Sárgarépa evés terhesség alatt – előnyök és kockázatok

A sima és egészséges terhességi utazás egyik legfontosabb tényezője a terhességi étrend. Az egészséges és tápláló táplálkozás nagyon fontos az egészséges baba számára. A gaajar az egyik legtáplálóbb zöldség, amelyet terhesség alatt kell enni. De a túlzott fogyasztása ugyanolyan káros lehet. Kövesse a cikket, hogy megtudja a sárgarépa terhesség alatti fogyasztásának előnyeit és mellékhatásait, valamint a fogyasztás különböző módjait és a biztonságos fogyasztási mennyiséget.

sárgarépa a terhesség alatt

Biztonságos a sárgarépa a terhesség alatt?

Bármi túlzott fogyasztása káros lehet, és ugyanez vonatkozik a sárgarépára is. A kiegyensúlyozott étrend feltétlenül szükséges a terhesség alatt. Így a sárgarépát a terhesség alatt szükség szerint és az orvossal való konzultációt követően kell enni.

A sárgarépa táplálkozási tényei a terhesség alatt:

A 100g sárgarépa elfogyasztásával kapott tápanyagok a következők:

Tápanyag mennyiség

 • Kalória 41 kcal
 • Szénhidrát 9,58 g
 • Fehérje 0,93 g
 • Szál 2,8 g
 • Zsír 0,24 g
 • Cukrok 4,5 g
 • 5 mg vitamin
 • C -vitamin 6 mg
 • B -vitamin 0,1335 g
 • K -vitamin 13,2 mg
 • Szelén.1mg
 • 0,143 mg mangán
 • Réz 0,045 mg
 • Kálium 320 mg
 • Nátrium 69 mg
 • Kalcium 33 mg
 • Vas 0,3 mg
 • Magnézium 12 mg
 • Cink 0,24 mg
 • Foszfor 35 mg

Ahol g = gramm, mg = milligramm, mcg = mikrogramm

A sárgarépa előnyei a terhesség alatt:

A sárgarépa elengedhetetlen a terhes nők számára. Az időszak meglehetősen stresszes mind az anya, mind a gyermek számára, és egy terhes nő rengeteg fehérjét, vitamint és ásványi anyag -kiegészítőt igényel. A sárgarépa a terhesség alatt minden fent említett igényt kielégít. Tele van cellulózzal és más hasznos növényi vegyületekkel, és nagyon alacsony kalóriatartalmú is. Ez segít a terhes nőknek a súlygyarapodásban, ami a terhesség alatt szükséges.

A Gaajar terhesség alatti fogyasztása sok alapvető tápanyagot és sok más előnyt biztosíthat Önnek. Némelyikük az-

1. Jó a látáshoz:

Az A -vitamin bőségesen jelen van, amely karotinná alakul – ez az anyag javítja a látást és szabályozza a hemoglobin szintjét.

2. Erősíti a fogakat és a csontokat:

A kalcium szükséges a fogakhoz és a csontokhoz. Mivel a terhes nők gyakran szenvednek fogproblémáktól, a sárgarépa fontos számukra. A sárgarépában található kalcium szintén elősegíti a magzat hatékony növekedését és fejlődését.

3. Jó a szívnek:

A sárgarépában található kálium elengedhetetlen a szív egészségéhez.

4. Májtisztító:

A sárgarépa segít a máj tisztításában.

5. Erősíti az immunrendszert:

Az anya immunrendszere gyengül a gyermekvállalásban, hogy támogassa a magzat növekedését. A sárgarépában található C -vitamin hozzájárul a terhes nők immunitásának erősítéséhez.

6. A sárgarépa segít leküzdeni a különböző tüdőbetegségeket, például a hörghurutot.

7. A sárgarépa megfelelő formában tartja a sejtmembránokat.

8. Egészséges bőr:

Ezek segítenek javítani a benned lévő születendő baba bőrét, húsát és izmait. Sőt, a sárgarépa kiváló megoldás bőrgyógyászati ​​problémákra. Így a terhesség alatt megszabadulhat a fekete foltoktól és a bőrkiütéstől.

9. Megakadályozza a terhességi cukorbetegséget:

A sárgarépa szabályozza a vércukorszintet, ezáltal csökkenti a cukorbetegség kockázatát.

10. Segít a székrekedés enyhítésében:

Székrekedés esetén biztosítja a szükséges élelmi rostot a betegségek enyhítéséhez.

11. Megakadályozza a vérszegénységet:

A sárgarépában található C -vitamin elősegíti a vas megfelelő felszívódását a szervezetben, és ezáltal megakadályozza az anya vérszegénységét.

12. A sárgarépa rendkívül hasznos toxémia és duzzanat esetén.

13. Megakadályozza a görcsöket:

A görcsök az egyik leggyakoribb panaszok a terhesség alatt. A sárgarépában található foszfor segít az izmok megfelelő működésében és ezáltal megakadályozza a görcsöket.

A sárgarépa és a sárgarépalé mellékhatásai a terhesség alatt:

Bármi túlzott fogyasztása káros lehet, és ugyanez vonatkozik a sárgarépára is. A terhesség alatt kiegyensúlyozott étrendre van szükség. Így a sárgarépát a terhesség alatt szükség szerint és az orvossal való konzultációt követően kell enni.

