Adaptogeenit ja niiden positiiviset vaikutukset kehoon ja mieleen

Stressi- ja uupumisoireet, väsymys ja krooninen väsymys … melkein jokainen meistä tietää tämän eri aikoina ja elämäntilanteissa. Tasapainoinen ruokavalio, enemmän unta, liikunta ja testatut rentoutumistekniikat auttavat varmasti. Ennen kaikkea luonto kuitenkin auttaa meitä löytämään itsemme uudelleen ja saavuttamaan tarvitsemamme tasapainon. Emme tarkoita pelkästään raitista ilmaa ja kävelyretkiä metsässä, vaan myös luonnollisia korjaustoimenpiteitä, joita meillä on runsaasti. Jotkut tehokkaimmista ja tällä hetkellä myös kuumimmista näistä ovat niin sanotut adaptogeenit. Mitä se oikein on, mitä myönteisiä vaikutuksia näillä luonnon aarteilla on meille, miten ne kulutetaan ja mitä tulee ottaa huomioon ostettaessa, löydät alla.

Adaptogeenit auttavat pitämään mielen ja kehon tasapainossa

luonnolliset korjaustoimenpiteet yrtit juuret adaptogeenit

Mitä ovat adaptogeenit?

Adaptogeenit ovat olleet tiedossa tuhansia vuosia Ayurvedassa ja TCM: ssä (perinteinen kiinalainen lääketiede). Niitä ei kuitenkaan kutsuttu aiemmin. Vain venäläinen tiedemies Nicolai Lazarev esitteli termin 1900 -luvun puolivälissä ja puhui joidenkin kasvien adaptogeenisestä vaikutuksesta.

Koska nämä ovat itse asiassa erilaisia ​​yrttejä, juuria, sieniä jne. Adaptogeeneillä (omaksua = “sopeutua”) on periaatteessa ei-spesifinen vaikutus kehoon, mikä lisää vastustuskykyä ja stressinkestävyyttä. Nämä auttavat meitä sopeutumaan helpommin ja nopeammin elämän eri tilanteisiin. Hermosto ja aineenvaihdunta harmonisoidaan ja suorituskyky ja valppaus lisääntyvät.

Hyödynnä luonnon arvokkaita aarteita!

käytä adaptogeenejä stressiä vastaan

Adaptogeenit toimivat yleensä molekyylitasolla, joten hormonaalinen järjestelmä pidetään optimaalisessa tasapainossa. Esimerkiksi sopivan adaptogeenin saannin ansiosta kortisolitaso laskee pysyvästi, mikä lisää lepoa ja rentoutumista. Lyhyesti sanottuna: adaptogeeneillä on tasapainottava vaikutus kehoon ja sieluun, ne lisäävät fyysistä ja psyykkistä kestävyyttä ja nostavat huomattavasti energiatasoa.

Alla esittelemme sinulle joitakin tunnetuimmista ja parhaista adaptogeeneistä, joita löydät luomuliikkeistä, terveysruokakaupoista tai verkossa.

9 parhaista adaptogeeneistä maailmassa

Adaptogeenejä pidetään usein ihmelääkkeenä. Nämä eivät kuitenkaan ole ihmelääkkeitä, jotka voivat toimia välittömästi. Niitä tulee käyttää kunnioittavasti ja kärsivällisesti ja tarvittaessa kysyä neuvoa kokeneilta naturopaateilta ja lääkäreiltä.

Ashwagandha

ashwagandhan lääkekasvien adapotgeeni

Myös kuten Talven kirsikka, Intialainen ginseng tai nukkuvat marjat, jotka tunnetaan jo Ayurveda -lääketieteestä. Ashwagandhalla on rentouttava vaikutus ja se vähentää stressiä. Lisäksi säännöllisesti otettuna keskittymiskyky ja muisti paranevat.

Panax ginseng

adaptogeeniset ginseng -juuret

Tämä lääkekasvi on peräisin perinteisestä kiinalaisesta lääketieteestä ja sitä pidetään tehokkaana immuunivahvistimena. Ginsengillä on myös melko myönteinen vaikutus henkiseen suorituskykyymme, ja sitä käytetään jopa luonnollisena miesten aphrodisiacina Kiinassa. Viimeistä vaikutusta ei kuitenkaan ole tieteellisesti todistettu.

kurkuma

adaptogeeniset terveelliset vaikutukset kurkuma

Ei ole turhaa, että kurkuma on It -juoman pääosa, kultainen maito. Tämä johtuu siitä, että se on humalassa ennen nukkumaanmenoa ja sillä on rauhoittava vaikutus. Kurkuma on myös tulehdusta ja kipua lievittävä.

