csíkot a vizelet alá. Ez egy egyszerű és pontos módszer a terhesség vizsgálatára. A készlet ára körülbelül 98 INR.

6. Clearblue Plus terhességi teszt:

Ez az Egyesült Államokban gyártott márka, amely egyben az egyetlen FDA által jóváhagyott otthoni terhességi készlet Indiában. Ezt akár négy nappal a kimaradt menstruáció előtt is kipróbálhatja, ha korai tüneteket észlel. A szokásos C és T csíkok helyett „+” vagy „-” jelzést lát, ami pozitív vagy negatív jelzést ad. A 3 perces teszt ára körülbelül 173 INR egy ikercsomag esetén.

7. AccuTesthCG terhességi teszt:

Ez az egyik leggyorsabb terhességi teszt Indiában, amely mindössze egy percet vesz igénybe az eredmények megszerzéséhez. A kazettához hasonló eszköz összegyűjti a vizeletet, amely lefolyik a vegyszercsíkba. Még az ár is meglehetősen ésszerű ehhez a termékhez, mindössze 40 INR / készlet.

8. Prega News Advance Pregnancy Test Kit:

Ez a Mankind Pharma fejlett készlete, amely nedvszívó csíkot használ a vizeletminta összegyűjtésére. A készülék közvetlenül a vizeletáram alá helyezhető körülbelül 10 másodpercig, és várjon 3 percet, hogy megkapja az eredményt. Az ára 50 INR / 1 csomag.

9. PeeBuddy PregRx terhességi teszt:

A PeeBuddy forradalmian új terméke biológiailag lebomló papír tölcsért használ a terhesség tesztelésére. Csak pisilnie kell a tölcsérre, hogy csak 90 másodpercen belül észrevegye az eredményeket. A leolvasott értékek az oldalon található tesztcsíkon láthatók. A készlet ára 225 INR 3 tölcsérre.

10. Neclife Hírek egylépéses vizelet Hcg terhességi teszt:

Ha otthon nagy pontosságú terhességi készletet keres, akkor ez lehet a megfelelő termék. A márka azt állítja, hogy 99,9% -os helyes eredményt ad a terhesség korai felismerésére. Tartalmaz egy teszteszközt, egy csepegtetőt és egy nedvszívó anyagot a nedvesség elkerülése érdekében. A készlet ára körülbelül 150 INR 5 csomag esetén.

otthoni terhességi teszt

Hogyan ellenőrizhetem a terhességet a DIY otthoni módszerekkel??

Csak az elmúlt 8-10 évben vált népszerűvé az otthoni terhességi készletek ötlete. Abban az időben, amikor a vérvizsgálatok és a vizeletvizsgálatok viszonylag újak voltak, és nem voltak könnyen elérhetők, a nők számos, bolondbiztos módszerre támaszkodtak terhességük tesztelésére. Itt van néhány közülük:

1. Cukor terhességi teszt:

A cukor használata a terhesség megállapításához valószínűleg az egyik legrégebbi ismert otthoni módszer, amelyről úgy gondolják, hogy pontos eredményeket ad. Öntsön egy kis cukrot egy száraz csészébe, és öntsön rá kora reggeli vizeletet. Ha a cukor csomósodni kezd, az azt jelenti, hogy az eredmény pozitív, és ha a cukor feloldódik, akkor negatív eredménynek tekintheti.

2. Só terhességi teszt:

Ez egy másik természetes terhességi teszt, amely közönséges sót használ. A kora reggeli vizeletet egy átlátszó tálba kell gyűjtenie, és néhány csipet sót kell hozzáadnia. Néhány perc múlva észreveheti a megoldás változásait. Pozitív esetben a só habzani kezd, és tejszerű folyadékká válik. Ha nincs változás a szerkezetben, akkor azt negatív eredménynek tekintheti.

3. Búza terhességi teszt:

Ennél a módszernél a búzaszemeket vizeletet tartalmazó tálba adják. Az oldatot 2-3 napig félretesszük. Ha észreveszi a magvak csírázását, az azt jelenti, hogy a terhességi teszt pozitív, és a növények növekedése nem jelez negatív eredményt. Ezt a tesztet csak 2-3 napos menstruáció elmulasztása után kell elvégeznie.

