Rossz lehelet a terhesség alatt – okok, tünetek és kezelések

Minden kismamának és terhes hölgynek hatalmas hüvelykujját, és nagy tisztelettel köszöntöm Önöket, mert soha senki nem képes arra, hogy átvészelje a terhességi problémákat és a szüléseket. Ez a cikk különösen a terhes nőknek szól, úgy tűnik, hogy a terhességnek nem lesz sok problémája, de ez csak tovább bővül, és a nők ilyen problémája a rossz lehelet terhesség alatt. Tehát a rossz lehelet a terhesség jele? A válasz igen.

De vannak olyan okok, tünetek, megelőzés és jogorvoslatok a rossz leheletre a terhesség alatt, amelyeket alább felsorolunk. De ha még mindig nem tudja megállapítani az okot, vagy ha nem találja meg a tüneteket, akkor valószínűleg csak elfelejtette reggel megmosni.

Okoz:

A rossz lehelet megalázó rémálom minden ember számára, és ez nincs másként a terhes nőknél sem. Van néhány oka a rossz leheletnek a terhesség alatt, és ne aggódjon, ez megoldható.

1. Rossz szájhigiénia:

A terhesség alatti rossz lehelet egyik fő oka a rossz szájhigiénia. A terhes nőknek gyakran kell enniük, és ha cukros étrendről van szó, akkor ez problémákat okoz a szájban, ami rossz leheletet okoz.

2. Fogászati ​​problémák:

Fogászati ​​problémák minden terhes nőnél előfordulhatnak, mivel a terhes nők hajlamosak a reggeli rosszullétekre, amelyek hányást okoznak, és ha a száj nem mosás után hamarosan a hányás bekövetkezése után fogászati ​​problémákhoz vezethet.

3. Szájszárazság:

A rossz lehelet egyik gyakori oka a szájszárazság, a szájszárazság a nyál lassú termelése miatt következik be. A terhes nőknek általában kiszárad a szájuk a kiszáradás problémája miatt. Szintén a különböző gyógyszerek bevitele miatt a terhes nők szájszárazságtól szenvednek, ami büdössé teszi a száját.

4. Egészségügyi állapotok:

Ha a nők bármilyen betegségben szenvednek, például torokfertőzésben, arcüreggyulladásban stb., Akkor nő a rossz lehelet kialakulásának kockázata.

5. Étel:

Sok étel büdös szájhoz vezet, például hagyma, fokhagyma és cukros ételek. A baktériumok belépnek a szájba, és reagálni kezdenek a szájban ragadt élelmiszer -részecskékkel, ami rossz leheletet eredményez.

Tünetek:

Ha kétségei vannak a fejében, hogy a rossz lehelet a terhesség miatt van -e vagy sem, akkor itt van néhány tünet, amely segíthet

 •  Keserű íz a szádban, mintha minden keserű gyógynövényt megettél volna reggelire.
 •  Olyan érzés lenne, mintha a szád hamarosan szárazfölddé válna.
 •  Úgy érezné magát, mintha a nyelvét futárnak tekintenék.
 •  Szúrós érzés a torokban
 •  És végül a fogkrémreklámban a leggyakoribb dolog jelenne meg: Plaque

Kezelés:

 •  Mindenekelőtt minden reggel kezet kell mosni.
 •  Tartsa magát hidratálva.
 •  A reggeli rosszullét alatt öblítse ki a száját a szájban maradt hányásrészecskékből.
 •  Ne feledje, hogy fizet a fogorvosának, ezért kérjen bármilyen speciális fogkrémet vagy szájöblítőt, amelyek biztonságosan használhatók a terhesség alatt.

Megelőzés:

 • Tartsa be a jó alacsony cukortartalmú étrendet, és segít megelőzni a rossz leheletet a terhesség alatt. És ha mégis valami édeset szeretne enni, akkor vegyen be néhány gyümölcsöt.
 • Forduljon fogorvosához, és kérdezzen rá természetes módszereket a rossz lehelet megelőzésére, például friss menta vagy petrezselyemlevél rágása. De ne lelkesedjen túlságosan, és kerülje a természetes gyógyszereket vagy megelőzési módszereket, hacsak a fogorvosa nem hagyja jóvá.
 • Nos, a jó szájhigiéné elengedhetetlen, ha nem akarja, hogy a rossz lehelet bosszantsa a férjét. Ezért rendszeresen látogassa meg fogorvosát, különösen a terhesség alatt, és előzetesen távolítsa el a felmerülő fogászati ​​problémákat.

Senki sem tagadhatja, hogy a terhesség minden nő számára izgalmas élmény. Persze, a rossz lehelet sajnálatos hátránynak tűnik, de most már tudja, hogyan kell kezelni! Megalázó, ahogy van, ne hagyd, hogy a rossz lehelet most lehozza.