12 rikkaruohoa, jotka ovat erittäin terveitä ja maistuvat herkullisilta

Kaikki rikkaruohot eivät ole tasavertaisia. Vaikka haluaisimme kieltää nämä vankat kasvit puutarhoistamme ja pihoistamme, jotkut niistä ovat meille erittäin terveellisiä ja jopa maistuvat erittäin maukkailta. Tänään paljastamme 12 “oletettua” rikkaruohoa, joita pitäisi itse asiassa pitää hyödyllisinä kasveina. Ne ovat runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita, ja ne ovat ihanteellisia herkullisen salaatin, keiton ja vuoan valmistukseen.

Terveet rikkaruohot ja tuoreet hedelmät herkullisena salaattina

terve salaatti rikkaruohot ahne

Kaikki luettelomme terveet rikkaruohot voidaan myös helposti jäädyttää ja tallentaa myöhempää käyttöä varten. Useimmat niistä löytyvät helposti puutarhasta, metsästä tai monilta kesantoalueilta ja niityiltä. Voit valita ne huhtikuun alusta lokakuun loppuun ja hyötyä niiden arvokkaasta ravintoainepitoisuudesta ja hyvästä mausta.

# 1 nokkonen

rikkaruohot terveitä nokkonen

terveet rikkaruohot nokkosen teen detox -hoito

Joskus tarvitset vain näkökulman vaihtamista. Sama on monien rikkaruohojen, kuten nokkosen, kanssa. Kun et enää näe tätä merkittävää kasvia rikkaruohana, alat nähdä ja arvostaa sen lukuisia etuja. Runsaasti C -vitamiinia, rautaa ja kalsiumia sisältävä nokkonen on arvokas voiman ja terveyden lähde nuorille ja vanhoille. Niiden hieman pähkinäinen maku tekee niistä täydellisen ainesosan keittoihin, kastikkeisiin ja vuokaisiin. Nokkonen tee on myös suosittu monien ihmisten keskuudessa. Sen erittäin tyhjentävät ja tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet ovat hyvin tunnettuja ja jopa lääkäreiden ja apteekkien suosittelemia.

# 2 voikukat

voikukat syövät terveitä rikkaruohoja

vihreät smoothiet voikukkaruohot

Suosittu voikukka ei ole vain kauniisti aurinkoinen, vaan myös erittäin terve. Salaattien ja lisukkeiden tuoreena ainesosana se on yksinkertaisesti lyömätön. Voit kuluttaa turvallisesti kaikki sen osat. Varresta tuleva valkoinen maito on kuitenkin jätettävä pois. Voikukka edistää ruoansulatusta auttamalla maksan ja sappirakon toimintaa. Tämä rikkaruoho maistuu herkulliselta myös höyrytettynä ja on erinomainen korvike pinaatille. A- ja C-vitamiineja paljon rikkaampia kuin salaattia, voikukkia kukilla, lehdillä ja jopa juurilla voi syödä maalis-huhtikuusta lokakuuhun.

# 3 Giersch

Ahneus kokki terveitä rikkaruohoja

Jotkut kutsuvat myös rikkaruohon vuohen jalkaa, koska se on erittäin kestävä. Jatkuvan kitkemisen sijasta voit valmistaa jauhettua ruohoa tai käyttää sitä salaattien mausteena persiljan sijasta. Gierschissä on huomattavan paljon C -vitamiinipitoisuutta, ja sitä voidaan syödä raakana myös pieninä määrinä. Naturopathit suosittelevat sitä usein myös kihtiin.

# 4 vaniljakastike

vaniljakastike syötävät rikkaruohot

Tämä filigraaninen yrtti sisältää myös paljon C -vitamiinia sekä katkeraa ja kivennäisaineita. Pienet, tuoreet kukat ja lehdet sopivat täydellisesti salaatteihisi tai voileivällesi. Kuuma ja mausteinen maku, se on täydellinen korvike raketille ja krassille.

# 5 Chickweed

kanaruoho terveitä rikkaruohoja

terveitä rikkakasveja

Chickweed on yhtä mieto kuin nimi itsessään.Herreitä, reheviä vihreitä rikkaruohoja löytyy kesannoilta ja pelloilta lokakuun loppuun saakka sekä monissa puutarhoissamme. Kasvi sisältää runsaasti kaliumia, magnesiumia ja rautaa sekä A- ja C -vitamiineja. Mukana on myös sopiva annos kasviproteiinia. Lisätty keittoihin ja kastikkeisiin, kanaherukka maistuu melkein kuin herneet. Yksinkertaisesti erittäin terveellistä ja erittäin herkullista!

# 6 Pimpinelle

pimpinelle terveitä rikkaruohoja

Mikään tässä luetelluista rikkaruohoista ei voi ylittää Pimpinelleä C -vitamiinipitoisuuden suhteen. Koska tämä on todella todellinen vitamiinipommi. Ei ole turhaa, että tätä rikkaruohoa kutsutaan myös pieneksi veriruohoksi. Sillä on voimakas verta puhdistava ja yskänlääkevaikutus, ja se voi usein auttaa närästystä vastaan. Pehmeä kasvi sopii parhaiten tuoreena mausteena kastikkeisiin, keittoihin, salaatteihin, kvarkkiin tai yrttavoina.

