Székrekedés a terhesség alatt

A „csodálatos” egy nagyon gyakori kifejezés, amelyet a terhesség és a gyermek születése leírására használnak. Az a kilenc hónap, amelyet egy nő gyermeke várásával tölt, kissé nehéz lehet. A nők étrendje a terhesség alatt megváltozik, és az emésztés is. A székrekedés nagyon gyakori emésztési probléma, amellyel a kismamák szembesülnek.

A terhesség alatt a nő teste megváltozik, hogy megfeleljen a gyermek megfelelő nevelésének. Az elfogyasztott étel táplálja mind az anya testét, mind a gyermeket.

Székrekedés fordul elő, hogy Ön és gyermeke több tápanyagot kapjon, majd a méh fokozatos változása nyomást gyakorol a bélmozgásra, ami székrekedéshez vezet.

Az alábbiakban még néhány oka van annak, hogy székrekedéshez vezet a kismama.

székrekedés-terhesség alatt

A székrekedés okai a terhesség alatt.

  • Az Ön által szedett gyógyszerek mellékhatásai székrekedéshez vezethetnek.
  • A megnövekedett stressz szint.
  • Az étrend megváltoztatása nem kompatibilis, így székrekedéshez vezethet.
  • Minél kevesebb folyadékot fogyaszt.
  • Nagyobb mennyiségű dehidratált folyadék, például alkohol (amelyet nem ajánlott fogyasztani a terhesség alatt), kávé és tea fogyasztása.
  • Nem elegendő mennyiségű alvás.
  • Egyes betegségek, például cukorbetegség, stroke, uraemia, szkleroderma, Parkinson -kór és így tovább.

A székrekedés napokig tart, de ez nem jelenti azt, hogy kilenc hónapig kell ezzel foglalkoznia. Vannak jogorvoslatok, amelyek segítenek enyhíteni a problémát, és elkerülni a székrekedés félelmeit a terhesség alatt és után. Az alábbiakban felsoroljuk a székrekedés enyhítésére szolgáló jogorvoslati lehetőségeket.

A sült és olajos ételek nagyon vonzóak és ízletesek is, de kerülni kell a székrekedés megelőzése érdekében.

A tisztító hatású gyümölcsök, például a narancs, a banán, a dinnye, a szőlő segítenek a székrekedés kezelésében, mivel rostban gazdagok, lédúsak és hatalmas mennyiségű folyadékot tartalmaznak.

A sok folyadékfogyasztás segít távol tartani a kiszáradást, ezáltal segíti a belek zökkenőmentes mozgását.

A gyaloglás és a testmozgás elősegíti a bevitt élelmiszerek teljes megemésztését is, ezáltal megakadályozza a gyomorégést és a savasságot, beleértve a székrekedést is, és teljesen kiüríti a végbélt.

Ha a psyllium héját, a platina magját rendszeresen szedik, ez segít a székrekedés ellenőrzésében.

A papaya fogyasztása segít a székrekedés kordában tartásában is, mivel peptikus savat tartalmaz, amely jó gyógyszer a székrekedés ellen.

A tea általában dehidratálja a szervezetet, de a gyömbér tea segít a székrekedés szabályozásában.

Mivel a terhesség egy nagyon különleges időszak egy nő életében, nagyon óvatosnak kell lennie. És mivel a székrekedés a terhesség része, a székrekedés elkerülése érdekében tisztában kell lennie néhány nehezen alkalmazható dologgal. Íme néhány hasznos tanács a terhesség alatt.

Nincs szénsavas ital.

Kerülje az aloe vera olajat, a ricinusolajat és a triphalat, annak ellenére, hogy természetes tisztítószerek, mivel ezeknek az olajoknak a használata hiperaktívvá teheti a babát.

Soha ne használjon semmilyen gyógyszert anélkül, hogy orvosával konzultálna, különben károsíthatja az anyaméhben lévő magzatot.

Annak ellenére, hogy a székrekedés nem túl komoly probléma a terhesség alatt, általában egy másik probléma jelzése lehet. Ha hasi fájdalmai váltakoznak hasmenéssel, vagy azt észlelik, hogy vér vagy nyálka folyik a széklettel, tanácsos azonnal konzultálni orvosával. Ezenkívül a kemény széklet elmozdulása vagy a bélmozgás közbeni erőlködés aranyérhez vezethet, amelyek duzzadt vénák a végbél területén.

Általában a terhességi székrekedés a terhesség korai tünete. Ennek ellenére a legtöbb nő terhességgel kapcsolatos székrekedést tapasztal a terhesség későbbi szakaszában. Nem számít, amikor székrekedést tapasztal a terhesség alatt, ne essen pánikba, és kövesse ezeket a lépéseket, vagy a legjobb, konzultáljon orvosával, elvégre nem szeretne kárt okozni kedves babájának.