Savanyúság vágy a terhesség alatt: néhány soha nem ismert tény

A savanyúság, amelyet indiai háztartásokban elsősorban Achar -nak hívnak, minden házban gyakori ehető. Szinte minden dél -indiai étel megfelelő étkezése savanyúsággal (mangó, citrom, paradicsom vagy gyömbér) kezdődik, íze és étkezési vágya miatt. Ugyanígy a terhes nők is vágynak ezekre a furcsa vágyakra a savanyúságok iránt. A terhes nők általában savanyú és fűszeres dolgokra vágynak. Az indiai savanyúságok főleg a mangó és a citrom savanyúságok a fanyar és a fűszeres kombinációja, ami miatt a terhes nők megőrülnek ezekből a savanyúságokért. A savanyúság, ha rizzsel keverjük össze egy kis teáskanál ghee -vel, remek kombinációja az étkezésnek, ami kielégíti a terhes nő vágyát. Olvassuk el a savanyúság fogyasztásának előnyeit és kockázatait a terhesség alatt.

Savanyúságok fogyasztása terhesség alatt

Rendben van -e savanyúságot enni a terhesség alatt??

A tanulmány szerint az ízlésesek kevésbé egészségesek, a kevésbé ízletesek pedig egészségesebbek. Tehát melyik kategóriába tartozik a savanyúság? Kétségtelen, hogy a savanyúság a legfinomabb étel, és biztonságos, ha korlátozott mennyiségben fogyasztják. Ugyanez vonatkozik a terhes nőkre is. Igen, biztonságosan fogyasztható savanyúság a terhesség alatt, de korlátozott mennyiségben és megfelelő mennyiségű vízzel, hogy enyhítse a gyomorégést. A tanulmány szerint minden elfogyasztott 30 ml savanyúságra legalább fél liter vizet kell inni.

Egy terhes nőnek általában többféle vágya van, néhány nagyon szokatlan is. Az egyik leggyakoribb étel, amire a várandós nők vágynak, a savanyúság, a fagylalt és a csokoládé kivételével. A fő kérdés, ami eszünkbe jut, hogy miért vágynak a terhes nők bizonyos dolgokra? Erre nincsenek konkrét válaszok, de az egyik meggyőző magyarázat az, hogy az elme arra utal a testre, hogy bizonyos ásványi anyagok és vitaminok hiányoznak, és a test azonnali figyelmet igényel. Terhes nők esetében még a hormonális tényezők is szerepet játszhatnak a sóvárgásban.

A másik fő ok az, hogy a hormonok jelentős szerepet játszanak a terhes nő változásaiban. Új hobbit, új ízeket és új vágyakat fog találni. Az ösztrogén, a terhességi hormon befolyásolja a szaglást és az ízérzékelést.

A savanyúság táplálkozási tényei:

 • A terhes nők különböző ételekre vágynak különböző időpontokban, sőt páratlan órákban is. Még az éjszaka közepén is felébredhetnek fagylaltot enni vagy rendesen étkezni. Vannak napok, amikor nem is esznek ételt, hanem csak tejből és gyümölcsléből élnek, stb. Emiatt a terhes nők emésztési problémákkal küzdenek. A savanyúság bizonyos alapvető tápanyagokat tartalmaz, amelyek kezelhetik ezeket az emésztési problémákat.
 • Az elektrolitok nélkülözhetetlenek a szervezet számára. A terhes nők számára pedig a szervezet többet igényel. A savanyúságot az egyik jó elektrolitforrásnak tekintik, amely terhes nő szervezetét jelentős mennyiségű káliummal és nátriummal látja el.
 • A savanyúság a K -vitamin mikrotápanyagának elsődleges forrása, amely elősegíti a véralvadást. Mindegyik savanyúság 25,4 mg -ot vagy más szóval a napi érték 32% -át tartalmazza.

