Igazság a legjobb 10 jóga ászanáról a normál szállításhoz

Míg a jóga köztudottan az egyik legjobb módja a testmozgásnak és a test formában tartásának. Ugyanakkor rugalmassá teszi a testet. Ez a rugalmasság az egyik döntő oka annak, hogy az emberek a terhesség alatt elkezdték a jógát választani a normál szüléshez. A jóga nem csak rugalmasabbá teszi testét. De segítsen lazítani, valamint erősíteni az izmokat, valamint a medencecsontot. Nézzük meg, mennyire hatékony a jóga. Valamint milyen lehetséges mellékhatásai lehetnek ennek az ősi indiai gyakorlási formának a terhes nőkre.

Jóga a normál szállításhoz

Hogyan előnyös a jóga a természetes születésben??

A jóga sok ászanából (pózból/pozícióból) áll; ezek az ászanák bizonyos testrészekre összpontosítanak, és segítenek rugalmasabbá és erősebbé tenni ezt a részt. A jóga a lélek és a test kapcsolatának kiépítésében is segít a légzőgyakorlatok és más hasonló módszerek segítségével.

A terhesség alatt egy nő sok változáson megy keresztül a testben, és a prenatális jóga ászanák segítenek a testizmok ellazításában, valamint a medencei régió megerősítésében és a test formálásában is. Mindezek a tulajdonságok a szellemi erővel kombinálva segítenek a szülés és az összehúzódások során. Így a jógát, különösen a prenatális jógát előnyösnek tekintik a normál szüléshez.

A legjobb 10 jóga ászana a normál szállításhoz:

Most, hogy megtanultuk a prenatális jóga előnyeit. Nézzük meg az ászanákat, amelyeket bele kell foglalni a jógagyakorlatba a normál szállítás érdekében,

1. Vajrasana (Thunderbolt Pose):

terhességi jóga a normál szüléshez

A villám segít megerősíteni a hátat, valamint felállítani a testtartást. Ez segít csökkenteni a súlyos hátfájásokat, amelyeket sok terhes nő tapasztal. Segít az izmok ellazításában is.

2. Kati Chakrasana (derék forgatás):

A terhesség gyakran a mozgás hiányához vagy az egyetlen bizonyos típusú mozgáshoz vezet. Egy gyakorlat, amely magában foglalja a derék elforgatását, segít megerősíteni a hátat, amely a test magja, és végül rugalmasabbá tesz.

3. Utthanasana (guggolás és felemelkedés):

Az utthanasana az egyik legjobb jóga egy terhes hölgy számára a normál szüléshez. A guggolás elősegíti a medencecsontok megerősödését, valamint az azt követő felemelkedést, amely rugalmasabbá és kényelmesebbé teszi a testet.

4. Tadasana (pálmafa póz):

A jógában lévő ászanák óriási hasonlóságot mutatnak a minket körülvevő élettel. Ezt láthatjuk a Tadasanában, amely jobban ismert pálmafa pózként. Bár nagyon egyszerűnek és nem jelentősnek tűnik, ez a helyzet segít a test felállításában.

5. Utkatasana (székpóz):

jóga a természetes szüléshez

Ahogy a neve is sugallja, a székpóz az, ahol úgy tesz, mintha egy széken ülne, de nincs szék. Ez a testtartás segít a medencei régió, valamint a gerinc megerősítésében is.

6. Bhadrasana (Pillangó helyzet):

A mulatságos póz, a Bhadrasana megköveteli, hogy a lábadat úgy hajtsd össze, hogy úgy nézzenek ki, mint egy pillangó szárnya. Ez a testtartás hatékony a karok, a combok, a medencei régió és a hát számára, mivel ezek a testrészek átfogóak.

7. Konasana (szöghelyzet):

prenatális jóga a normál szüléshez

A Konasana vagy a szöghelyzet nagyszerű módja annak, hogy a test rugalmas legyen mindenki számára. A terhes nők esetében ez a gyakorlat pontosan ugyanezt teszi, rugalmasabbá és nyájasabbá teszi őket, mivel segít a szülés során, mivel az izmok nem feszülnek.

8. Paryankasana (Ham’s Pose):

jóga ászanák a normál szállításhoz

A Paryankasana egy újabb póz, amely segít a csontok és az izmok erősítésében, ugyanakkor segít a test rugalmasságának növelésében.

