15 ravintoa, jotka auttavat talvimassaa ja talviväsymystä vastaan

Uneliaisuus, huono mieli ja unen puute voivat kaikki olla merkkejä talvimasennuksesta kylmänä vuodenaikana. Tämä itse asiassa vaivaa miljoonia ihmisiä leveysasteillamme vuosittain. Pelkästään täällä Saksassa joka neljäs valittaa niin sanotusta talvibluusista. Ja tässä ei ole tarkoitettu vain tiettyä fyysistä talviväsymystä, vaan kokonaisvaltainen perustuslaki, joka vaikuttaa myös sieluun ja henkeen. Alta voit selvittää, miksi näin tapahtuu ja mitkä elintarvikkeet voivat lievittää talvimasennuksen oireita.

Taistele talven masennusta terveellisellä ruoalla ja runsaalla liikunnalla

kotihoitoja talven masennukseen

Oireita talven masennuksesta?

Merkit talven masennuksesta ovat melko samanlaisia ​​kuin yleistynyt masennus. Mutta ne ovat hyvin lieviä ja niillä on suhteellisen heikko vaikutus jokapäiväiseen elämään. Lisääntynyt unen tarve ja aamuväsymys ovat hyvin tyypillisiä talvisinille. Sekä huomattava ruokahalun lisääntyminen makeisten himoilla.

Muita hyvin ominaisia ​​piirteitä, jotka voivat puhua talvimasennosta, ovat:

  • heikentynyt suorituskyky ja keskittyminen
  • Välinpitämättömyys ja välinpitämättömyys
  • synkkä tunnelma
  • Pelon ja jännityksen tunteet
  • ärtyneisyys
  • univaikeudet
  • Sosiaalisten kontaktien laiminlyönti

Varoitus:

Artikkelimme on luonteeltaan informatiivinen eikä sitä ole tarkoitettu itsediagnoosiin tai itsehoitoon. Jos oireesi ovat liian voimakkaita tai kestävät pitkään, sinun on ehdottomasti neuvoteltava luotettavan lääkärin kanssa syiden poissulkemiseksi.

Talvella saat raitista ilmaa niin usein kuin mahdollista!

talviblusi taistelee talon masennuksen kotihoitoja vastaan

“Winter Blues” syyt

Auringonvalon puuttumisen tai vähentymisen oletetaan olevan yksi talvisen masennuksen pääasiallisista syistä. On osoitettu, että tämä vaikuttaa aivojen välittäjäaineiden tasapainoon ja siten kehon uni-herätyskiertoon. Mitä siellä oikein tapahtuu? Kun luonnonvaloa on vähän tai toisin sanoen pimeässä, ihmisen aivolisäke tuottaa lisää unihormonin melatoniinin pitoisuuksia. Tämä on vastuussa nukahtamisesta ja nukkumisesta yleensä. Lisääntyneen melatoniinin muodostumisen myötä serotoniinin määrä aivoissa kuitenkin vähenee jyrkästi, koska serotoniini on melatoniinin edeltäjä. Aivoissa ja kehossa on todellinen “onnen hormonin” puute, joka on ensisijaisesti vastuussa iloisesta mielialastamme ja positiivisista ajatuksistamme.

Joidenkin tutkimusten mukaan D -vitamiinilla sanotaan myös olevan vaikutusta melatoniinin muodostumiseen aivoissa. Koska tätä vitamiinia tuottaa pääasiassa itse keho auringonvalon avulla, saat normaalisti optimaalisen ravinnon kesällä. Auringonvalon väheneminen talvikuukausina vaikuttaa kehon D-vitamiinitasoon, mikä voi vaikuttaa negatiivisesti mielialaan ja unen ja herätyksen sykliin.

Ruoat, joissa on runsaasti D -vitamiinia, ovat erittäin tehokkaita talvisin bluesia vastaan

D -vitamiinia talvimasennusta vastaan

15 ravintoa, jotka auttavat torjumaan talvimasentusta

Arvokkaiden vitamiinien, kivennäisaineiden ja aminohappojen lisäksi seuraavat elintarvikkeet sisältävät myös ensisijaisesti niitä ainesosia, jotka lisäävät kehon omaa serotoniinituotantoa. Se on pääasiassa tryptofaania, mutta muut arvokkaat proteiinit ja sekundaariset kasviaineet ovat tässä perustavanlaatuisia.

Kuten edellä mainittiin, erityisesti niin kutsutulla “aurinkovitamiinilla” D on erittäin tärkeä rooli talven masennuksen torjunnassa. Tämä edistää myös serotoniinin ja dopamiinin muodostumista aivoissa ja yleensä kehossa ja osallistuu kalsiumin aineenvaihduntaan.

Tässä on ruokia, joita suosittelemme talvisin bluesille:

1 # muna

syödä munaa talvista masennusta vastaan

2 # rasvainen kala

taimen talven masennusta vastaan

3 # pellavansiemenet

Pellavansiemenet taistelevat talven masennusta vastaan

4 # sitrushedelmät

sitrushedelmät talvimassasta

5 # linssit

Linssien syöminen talvimasdasta

6 # pinaatti

ruokaa talven masennusta vastaan ​​pinaatti

7 # punajuuri

punajuuri talvista masennusta vastaan

8 # kaurapuuro

kaurahiutaleet, soltaniinit, kaneli, talvista masennusta vastaan

9 # mustikoita

mustikoita talvimasaajaa vastaan

10 # pähkinöitä

syödä pähkinöitä talvimassasta

11 # kuivatut hedelmät

kuivatut hedelmät terveitä talvimasaajaa vastaan

12 # tummaa suklaata

Taistele talven masennusta tumman suklaan kanssa

13 # kurpitsansiemeniä

kurpitsansiemeniä talven masennusta vastaan

14 # chili

chilijauhe terve talven masennusta vastaan

15 # Mäkikuisman tee

Mäkikuisma -teetä talvimasennusta vastaan

Johtopäätös:

Talv masennuksen tai talviväsymyksen oireita voidaan lievittää huomattavasti käyttämällä oikeaa ruokavaliota ja enemmän liikuntaa raittiissa ilmassa. Lisäksi on suositeltavaa tuoda virkistäviä tuoksuvia öljyjä ja kirkkaita värejä jokapäiväiseen elämään. Urheilu, jooga ja meditaatio tukevat sinua entistä enemmän ja palauttavat kehon, mielen ja sielun tasapainoon. Sosiaalisilla kontakteilla ja miellyttävillä tunneilla hyvässä seurassa on tietysti myös yhtä tärkeä rooli talvisin bluesia vastaan.

Muista signaalit, joita organismisi antaa sinulle, ja ryhdy toimiin onnistuneesti mitä tahansa talven masennusta vastaan. Älä unohda, että jokainen kausi voi todella olla upea ja nauttia täysillä.

Valmista herkullinen talvikeitto!

värikäs talvikeitto talven masennusta vastaan

Ja tervehti talven aurinkoa korkeilla vuorilla!

vinkkejä talven masennukseen