A savanyúság előnyei a terhesség alatt:

 1. A hányinger és a reggeli rosszullét azok a gyakori problémák, amelyekkel a nők szembesülnek terhességük alatt. A savanyúság és a fűszeres savanyúság megszabadul e két problémától.
 2. A savanyúságok nem tartalmaznak sok koleszterint és zsírtartalmat, ami előnyös étel a fogyasztás helyett a magas zsír- és koleszterintartalmú élelmiszerek fogyasztása.
 3. A savanyúság jó vas-, kalcium- és élelmi rostforrás, amely előnyös a terhes nőben lévő baba növekedéséhez és fejlődéséhez..
 4. Néhány terhes nő számára nehézséget okoz, hogy ízletes és egészséges ételeket találjon egyszerre. A savanyúság szinte nem tartalmaz koleszterint, és kevesebb zsírt is tartalmaz, ami a legjobb alternatíva a sós harapnivalókhoz.
 5. A savanyúság költséghatékony más élelmiszerekhez képest. Egyes közepes jövedelmű csoportok és alacsony jövedelmű csoportos családok nem engedhetik meg maguknak a drágább élelmiszereket naponta. A savanyúság fogyasztása a vágyak kielégítésével gazdaságos.
 6. Az indiai savanyúságok egy része, például a citrom, a mangó tovább tart, azaz napokig és hónapokig. Ezért a savanyúság azok az élelmiszerek, amelyek bármikor könnyen elérhetők.

A savanyúság fogyasztásának veszélyei a terhesség alatt:

 • A savanyúságok túlzott bevitele a szervezet sótartalmának növekedéséhez vezet, ami miatt a szervezet kiszárad. A kiszáradás nagyon veszélyes a terhes nőkre és a magzatra is.
 • A nyári szezonban a savanyúság fogyasztása terhes nőknek nem javasolt, ugyanezen okból a kiszáradás miatt.
 • Manapság a legtöbb terhes nő savanyúságot fogyaszt, amelyet kívülről vásárolnak. Ezek a savanyúságok tartósítószereket tartalmaznak, még azok is, akik azt állítják, hogy organikusak. Ezek a tartósítószerek nem biztonságosak a terhes nők számára, mivel súlyos szövődményeket okozhatnak a jövőben.
 • A savanyúság is tartalmaz nátriumot. A savanyúságok túlzott fogyasztása a terhes nő szervezetében a nátriumtartalom növekedéséhez vezet, ami terhességi magas vérnyomáshoz vezethet. Ez egy súlyos állapot, amelyben a vérnyomás emelkedik, és súlyos szövődményekhez vezethet.
 • A terhes nőknek néha problémái vannak a gyomorégéssel, mert a terhesség hatására a szervezet több progeszteron hormont termel. Ez a hormon ellazítja a szelepet, amely segít megakadályozni, hogy a gyomorsav és a részben emésztett étel visszajusson a nyelőcsőbe. A savanyúság általában ecetet tartalmaz. Ez az ecet savas, és a savas ételek néha valószínűbbé teszik a gyomorégést.
 • A terhes nők túlzott savanyúság fogyasztása görcsökhöz vezet. A felesleges nátriumtartalom bevitele károsítja a vesék működését, ami a méhben lévő csecsemő elégtelen oxigénellátásához vezethet, ami pedig a baba korai szüléséhez vezet.
 • Néhány savanyúság túl sok olajat tartalmaz. Az ilyen típusú savanyúságok fogyasztása növeli a szervezet koleszterin- és zsírtartalmát. Ez a növekedés nagyon káros a terhes nőkre, akik súlyos problémákhoz vezethetnek.

Óvintézkedések:

