10 superruokaa, joiden avulla voit puhdistaa maksasi

Tiedätkö milloin puhdistaa maksasi? Useimmiten emme ajattele sitä ennen kuin meillä on vakava terveysongelma. Mutta tässä vaiheessa tarvitsemme jo lääkäriä ja valitettavasti usein sairaalaa. Jotta näin ei tapahtuisi, tämän sisäelimen puhdistamista tulisi ajatella koko ajan. Koska siellä myrkkyjä vapautuu kaikista haitallisista terveystottumuksista. Muuten, maksamyrkytyksen oireita ei juuri ole, ennen kuin se todella pahenee. On olemassa useita elintarvikkeita, jotka auttavat puhdistamaan maksan. Haluamme kiinnittää huomionne kymmeneen heistä!

Tarvitset omenan päivässä maksasi puhdistamiseen

omenamaksa puhdas hyviä ideoita

Maksan toiminta

Terve maksa säätelee veren sisältöä ja poistaa siellä olevat kemialliset toksiinit. Tämä elin on vastuussa siitä, että kehomme koko aineenvaihdunta toimii kunnolla. Tärkeitä vitamiineja, rautaa ja muita välttämättömiä ainesosia varastoidaan maksaan. Tähän elimeen liukenee myös insuliini, hemoglobiini ja jotkut muut hormonit.

Vanhat, enää tarpeettomat verisolut tuhoutuvat ja syntyy kemiallisia aineita, jotka ovat erityisen tärkeitä veren terveydelle. Joten kun maksa toimii huonosti, monet muut elimet ja järjestelmät kehossa kärsivät. Meidän pitäisi siis syödä siten, että maksavaivojen riski pienenee kokonaan. Aloitetaan ruoista, joita meidän jokaisen tulisi syödä useammin.

Parsakaalissa on useita ainesosia, jotka auttavat puhdistamaan maksan

parsakaali ideoita maksa puhdistaa

Ruoat, joiden avulla voit puhdistaa maksasi

parsakaali

Parsakaalin kulutus voi puhdistaa maksasi. Ota nämä lisukkeeksi muihin terveellisiin ruokiin tai käytä niitä lämpimien salaattien valmistamiseen. Tässä artikkelissa on vinkkejä valmisteluun. Jotkut parsakaalin ainesosat tuhoavat syöpää aiheuttavia soluja. Ne sisältävät myös paljon kuitua ja stimuloivat aineenvaihduntaa. Tämä tukee myös maksan työtä ja helpottaa siten tätä sisäelintä. Parsakaalissa on paljon E -vitamiinia ja se on tehokas maksan vieroitusaine.

Pähkinät ovat ihmelääke sydämen ja maksan terveydelle

saksanpähkinäideoita maksan puhdistamiseen

Saksanpähkinät

Jos syöt saksanpähkinöitä säännöllisesti, puhdistat myös maksan. Tässä tapauksessa sen sisältämät aminohapot auttavat. Lisäksi monet pähkinät sisältävät paljon omega-3-rasvahappoja, jotka ovat välttämättömiä maksan puhdistamisessa.

Omenat

Vain yksi omena päivässä riittää maksan puhdistamiseen. Nämä hedelmät ovat hyvä pektiinin ja liukoisen kuidun lähde. Vältä liikaa myrkkyjä pääsemästä ruoansulatuskanavaan ja vereen. Omenahappo puhdistaa myös monia syöpää aiheuttavia aineita verestä.

Keitä kurkumalla useammin ja se puhdistaa maksasi

maksan detox kurkuma

kurkuma

Ota tämä mauste aterioiden kanssa useammin! Tämä auttaa myös puhdistamaan maksasi. Kurkuma tukee maksasolujen uudistumista ja auttaa kehoa polttamaan ylimääräiset rasvat.

Avokado alentaa kolesterolia ja toimittaa keholle vitamiineja

avokado -ideat erittäin maukkaita

avokado

Tykkäätkö syödä avokadoa? Annamme sinulle nyt uuden syyn motivoida itseäsi! Koska avokadossa on joitain terveellisiä ainesosia, jotka voivat vähentää maksan saastumista. Siellä on myös suuri määrä tyydyttymättömiä rasvahappoja. Nämä säätelevät kehomme kolesterolitasoja hyvin. Avokadossa on myös monia vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka yleensä parantavat terveyttämme ja polttavat rasvaa.

Vihreä tee on erittäin terveellinen maksan vieroitus

herkullinen tee puhdistaa maksan

Vihreä tee

Juo paljon vihreää teetä säännöllisesti, jos haluat puhdistaa maksasi. Tämä poistaa monia toksiineja kehostasi ja liuottaa kertyneet rasvat, myös maksaan. Monet tutkimukset ovat jo osoittaneet tämän teen hyödyllisen roolin maksan terveydelle.

Säännöllisellä sitruunoiden kulutuksella voit myös puhdistaa maksasi

suuri sitruuna vieroittaa maksan

Sitruunat

Sitruunoilla on myös tärkeä rooli maksan puhdistamisessa. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että nämä sitrushedelmät sisältävät erittäin suuren määrän C -vitamiinia. C -vitamiini auttaa maksassa tuottamaan enemmän entsyymejä, jotka auttavat ruoansulatusta ja kivennäisaineiden imeytymistä.

Voit saavuttaa parhaan vaikutuksen maksaan punajuuren ja oliiviöljyn yhdistelmän ansiosta

herkullisia ideoita punajuurista

Punajuuri

Punajuuri edistää myrkkyjen poistumista kehosta suuren määrän flavonoideja ja beetakaroteenia vuoksi. Tämä edistää suuresti maksan yleistä terveellistä toimintaa. Punajuuri on myös luonnollinen keino veren puhdistamiseen yleensä. Punaiset vihannekset ovat erityisen terveellisiä, kun niitä syödään korkealaatuisen oliiviöljyn kanssa.

Greippimehu aamiaisella vahvistaa maksasi

maksan greipin puhdistus

Greippi

Greippi sisältää myös paljon C -vitamiinia, ja kuten sanoin, tämä ainesosa on erittäin terveellinen maksalle. On myös toinen antioksidantti, nimeltään pektiini. Glutationi edistää myös kehon voimakasta vieroitusta. Tämä detox sisältää myös greippiä.

Kaksi -kolme valkosipulinkynttä ovat erinomainen ammattilainen maksavaivoja vastaan

valkosipulisolut puhdistavat maksan

valkosipuli

Valkosipuli on monella tapaa terveellinen ruoka. Se edistää maksaentsyymien aktivoitumista ja tukee siten toksiinien poistamista. Valkosipuli vähentää kolesterolia ja triglyseridejä. Nämä rasittavat äärimmäisen paljon maksan ja kehomme toimintaa!

Yleisiä vinkkejä

Mainitut ruoat voidaan sisällyttää päivittäiseen ruokalistaasi monin tavoin. On tärkeämpää, että tämä tapahtuu säännöllisesti, eikä sen tarvitse olla kovin suuri. On myös detox -ohjelmia, joissa on elintarvikelisäaineita ja yrttejä, jotka puhdistavat kehosi ja etenkin maksasi tehokkaammin. Yhdistä eri menetelmät ja anna itsesi tutkia useammin!

Toivotamme sinulle hyvää terveyttä!