4. Fogkrém terhességi teszt:

Ez a módszer megbízható tesztnek tekinthető a terhesség kimutatására. Szüksége van egy folt sima fogkrémre (nem gélre vagy más modern változatokra) egy kis tálba. Öntsük rá a vizeletet, és jól keverjük össze. Egy idő után észreveheti ezeket a változásokat- a buborékolás és a szín kékre vált, ami pozitív eredményeket jelez, és nincs változás a keverékben, ami negatív eredményt jelez.

Mi a teendő az otthoni terhességi teszt pozitív eredménye után??

Pozitív eredményt kaptál a teszten? Gratulálunk! Örömkötege már úton van! Annak érdekében, hogy a terhesség zökkenőmentes és biztonságos legyen, kövesse az alábbi lépéseket:

 • Egyeztessen időpontot az orvossal. Követő vérvizsgálatot és korai terhességi vizsgálatot végeznek, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy jó úton járnak.
 • Várjon a terhesség első trimeszteréig, mielőtt bejelentené a hírt egy nagyobb tömegnek. A legtöbb vetélés ebben az időszakban történik, és nem akar később csalódni.
 • Időben vegye be a gyógyszereket, amelyek prenatális vitaminokat, például vasat, kalciumot és folsavat tartalmaznak.
 • Kezdje el az egészséges, tápláló étrendet, amely zöldségeket, gyümölcsöket, diót és gabonaféléket tartalmaz.
 • Hagyja abba a dohányzást és az ivást. Végezzen néhány gyakorlatot és meditációt, hogy egészséges maradjon.

Reméljük, hogy megtudta az összes szükséges információt az otthoni terhességi tesztekről. Ha legközelebb védtelen szexet folytatott, kimaradt a menstruációja, vagy hirtelen változásokat észlelt a testében, tudja, mit kell tennie. Ahelyett, hogy megnyomná a pánik gombot, menjen a boltba, és vásároljon egy készletet, hogy otthon tesztelje. Az eredmény függvényében fogadhat egy megfelelő hívást. Kérjük, ossza meg velünk, ha további részleteket szeretne megtudni.

NYILATKOZAT:

Ezt a cikket nem szabad teljes információként vagy megbízható szakértői tanácsként kezelni. Nem szabad orvos konzultáció helyett használni, mivel az információ nem teljes, és nem terjed ki a terhességgel kapcsolatos egyéb esetekre. Ezt a cikket csak arra használhatja, hogy alapvető ismereteket szerezzen a témában, és ne hagyja ki az orvos által felírt receptet vagy kezelést.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

Q1. Az otthoni terhességi teszt kimutathatja a méhen kívüli terhességet?

Válasz: A méhen kívüli terhesség olyan állapot, amelyben a megtermékenyített petesejt beragad a petevezetékbe. Ilyen esetekben a nő súlyos vérzést és fájdalmat tapasztal, ellentétben a normális terhességgel. Sok esetben a vizeletvizsgálatok negatívnak bizonyultak. De a tünetek miatt korai diagnózist állapítottak meg a klinikán, amely megerősítette a petevezeték méhen kívüli terhességének megszakadását. (2)

Röviden, az otthoni terhességi teszt nem képes kimutatni a méhen kívüli terhességet!

Q2. A terhességi tesztkészlet újrafelhasználható?

Válasz: Nem! A piacon kapható terhességi készletek többsége csak egyszeri használatra készült. A hCG csíkok csak egyszer működnek, és az eredmények megjelenése után elavulnak a későbbi használatra. Továbbá, ha a szalag véletlenül vízzel, nedvességgel vagy más anyaggal érintkezik, a hatékonyság csökken, és nagy valószínűséggel hibás/érvénytelen eredményeket kap.

Q3. Melyik terhességi teszt megbízhatóbb – vizelet vagy vér??

Válasz: Bár mindkét teszt megbízható módszer a terhesség diagnosztizálására, a vérvizsgálatok nagyobb pontossággal rendelkeznek. A vizeletvizsgálatokkal összehasonlítva nagyon alacsony hCG szintet képesek kimutatni a szervezetben. Ezért a nők többsége szívesebben követi vizeletvizsgálatát vérvizsgálattal, hogy száz százalékig biztos legyen az eredményében.