 • Ügyeljen arra, hogy a savanyúságot ne fogyasszák naponta. Jobb alternatívát találni a pácra, hogy a savanyúság utáni vágy lassan elhaljon.
 • A savanyúság fogyasztásakor igyon sok vizet, hogy a terhes nő ne legyen kiszáradva.
 • Amennyire lehetséges, kerülje a kívülről vásárolt savanyúságot vagy a konzerv savanyúságot, mivel tartósítószereket tartalmaz, amelyek károsak a terhes nőre és a születendő babára.
 • Ha a savanyúság házi készítésű, próbálja meg elkerülni az ecet hozzáadását, mivel ez növeli a gyomorégést.
 • A listeria baktériumokat tartalmazó mangó pác potenciálisan veszélyes a terhesség alatt. Kerülje a mangó pác fogyasztását.
 • Néhány savanyúság cukrot tartalmaz. Próbálja meg elkerülni az ilyen típusú savanyúságok fogyasztását, mivel ezek súlygyarapodást okozhatnak.
 • Néhány savanyúság magas olajtartalommal rendelkezik a jó ízlés érdekében. Az ilyen savanyúságok fogyasztása nagyon káros, mivel növelheti a koleszterinszintet. Ilyen típusnál szárítsa meg az olajtartalmat, majd fogyassza el, vagy keverje össze ezt a fajta pácot jó sok rizzsel, és egye meg a pácolt rizst.

Terhesség alatt fogyasztható pácok típusai:

 1. A savanyú és kevésbé fűszeres savanyúságokat el kell fogyasztani a sóvárgás kielégítésére.
 2. Egy tanulmány azt sugallja, hogy a házi savanyúság nagyon biztonságos fogyasztani, mint a kint vásárolt savanyúság.
 3. A kevesebb olajat tartalmazó savanyúságokat el kell fogyasztani.
 4. Azokat a savanyúságokat, amelyek nem tartalmaznak tartósítószert vagy minimális tartósítószert, el kell fogyasztani.
 5. A frissen készített savanyúságokat el kell fogyasztani. Napos vagy hónapos savanyúságokat semmilyen áron nem szabad fogyasztani.

A savanyúság, mint az egyik fűszeres étel, biztosan örömet okoz a terhes nőknek. A fűszeres vágyak kétségtelenül elégedettek lesznek a savanyúsággal. Ezenkívül a savanyúságok alapvető vitaminokat és tápanyagokat is tartalmaznak, amelyek elősegítik a testben lévő magzat fejlődését. A házi savanyúságokat tartják a legbiztonságosabbnak a fogyasztásra, nem pedig a konzerv savanyúságokat, amelyek tartósítószereket tartalmazhatnak. Végül a savanyúság fogyasztása terhesség alatt csak akkor lehet biztonságos, ha mérsékelt mennyiségben fogyasztják. Feltétlenül konzultáljon orvosával vagy nőgyógyászával, mielőtt a savanyúságot az étrendbe vonná be a terhesség alatt.

Jogi nyilatkozat: Felhívjuk figyelmét, hogy a cikkben szereplő összes információ csak oktatási célokat szolgál. Ez nem értelmezhető, és nem helyettesíti az orvosi tanácsokat. Ha a savanyúságot a terhesség alatt étrendjébe kívánja venni, mindenképpen látogasson el orvosához, hogy megfelelő információkat kapjon erről.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

Q1. A konzerv savanyúság biztonságos a terhesség alatt?

Válasz: Nem. Mivel a konzerv savanyúság tartósítószereket tartalmazhat. Próbálja elkerülni őket.

Q2. A savanyúság fogyasztása szoptatás alatt biztonságos vagy sem?

Válasz: Nem, nem biztonságos a savanyúság fogyasztása szoptatás alatt. Mivel az újszülött közvetlenül a tejéből táplálkozik. Bármit is eszel, a tej révén közvetlenül a babához kerül. Ha gyomorégés vagy gyomorégés van a savanyúság fogyasztása után, ugyanezt fogja érezni a baba is. Ezért kerülje a savanyúság fogyasztását szoptatás alatt.

Q3. A házi savanyúság biztonságos a terhesség alatt?

Válasz: Az első és legfontosabb dolog, hogy a savanyúság korlátozott mennyiségben történő fogyasztása nem károsítja a testét vagy a születendő babát. A házi savanyúság nem tartalmaz tartósítószert, ezért biztonságosan fogyasztható, de ügyeljen arra, hogy kevésbé olajos legyen.

Q4. Igaz -e, hogy több savanyúság evése megmondja a baba nemét?

Válasz: Hamis. Ha több savanyúságot fogyaszt, nem derül ki, hogy milyen nemű a baba. A baba nemét csak a születés után tudhatja meg.