# 7 villi valkosipuli

terveitä rikkaruohoja luonnonvaraista valkosipulia

Valitettavasti tämä ihana rikkaruoho löytyy vain maaliskuusta toukokuuhun. Sitten on oikea aika nauttia sen mausteisesta valkosipulin mausta. Herkullisia kastikkeita, keittoja, pestoa ja yrttivoita luonnonvaraisella valkosipulilla pitäisi sitten olla päivittäisessä valikossa useammin. Mutta suosittu rikkakasvi ei vain maun, vaan myös tärkeiden vitamiinien ja kivennäisaineiden, kuten magnesiumin ja C -vitamiinin, ansiosta. Villi valkosipuli vahvistaa myös immuunijärjestelmää, sillä on antibakteerinen vaikutus ja aineenvaihdunta.

varovaisuutta! Älä sekoita sitä laakson myrkyllisiin liljoihin! Vaikka niiden lehdet näyttävät samanlaisilta, laakson liljoilla ei ole valkosipulin tuoksua kuin luonnonvalkosipulilla.

# 8 napin yrtti (ranskalainen yrtti)

Buttwort ranskalainen rikkaruoho

Toinen, jopa suurempi vitamiinipommi rikkaruohojen keskuudessa on napin yrtti, joka tunnetaan myös nimellä ranskalainen yrtti. Yrtti sisältää runsaasti C- ja A -vitamiineja sekä fosforia ja magnesiumia sekä kaliumia ja proteiineja. Voit syödä kaikki kasvin osat ja valmistaa sen haluamallasi tavalla. Esimerkiksi pinaatin korvikkeena keittoissa, kastikkeissa ja salaateissa.

# 9 Suola

suolaheinä terveet rikkaruohot

Voit kerätä suolaheinää ja valmistaa sen herkullisesti marraskuun loppuun asti. Kuitenkin korkean oksaalihappopitoisuuden vuoksi sillä on hieman hapan maku, ja siksi on suositeltavaa käyttää vain nuorempia, hellävaraisia ​​lehtiä. Tämä olisi erittäin tärkeää varsinkin jos sinulla on herkkä vatsa. Ruokaa ja luonnollista rauta- ja C -vitamiinilähdettä happosuolaa suositellaan erityisesti ihosairauksiin. Se maistuu hyvältä patoissa ja keittoissa. Voit halutessasi syödä sitä myös raakana salaatissa.

# 10 Gundermann

gundermann terveitä rikkaruohoja

Aromaattisen ja hapan maun ansiosta Gundermann on täydellinen mauste keittiössä kaikenlaisiin ruokiin. Hyvä uutinen on, että voit korjata tämän rikkaruohomausteen suurimman osan vuodesta, jopa lumen alla. Runsaasti piidioksidia, kaliumia ja C-vitamiinia sisältävällä Gundermannilla on analgeettinen ja tulehdusta ehkäisevä vaikutus ja se stimuloi aineenvaihduntaa. Kaikki maistuu hyvältä tämän mausteen kanssa – keitot, muhennokset, vuoat ja salaatit …

# 11 Valkoinen hanhi

valkoiset hanhijalat terveet rikkaruohot

Nämä rikkaruohot tunnetaan myös peltoina ja niitä löytyy lähes kaikkialta. Monissa Kaukoidän maissa valkoista hanhenjalkaa pidetään itse asiassa arvokkaana kasviksena. Ja hyvästä syystä, koska kasvi ei ole vain erittäin terveellinen, vaan myös erittäin maukas. Ackermelde voidaan valmistaa yhtä helposti kuin pinaatti, mutta siinä on vielä enemmän arvokkaita vitamiineja ja kivennäisaineita. Nuoret lehdet ja versot ovat edullisia. Sen sisältämän oksaalihapon ja saponiinien vuoksi sinun ei pitäisi liioitella tämän kasvin kulutuksen kanssa ja nauttia vain kohtuudella.

# 12 Valkosipuli sinappi

Valkosipuli sinappi terveitä rikkaruohoja

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, on toinen rikkaruoho, jota voidaan pitää vaihtoehtoisena kulinaarisena yrttinä. Löydät kasvin pääasiassa puutarhan tai metsän pensaista tai pensaista. Samalla tavalla kuin luonnonvaraisella valkosipulilla, tällä yrtillä on hyvin erityinen valkosipulin haju, ja kaikki sen osat voidaan käyttää turvallisesti myös raakana. Siemenpalot soveltuvat sinapin valmistukseen ja juurilla on kevyt piparjuuri. Ja kyllä, valkosipulirue on yhtä terve kuin kaikki muut tämän luettelon rikkaruohot!

Valmista terveelliset salaatit, keitot ja vuoat näillä herkullisilla rikkaruohoilla

Terveellisten rikkaruohojen ruoanlaitto

Entä herkullinen yrttivoi luonnon valkosipulilla?

villi valkosipuli yrtti voi terveet rikkaruohot

Tai nokkosista valmistetun mausteisen keiton kanssa?

nokkoskeitto terveitä rikkaruohoja

Voit parantaa niitä syötävillä kukilla ja smetalla

nokkoskeitto kukilla terveitä rikkaruohoja

Nokkonen pestoina? Ei huono idea sekään!

rikkakasvien terveellinen vegaaninen pesto nokkosen kanssa

Pimpinelle -lehtien poiminta ….

pimpinelle terveellisesti syövät rikkaruohot

… ja valmista se pastakastikkeena

rikkaruohon pastakastike

Chickweed salaatissa voidaan yhdistää fetaan ja punajuuriin

kanaherkkusalaatti punajuurikasvien kanssa

Ja valkoinen hanhenjalka sopii täydellisesti lisukkeeksi tai pataksi

valkoinen hanhijalka kokki terveitä rikkaruohoja

Voikukka on yksinkertaisesti herkullinen mantelien ja valkosipulin kanssa höyrytettynä

höyrytettyjä voikukkia manteleilla

Tai pidätkö siitä mieluummin raakana salaatissa?

voikukka -salaatti terveet rikkaruohot

Anna gastronomisen luovuutesi vapautua ja nauti näistä upeista “rikkaruohoista”!

rikkaruohot voikukka terveellinen ruoka