Ezenkívül néhány mellékhatása is van, ha túl sok sárgarépát fogyasztanak-

 • A béta-karotin túlzott mennyisége károsíthatja a vesét a terhesség alatti vesék túlzott terhelése miatt. Ezenkívül veszélyezteti a rákos megbetegedést, ha túlzott mennyiségben fogyasztják. Tartsa a sárgarépát naponta egy friss sárgarépával, és teljesen rendben lesz!
 • Néhány ember allergiás lehet a sárgarépára is, olyan tünetekkel, mint a fejfájás, hányinger és gyengeség. Az ilyen nőknek különösen óvatosnak kell lenniük sárgarépa fogyasztása közben. A legjobb számukra, ha terhesség alatt kerülik a sárgarépát.
 • Ismeretes, hogy az A -vitamin túlzott mennyisége akadályozza a magzat növekedését. Túlzott mennyisége nem alkalmas a baba egészségére.
 • Az epeúti betegségekben szenvedő terhes nőknek kerülniük kell a sárgarépa túlzott fogyasztását.
 • A fűszeres és sült sárgarépát az emberek nagyon nem kedvelik a terhesség alatt. Jobb tartózkodni attól, hogy babát várjon.
 • A sárgarépalé túlzott mennyisége szintén nem jó, mivel fejfájást okoz és letargikussá teszi az embert.

Sárgarépa a terhesség alatt - egészséges vagy káros

Tippek a sárgarépa fogyasztásához a terhesség alatt:

Mehetünk -e sárgarépát terhesség alatt? Igen, jót tesz az egészségének. De mielőtt bármit is fogyasztana a terhesség alatt, fontos ellenőrizni, hogy friss -e vagy sem. A következő tippek a sárgarépa megfelelő kiválasztásához a terhesség alatt:

 1. Választhatja a rövidebb narancssárga sárgarépát, mert nagyon édes, vagy akár a hosszabb vöröset is.
 2. Csak friss sárgarépát fogyasszon. A ropogósabbak frissek és nagyon ízletesek. Annak ellenőrzésére, hogy a sárgarépa friss -e, vagy nem egyszerűen eltöri a sárgarépa hegyét, és ha könnyen eltörik a zajtól, akkor friss.
 3. A sárgarépa gyökérzöldség, győződjön meg róla, hogy megfelelően mossák, hogy eltávolítsák belőle a talajrészecskéket.

  Még a felső bőrét is lehámozhatja, de ügyeljen arra, hogy ne hámozza túl sokat, mivel létfontosságú tápanyagainak nagy része a bőrben van.

 4. A sárgarépát lehet enni nyersen salátaként, vagy apróra vágni, hogy zöldség legyen belőle, vagy pürésítve gyümölcslevet készíthetünk belőle, vagy akár aprítva is elkészíthetjük a híres, „gajar ka halwa” nevű édességet.

Bármilyen módon is fogyaszt, ügyeljen arra, hogy ne fogyassza túl, és csak mértékkel fogyassza.

Sárgarépa a terhesség alatt

Sárgarépa lé terhesség alatt:

Vannak, akik a sárgarépalét a terhesség alatt is kedvelik. Ezt a receptet követve könnyen elkészítheti otthon-

 1. A sárgarépát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és apró kockákra vágjuk, mielőtt levet készítenénk belőlük.
 2. A sárgarépát turmixgéppel pürésítjük. Keverje össze a vizet a levével, hogy javítsa ízét, és tálalja mindenki számára.

Senki sem tagadhatja azt a tényt, hogy a sárgarépa rendkívül tápláló, és a terhesség elengedhetetlen kelléke, hogy maximális hasznot érjen el. Azonban ügyeljen arra, hogy ne fogyassza túl, hogy elkerülje a lehetséges mellékhatásokat és egészséges maradjon a terhesség alatt.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

Q1. Biztonságos a nyers sárgarépát enni a terhesség alatt?

Válasz: A nyers sárgarépa fogyasztása teljesen biztonságos a terhesség alatt, és nem jelent veszélyt az anyára vagy a gyermekre. A nyers sárgarépa fogyasztása során azonban ügyelni kell arra, hogy megfelelően tisztítsa meg, és ne maradjanak rajta talajrészecskék a valószínű fertőzés elkerülése érdekében.

Q2. A sárgarépalé fogyasztása terhesség alatt egészséges?

Válasz: A sárgarépalé nagyon egészséges egy terhes nő számára. A túl sok sárgarépalé fogyasztása azonban túlzott A -vitamint terhelhet a szervezetben, ami akadályozhatja a magzat növekedését. Ezért naponta legfeljebb egy pohár sárgarépát kell elfogyasztani, hogy maximális hasznot érjen el.

Q3. Hány sárgarépa tekinthető biztonságosnak a terhesség alatt?

Válasz: A Gaajar fogyasztása nagyon egészséges, és kötelező a terhes étrendben. Azonban a túl sok sárgarépa fogyasztása terhesség alatt több kárt okozhat, mint hasznot. Napi egy pohár sárgarépalé vagy pár sárgarépa biztonságos fogyasztási mennyiségnek tekinthető. Ha azonban terhesség alatt napi rendszerességgel kíván Gaajar -t fogyasztani, forduljon orvosához a biztonságos mennyiségről.