20 foolihapporuokaa, jotka ovat erityisen suosittuja ja herkullisia

Foolihappo on yksi kehomme terveellisimmistä ainesosista. Se tunnetaan myös muun muassa B9 -vitamiinina. Toinen melko yleinen nimi on folaatti. Tämä ainesosa on vastuussa monista kehomme tärkeistä toiminnoista. Se osallistuu DNA: n tuotantoon ja solujen kasvuun. Tämä säätelee kolesterolitasoa, immuunijärjestelmän toimintaa ja paljon muuta. Asiantuntijat suosittelevat 400 mikrogramman päivittäistä annosta. Raskaana olevat ja imettävät naiset tarvitsevat suuremman annoksen. Kuinka voit varmistaa, että saat tarpeeksi foolihapporuokaa? Pitäisi tietää, mitkä ne ovat. Olemme koonneet luettelon erittäin suosituista ja herkullisista, joita voidaan käyttää myös erilaisissa resepti -ideoissa. Haluatko tietää siitä lisää? Lue sitten artikkelimme.

Suosituimmat foolihapporuoat yhdellä silmäyksellä

Siellä on niin paljon terveellisiä parsakaalireseptejä

foolihappoa ja parsakaalia

parsakaali

100 g parsakaalia saamme noin 16% vaaditusta B9 -vitamiinin päivittäisestä määrästä. Se on myös erittäin hyvä A -vitamiinin lähde. Näin huolehdimme menestyksekkäästi silmiemme, ihon ja hampaiden terveydestä. Parsakaali sisältää myös runsaasti K -vitamiinia, joka suojaa osteoporoosilta ja tulehduksellisilta prosesseilta.

Kaikissa papuissa on runsaasti foolihappoa

pavut ideoita foolihappoa

Pavut

Pavut ovat joitakin parhaista foolihapporuoista. Yksi kuppi sisältää 44% vaaditusta päiväannoksesta. Saamme tästä yhtä paljon kaliumia, mikä vähentää sydänkohtausten riskiä ja elvyttää lihaksia harjoittelun jälkeen.

Kaikki pähkinät ovat terveellisiä elintarvikkeita, joissa on paljon B9 -vitamiinia

foolihappoa erilaisia ​​pähkinöitä

Siemenet ja pähkinät

Lähes kaikki siemenet ja pähkinät ovat erittäin hyviä B9 -vitamiinin lähteitä. Foolihapporuoat, jotka ansaitsevat erityisen maininnan, ovat auringonkukansiemenet ja mantelit. Ensimmäisessä 1000 grammassa ensimmäistä on noin 208 mikrogrammaa ja toisessa noin 50 mikrogrammaa. Tämä antaa meille paljon terveellisiä rasvahappoja ja suuren annoksen E -vitamiinia. Tämä on vieroitusaine, joka suojaa ikääntymisprosesseja ja vaurioita vastaan.

Terveellisten ruokien, kuten parsan, pitäisi olla ruokalistallasi!

vihreä parsa foolihappo

parsa

Parsa on myös suosittu foolihapporuoka. Yksi noin 130 g: n annos sisältää noin 70 mikrogrammaa B9 -vitamiinia. Parsa sisältää myös runsaasti rautaa ja B2 -vitamiinia, joka tunnetaan myös nimellä riboflaviini. Tällä aineella on muun muassa erittäin tärkeä rooli foolihapon assimilaatiossa kehossa.

Kananmaksa on erityisen runsaasti foolihappoa

foolihapon maksaosa

maksa

Syötkö eläintuotteita? Sitten sinun pitäisi nauttia maksasta useammin foolihapon saamiseksi. 100 mikrogrammaa sisältää keskimäärin noin 260 mikrogrammaa foolihappoa. Sen osuus kananmaksassa on erityisen suuri. Siellä meillä on 560 mikrogrammaa 100 grammaa kohti.

Mausta terveellisillä elintarvikkeilla, jotka sisältävät foolihappoa

tuoreet mausteet foolihappo

mausteet

Jotkut mausteet, kuten rosmariini ja basilika, ovat myös foolihapporuokaa. Määrät eivät ole suuria, mutta auttaa, jos lisäät ne ruokaan. Koska lopulta se maistuu erittäin hyvältä! Yhdessä ruokalusikassa rosmariinia on 1,6 mikrogrammaa ja kahdessa ruokalusikallisessa basilikaa 3 mikrogrammaa. Syö kotitekoista pestoa useammin ja saat runsaasti foolihappoa.

Avokadot ovat foolihapon ja C -vitamiinin lähde.

foolihappo suuria avokadoja

avokado

Avokadot ovat myös erittäin hyvä foolihapon lähde. Se antaa myös tarpeeksi C -vitamiinia. 100 grammaa avokadoa sisältää noin 81 mikrogrammaa foolihappoa. Tiedätkö reseptin klassiseen guacamoleen? Se olisi herkullinen tapa lisätä foolihappoa kehossa.

Rocket on yksi suurimmista foolihapporuoista

foolihapon vihreät lehtivihannekset

Rucola -salaatti

Pidätkö rakettisalaatista? Näistä vihreistä lehtivihanneksista voi nauttia sekä salaattina että erinomaisten pizzojen ja muiden ruokien valmistamiseen. 100 grammaa rucolaa sisältää noin 24% foolihapon päivittäisestä annoksesta. On myös suuria määriä C-, A- ja K -vitamiineja, kalsiumia, magnesiumia ja kaliumia.