Laktrisijuuri

aitoja lakritsin terveellisiä adaptogeenejä

Tämä adaptogeeni paitsi vahvistaa immuunijärjestelmää myös kestävyyttä. Muut vaikutukset: huomattava rasvanpudotus ja testosteroni- ja androgeenitasojen aleneminen naisilla. Varoitus: ei sovi ihmisille, joilla on korkea verenpaine!

Maca

maca -juurien adaptogeeninen vaikutus

Trendikäs superruoka oli itse asiassa mayojen peruselintarvike yli 2000 vuotta sitten. Vaikka juuri tunnetaan parhaiten luonnollisena aphrodisiacina ja hedelmällisyysaineena, maca on myös muita hyödyllisiä vaikutuksia. Tämä adaptogeeni vahvistaa myös immuunijärjestelmää, parantaa ihonväriä ja auttaa stressissä.

Chaga -sieni

chaga -sienet adaptogens terveitä

Tämä outo sienilaji tulee Siperian metsistä ja kasvaa yleensä koivun kuorella. Chaga on ollut perinteinen lääke tällä alueella tuhansia vuosia. Kuten tyypillinen adaptogeeni, sieni vahvistaa myös immuunijärjestelmää lisäämällä valkosolujen määrää.

Tulsi

Intialainen basilika -tulsi -tee -adaptogeenit

Tätä adaptogeenistä kasvia kutsutaan myös pyhäksi basilikaksi. Sillä on voimakas detox -vaikutus ja sitä mainostetaan usein ikääntymistä estävänä aineena. Tulsi auttaa myös lievittämään stressiä helpommin alentamalla veren kortisolia.

Ruusun juuri

ruusunjuuri terveellinen vaikutus adaptogeenit

Rhodiola Rosealla ei ole vain vahvistava ja tasapainottava vaikutus organismiimme, vaan se vahvistaa myös merkittävästi kognitiivisia kykyjämme. Joten voit keskittyä pidempään ja olla tuottavampi. Ruusunjuurta pidetään myös luonnollisena masennuslääkkeenä. Sillä on erittäin hyvä vaikutus serotoniinitasoon, mikä vaikuttaa myönteisesti mieleen.

Taigan juuri

taiga -juuren terveet adaptogeenit

Taigan juuria kutsutaan usein Siperian ginsengiksi tai paholaisen pensaaksi. Kasvi on todellinen puhtaan elämänenergian lähde. Se auttaa sinua saamaan enemmän kestävyyttä ja paremman suorituskyvyn. Samaan aikaan tämä adaptogeeni edistää myös toipumisvaihetta, mikä hidastaa mahdollista uupumusta etukäteen.

Mitä kannattaa ottaa huomioon ostettaessa ja otettaessa?

Jotta et tee kompromisseja omasta terveydestäsi, sinun tulee aina ostaa vain hyvin testatuilta ja sertifioiduilta luomumyyjiltä. Valvotun luomuviljelyn tuotteilla voit suurimmaksi osaksi olla varma, että saat sen, mitä siinä lukee. Kun ostat, sinun on myös kiinnitettävä huomiota siihen, sisältävätkö pakatut adaptogeenit lisäaineita, kuten apuaineita tai täyteaineita. Koska tämä voi vaikuttaa merkittävästi tuotteiden laatuun ja tehokkuuteen.

Vaikka adaptogeenit ovat yleensä täysin vaarattomia ja myrkyttömiä, ne voivat olla vuorovaikutuksessa joidenkin reseptilääkkeiden kanssa. Ihmisten, joilla on tiettyjä sairauksia, tulisi myös kysyä neuvoa lääkäriltä ennen niiden ottamista.

Adaptogeenit ovat parhaita liittolaisia ​​kestävän terveyden kannalta

adaptogeeniset yrtit luonnosta stressiä vastaan

Voit ottaa nämä itse smoothieina tai shakeina

ideoita adaptogeenisistä smoothieista

Adaptogeeniset kasvit auttavat usein laihtumaan terveellisesti

adaptogeenit laihtumiseen

Valmista itsellesi herkullinen, rauhoittava kultainen maito kurkuman kanssa

mausteet ja yrtit adaptogeenit terveellisiä

kultainen maidon adaptogeeni stressiä vastaan

Luota luontoon ja pysy terveenä!

kasviperäiset lääkkeet adaptogeenisiä vaikutuksia