16 jógapóz, amelyeket kerülni kell a terhesség alatt

A terhesség nagyszerű időszak Önnek és belső anyaságának. Csatornázza a megfelelő módon, és tökéletesnek fogja érezni magát. Előfordulhat azonban, hogy nem ugyanaz az Ön számára, ha nem nagyon kívánja megszerezni ezt a plusz súlyt. A jógának nyilván segítenie kell, de féken kell tartania, hogy ne vigye túlzásba és ne befolyásolja az egészségét. Tehát itt felsoroltunk néhány jógapozíciót, amelyeket el kell kerülni a terhesség alatt, és részletezzük, hogy mely jógapózok kerülhetők terhesen.

A jógapózok, amelyeket kerülni kell a terhesség alatt

A jógapózok, amelyeket kerülni kell a terhesség alatt:

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a jóga pozíciókat, amelyeket el kell kerülni a terhesség alatt:

1. Chaturanga Dandasana:

Kerülendő jógapózok terhes Chaturanga Dandasana esetén

Ha beszélünk az első jóga pózról, amelyet el kell kerülni terhesség alatt, ez a Chaturanga Dandansna (négytagú személyzet póz). A Chaturanga természetesen egy éles esést és egy lépést jelent a sarkában. Ami gondot okozhat, ha a has beállítása nem megfelelő. Ez veszélybe sodorhatja a babát, és ez lenne a legjobb, ha ezt a lépést összességében elkerülné. Ehelyett jobb ötlet lenne egy deszka vagy egy alacsonyabb Chaturanga kipróbálása.

2. Marichyasna:

A jógapozíciók kerülése terhesség alatt Marichyasna

A terhességi jóga rutinjában nem lehet zárt fordulat, mivel ez azt jelenti, hogy a hasa mélyebbre hatol a combjába. Ami még rosszabb, ez elfordíthatja a gerincét, és valószínű, hogy a csecsemők nem fognak túl örülni az egész ötletnek.

3. Chakrasana (kerékpóz):

Kerülendő jógapózok a terhesség alatt Az első trimeszter Chakrasana

A terhesség alatt elkerülendő jóga a hátsó kanyarodás, mint a kerékpóz, mivel ha egyre nagyobb lesz a hasa, fennáll annak a kockázata, hogy a has elszakad, és még jobban elkopik a háta.

4. Balasana (gyermekpóz):

A jógapozíciók kerülése terhes Balasana esetén

A gyermek pózja nagyon egyszerűnek tűnhet, és valóban biztonságos lehet a második trimeszterben, de a harmadik trimeszterben a baba kezdi először megfordítani a fejét, és ez nem jelent többé ilyen pózokat, mint az inverzió és a fejtámla.

5. Forró jóga:

A jóga, amit el kell kerülni terhesen, forró jóga

A hőmérséklet nem olyan dolog, aminek feltétlenül szerepelnie kell a dolgaiban. A magas hőmérsékletű nőknél a szokásosnál nagyobb a vetélés kockázata. Különösen gyakoriak az idegcső hibái. A forró jóga pontosan illeszkedik ebbe a listába, ezért egészében kerülni kell. A szauna jógát és a jógát, amely magában foglalja a napsütést, távol kell tartani.

6. Utkatasana (Twist szék):

A jógapozíciók kerülése a terhesség alatt Utkatasana

Próbálja elkerülni azokat a pozíciókat, amelyeknek a hasán kell feküdniük. Ez olyan helyzeteket igényelhet, mint a megforgatott háromszög, a székcsavarás és a félig imacsavarás sok más között.

7. Halasana (eke póz):

Terhesség alatt kerülendő jóga Halasana

Javasoljuk, hogy kerülje ezt a pózot a terhes nőknél, mert ahhoz, hogy ebbe a pózba be- és kiléphessen, a pozíció fölé kell hajtania, ami túl nagy terhet róhat a magjára. A teljes háttámlák, mint például a Halasana, ellenjavalltak a terhesség második és harmadik trimeszterében.

8. Shirshasana (fejállás)

Mit kell elkerülni a jógától, ha terhes Shirshasana

A terhesség első trimeszterében kerülni kell a fejállást, ami veszélyes lehet, ha nem tapasztalt inverziót. A fordítások trükkösek lehetnek, és nem ritka, hogy kiesnek a pózokból- ami potenciálisan kárt vagy sérülést okozhat. A fordított második és harmadik trimeszterben a baba erősen nyomja a bordákat, ami légzési nehézséget okoz.