Banaanit ovat loistavia foolihapporuokaa

herkullista bentseenifoolihappoa

Banaanit

Keskikokoinen banaani antaa sinulle noin 6% B9-vitamiinin päivittäisestä annoksesta. Lisäksi nämä hedelmät ovat erittäin hyvä B6 -vitamiinin lähde. Banaanit ovat hyviä verensokerille ja auttavat rakentamaan vasta -aineita.

Foolihapporuoat ovat myös tomaatteja

foolihapon tomaattisalaatti

tomaatit

Tomaatit ovat joitakin terveellisimmistä foolihapporuoista. Se sisältää noin 4% 100 grammassa ja myös rikastuttaa kehoamme beetakaroteenilla. Jos et tiennyt sitä aiemmin, nämä ovat detoksifioivia aineita, jotka suojaavat oksidatiiviselta stressiltä ja joilla on syövän vastaisia ​​ominaisuuksia.

Näistä terveellisistä elintarvikkeista löytyy C- ja B9 -vitamiinia

sitrushedelmät terveellistä ruokaa

Sitrushedelmät

Sitrushedelmät sisältävät paljon C -vitamiinia ja myös suuren määrän B9 -vitamiinia. Saamme 14% vaaditusta päivittäisestä foolihapon annoksesta suuresta appelsiinista ja 8% – greipistä.

Vihreät lehtivihannekset ovat voimakas foolihapon lähde

Vihreä kaali idea foolihappoa

Vihreät lehtivihannekset

Ei ole ihme, että vihreät lehtivihannekset on lueteltu terveellisten elintarvikkeiden joukossa. Itse asiassa B9 -vitamiini löydettiin ensin pinaatista. 100 grammaa raakatuotetta antaa meille noin 49% tästä ainesosasta. Lehtikaalin, telakan ja punajuuren lehdet ovat myös erittäin hyviä valintoja arvokkaiden vitamiinien ja kivennäisaineiden vahvistamiseen.

Linssikeitossa on paljon foolihappoa

linssistä valmistettu foolihappovuoka

linssit

Foolihapporuoat ovat samoin linssit. Tekemällä teekupin siitä saat 90% tämän vitamiinin päivittäisestä annoksesta. Useimmat muut palkokasvit sisältävät myös paljon foolihappoa, mikä tarkoittaa, että saamme tarpeeksi proteiinia ja kuitua. Kaikki nämä huolehtivat asianmukaisesta ruoansulatuksesta ja sydämen terveydestä.

Okra sisältää myös B9 -vitamiinia

okra kasvattaa suurta foolihappoa

okra

Valitettavasti emme voi syödä okraa ympäri vuoden. Ei ainakaan tuoretta. Muuten piirtäisimme siitä mahdollisimman paljon. 100 g sitä sisältää noin 88 mikrogrammaa folaattia ja myös paljon kuitua, C -vitamiinia ja kalsiumia. Se sisältää myös monia detoksifikaattoreita ja proteiineja.

annos kukkakaalin foolihappoa

Ruusukaalit

Ruusukaalit eivät ole kaikille, mutta ne ovat ristikkäisiä. Tämä tarkoittaa, että se sisältää paljon terveellisiä ainesosia. Ne ovat myös terveitä suuren folaattimäärän vuoksi. Yksi kuppi sisältää 53 mikrogrammaa. Bonuksena meillä on yhtä paljon detox -aineita. Vain pinaatti ja muutamat muut lehtivihannekset sisältävät enemmän.

ideoita foolihapon kukkakaalista

kukkakaali

100 grammasta kukkakaalia saadaan 57 mikrogrammaa foolihappoa. Tämä on 40% vaaditusta B9 -vitamiiniannoksesta. Sen avulla voit valmistaa monia erilaisia, erilaisia ​​reseptejä. Tämä on loistava korvike kaikentyyppisille hiilihydraateille.

Voit valmistaa mehua punajuurista

punajuuren foolihappo

Punajuuri

Se sisältää terveellisiä ainesosia, jotka auttavat kiertämään ja puhdistamaan verta. Ne säätelevät verenpainetta ja suojaavat tulehduksellisilta prosesseilta. 100 g sisältää noin 27% vaaditusta päivittäisestä foolihapon annoksesta.

foolihappo -osa maissin kanssa

Maissi

Meis on myös yksi foolihapporuoista. Maissintähkästä saamme noin 12% foolihappoa, jota tarvitsemme.

Porkkanakakku voi olla yhtä terveellistä

porkkanaa herkullisessa osassa foolihappoa

Porkkanat

Tuskin on keittoa ilman porkkanaa. Se on hyvä asia, koska 100 g sisältää noin 5% vaaditusta foolihappoannoksesta. Tietysti saat myös kolme kertaa tarvitsemasi A -vitamiinin määrän.

humusastia foolihappoa

Litteät herneet

Litteät herneet ovat myös terveellisiä elintarvikkeita, jotka sisältävät paljon foolihappoa. Yksi kuppi sisältää noin 70% vaaditusta päiväannoksesta. Lisää ne salaattiin tai valmista kotitekoinen tuore herneen sose.

Pidätkö näistä tuotteista? Sitten sinun pitäisi nauttia niistä useammin ja pitää kehosi hyvässä kunnossa miellyttävällä tavalla!