9. Yastikasana (Stick Pose):

Nagyon hasonló a Shavasana -hoz (halott póz), a yastikasana megköveteli, hogy egyenes helyzetben feküdjön a hátán, kinyújtott kézzel. Ez a testtartás segít ellazulni, ugyanakkor segít nyújtani és erősíteni a hátát is.

10. Parvatasana (hegyi póz):

jóga pózok a szüléshez

Bár ez nehéznek tűnhet, a Parvatasana/hegyi póz egy másik egyszerű módja az izmok és a hát megerősítésének, valamint a lábak és a végtagok izmainak. A testtartás könnyen karbantartható.

Tudnivalók a szülés előtti jógában való részvétel előtt a normál szállításhoz:

Mielőtt elkezdené megismerkedni a jóga gondolatával, vagy ha még soha nem próbált ki semmilyen gyakorlatot, akkor néhány dologgal tisztában kell lennie,

  • Ne próbáljon ki semmilyen jóga ászanát, csak bizonyos ászanák alkalmasak egy terhes hölgy számára.
  • Ne próbálja ki ezeket a gyakorlatokat egyedül, mivel szakember felügyelete mellett végezve elkerülheti a görcsöket vagy sérüléseket.
  • Mindig bemelegítéssel kezdje, hagyja, hogy a teste egy kicsit kinyíljon, mielőtt cselekedni kezd.
  • Forduljon orvosához, ha bármilyen kellemetlenséget tapasztal, amely bármilyen edzés után vagy közben gyakorol Önt.
  • A születés előtti jóga nem biztosítja a normális szülés 100 % -os esélyét, mivel néha a belső szövődmények megnehezíthetik a normális szülést.

Tippek a jógára való felkészüléshez:

A miérteket és mit találtunk ki, ezért gyorsan nézzük meg, hogyan és mire lesz szükségünk a jóga gyakorlásához a természetes születés érdekében,

  • Az első és legfontosabb dolog, amire szüksége lesz, egy megfelelő ruhakészlet, olyan ruházat viselése, amely nem okoz kényelmetlenséget a testmozgásában, mint például a sportruha vagy az aktív ruházat, alkalmas a jógára.
  • Saját szőnyege ugyanolyan fontos, mint a ruhák. A saját szőnyege lehetővé teszi, hogy néhány gyakorlatot otthon is elvégezzen, arra az esetre, ha végül hiányozna az órájáról.
  • Edzés közben nagyon fontos a hidratált állapot fenntartása, legyen szó jógáról vagy bármilyen más testmozgásról. Ügyeljen arra, hogy tartson maga mellett egy üveg vizet, és rendszeresen kortyoljon.
  • Folytassa a gyakorlatokat, de ne felejtsen el időben enni és aludni, mivel csak a gyakorlás nem járhat semmiféle haszonnal. A helyes étkezés és a jó alvás elengedhetetlen, függetlenül attól, hogy mennyi időt tölt el elfoglaltsággal.

A jóga kétségtelenül az egyik legjobb gyakorlási forma, mivel minden korosztályú emberek sok pénz elköltése nélkül engedhetik meg magukat. Ez egy nagyon biztonságos módja annak, hogy fitt maradjon, miközben más előnyöket is igénybe vehet, mint például azt, hogy miként valósítottuk meg a „normális szállítási keliye jógát” (jóga a normál szállításhoz), ahogy az ősök javasolták, valójában nagyon hasznos, sőt nagyon könnyű és biztonságos.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

1. Végezhetek -e bármilyen jógagyakorlatot a terhesség alatt??

Válasz: Nem, a terhesség alatt az emberi test törékeny, és minden olyan gyakorlat elvégzése, amely nem alkalmas az adott szakaszra, károsíthatja az anyát és a magzatot, ezért csak a születés előtti jóga gyakorlása javasolt.

2. Csinálhatok -e szülés előtti jógát normál szüléshez felügyelet nélkül??

Válasz: A kezdeti szakaszokban tanácsos a gyakorlatokat szakember irányítása alatt elvégezni, mivel ez segíthet a helyes testtartás kialakításában, a későbbiekben ezeket a gyakorlatokat otthon is el lehet végezni, de alkalmas arra, hogy valaki legyen körül a nehezebb pozíciókat.

3. A terhesség után hagyjam abba a jógázást?

Válasz: Ha a terhesség alatt jógázott, akkor számos pozitív változást észlelt a testében. A jóga egész életen át tartó gyakorlása csak további pozitív változásokat hoz. Szülés után tartson néhány nap szünetet, majd lassan engedje át magát a jógának.