9. Bhujangasana (Cobra Pose):

Milyen jógapozíciók kerülhetők terhes Bhujangasana alatt

Ez a póz megköveteli, hogy a személy laposan feküdjön a hasán, ami szükségtelen nyomást gyakorol a hasra, és nagyon kényelmetlenné válhat a táguló gyomorra feküdni, ami kellemetlenséget és kárt okozhat a babának. A kobra póz jó alternatívája a hídpóz.

10. Salamba Sarvangasana (vállállvány):

Mit kell kerülni a jógától, ha terhes Salamba Sarvangasana

A válltámaszok veszélyesek lehetnek, ha nem tapasztalt inverziót. A fordítások trükkösek lehetnek, és nem ritka, hogy kiesnek a pózokból- ami potenciálisan kárt vagy sérülést okozhat. A terhesség későbbi szakaszaiban a megfordítás miatt a baba erősebben nyomja a bordákat, ami légzési nehézséget okozhat.

11. Dhanura Asana (íjpóz):

Mit kell elkerülni a jógától a terhesség alatt Dhanura Asana

Ezt a pózt azért nevezték el, mert amikor valaki ezt a pózt végzi, úgy néz ki, mint egy íjász íja, amelyben a törzs és a lábak az íj testét, a karok pedig a húrt jelentik. Ez a póz ismét rendkívüli nyomást gyakorol a magra. A hídpóz jó alternatíva lehet.

12. Virabhadrasana (harcos póz):

Mely jógapózok kerülhetők el terhes Virabhadrasana esetén

Bár ez a póz az első és a második trimeszterben előnyös a terhes nők számára, hogy elősegítse a láb erősségét és támogassa a növekvő babát, de a harmadik trimeszterben a póz valószínűleg nagyobb kihívást jelent majd, ahogy a szervezet egyensúlyérzéke megváltozik.

13. Shalabhasana (sáska póz):

A jógapózok, amelyeket kerülni kell a terhesség alatt Shalabhasana

Amint azt a korábbi pózokban említettük, a hasra fekvés ellenjavallt terhesség alatt, mivel túl nagy nyomást gyakorol a hasra és így a magzatra is. Célszerű kerülni, vagy módosítani a pózokat, amelyek a has összenyomásával járnak.

14. Paschimottanasana (ülő előrehajlás):

Jógapozíciók, amelyeket el kell kerülni, amikor terhes Paschimottanasana

Amellett, hogy nyomást gyakorol a hasra, ez a póz jelentős terhet róhat a hát alsó részére. Kényelmesebb és biztonságosabb előrehajtható alternatíva lehet az ülő széles látószög, mivel a lábak szélesre húzása kevésbé terheli a hátat, és több helyet biztosít a hasnak.

15. Hagyományos Savasana (holttestpóz):

A jóga elkerülése terhesen hagyományos hagyományos savasana

A terhesség alatt a háton fekve nyomást gyakorol az alsó vena cava-ra, amely a test jobb oldalán fekvő véna, és vért visz az alsó végtagokból a szívbe, hogy újra oxigénnel teljen. Ha ez a véráramlás megszakad, az új vér nem szállítható könnyen az anya létfontosságú szerveibe vagy a méhlepénybe.

Az első trimeszterben a terhes nők gyakorolhatják és élvezhetik ezt a jógapózt, de a második és harmadik trimeszterben egyszer nem tanácsos hátra feküdni. Mindazonáltal a holttestpóz oldalra gyakorolható.

16. Natarajasana (Táncos póz):

A jógapozíciók, amelyeket el kell kerülni a terhesség alatt Natarajasana

A táncos póz megköveteli, hogy a gyakorlók egy láb egész testét egyensúlyba hozzák, ami nehéz és túl kockázatos lehet a terhesség alatt. Túl mély a hátkanyarodás ahhoz, hogy biztonságosan elvégezhessék terhesség alatt. Biztonságosabb variáció lehetséges, ha a póz végrehajtása közben egy székhez vagy bárhoz kapaszkodik.

A terhesség gyönyörű időszak egy nő életében. Bár vannak olyan gyakorlatok és jógapózok, amelyeket el kell kerülni a terhesség alatt, amint azt fentebb említettük, mindaddig, amíg a terhes nők betartják egészségügyi szolgáltatójuk tanácsait, és – ami a legfontosabb – hallgatnak a testükre, valószínűleg képesek lesznek értelmes jógát fenntartani egész életük során. terhesség.