Tippek a bőr és a haj ápolásához a terhesség után

Tehát te vagy az a szerencsés új anya, aki most üdvözölte gyermekét a világra. Miközben gondozta gyermekét, hanyagolta a haját és a bőrét. Hát jó hír. Ez csak ideiglenes, és hamarosan visszatér a gyönyörű önmagához. Természetesen a rendszernek hamarosan változásra és figyelemre van szüksége.

bőrápolás a terhesség alatt

A terhesség alatt és után a haj és a bőr is sok esélyen megy keresztül. Néhány közülük a pattanások és a striák- a leggyakoribbak, míg a nem gyakori a hiper pigmentáció, az alopecia és hasonlók.

Hogyan lehet csökkenteni a haj- és bőrproblémákat:-

A terhesség utáni haj ápolásához az alábbiakat kell szem előtt tartani

1. Egyél egészségesen:

Nincs semmi, ami a hajápolási rendszert egy lépéssel előrébb viszi, mint az egészséges táplálkozás. Győződjön meg arról, hogy étrendje antioxidánsokat tartalmaz, és gazdag gyümölcsökben, például almában, banánban, aszalt szilvában. Ennek oka az, hogy az antioxidánsok segítenek erősíteni a gyökereket, míg az étrendet mindig a vasban és vitaminokban gazdag gyümölcsök adják.

2. Tartsa tisztán a fejbőrt és a hajat:

Ne használjon erős sampont. Váltson inkább gyengéd hajhullás elleni szerre. Rendszeresen kondicionálja a haját a törés elkerülése érdekében. Ezen kívül tartson szabadságot a balzsamban száraz sampon használata után, ha kevés az ideje.

3. Kerülje a haj húzását és megkötését:

Ha megkötözi a haját, tartózkodjon attól, hogy erősen húzza, mivel megerőlteti a fejbőrt, így a haja még könnyen kihullhat. Kerülje a nedves haj beírását.

4. Vitamin -kiegészítők:

A haja a terhesség után nyilvánvalóan némi fiatalítást igényel. Próbáljon rendszeresen olyan kiegészítőket használni, mint a B- és E -vitamin, és ez visszanyeri a haja erejét, így teltebb lesz a haj.

5. Vegyi kezelések:

Ne színezze a haját azonnal a terhesség után, mert ez hajhulláshoz vezethet, mint még soha.

6. Nagyszerű rövid hajvágás:

Egy szuggesztív rövid haj, amely teltebbé teszi az arcodat, és ezáltal boldognak és magasnak érzi magát.

Bőr:-

Ezeknek a trükköknek segítenie kell a bőrproblémák csökkentésében terhesség alatt és után.

1. Akne esetén:

Tisztítsa meg arcát naponta kétszer enyhe tisztítószerrel. Soha ne felejtsen el hidratáló krémet felvenni, lehetőleg könnyű. Kerülje az olajosokat egy ideig, mert eltömítik a pórusokat. A pórusos bozót önmagában nem rossz ötlet. Vásároljon aloe verát és eukaliptusz -kiegészítőket napi használatra, hogy tiszta bőrt kapjon.

2. Pigmentációhoz:

Egy éven belül minden foltnak el kell tűnnie. Addig maradjon bent, és ha ki kell mennie, használjon erős SPF formulájú fényvédőt. Naponta használjon hidratáló krémet a bőr táplálására, és használjon kifejezetten pigmentált bőrre készített krémeket.

3. Sötét karikák és duzzadt szemek esetén:

Igyon meg legalább 8 pohár vizet minden nap, és vegyen rövid szundikat naponta. Használjon mandulaolajjal dúsított szemkrémet, hogy pillanatok alatt lássa a trükköt.

4. Stretch Marks esetén:

Ez egy olyan helyzet, amelyet a kezdetektől el kell kerülni. Tehát próbáljon ki egy E -vitaminban vagy olívaolajban gazdag hidratálót. Fókuszáljon a problémás területekre, különösen a mellre, a csípőre, a hasra és a comb belső részére.

Masszázs naponta kétszer.

A terhesség utáni egészséges bőr és haj kulcsa az, hogy nyugodt, boldog és stresszmentes maradjon! Élvezze anyaként töltött idejét, és hagyja, hogy a test természetes módon helyreálljon.