Ajoittainen paasto: Paljon enemmän kuin vain toinen ravitsemuksellinen suuntaus!

Ajoittainen paasto ei ole vain uusi ravitsemuksellinen suuntaus, sillä on monia terveydellisiä etuja ja se auttaa myös vähentämään kehon painoa pitkällä aikavälillä. Se on uusi käsite, jonka avulla voit sisällyttää paaston jokapäiväiseen elämääsi. Ravitsemusasiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että krooniset sairaudet, kuten MS, dementia, reuma, diabetes jne., Voidaan jopa ehkäistä ja vannoa hyvällä ennaltaehkäisyllä ajoittaisen paaston avulla. Tämäntyyppinen paasto lievittää myös oireita ja ennen kaikkea kipua olemassa olevien sairauksien yhteydessä, sillä sillä on tulehdusta ehkäisevä vaikutus.

Ajoittainen paasto – luota luonnon parantavaan voimaan!

ajoittain paastoaminen ja terveellinen syöminen

Miten ajoittainen paasto todella toimii??

Ajoittaista paastoa kutsutaan myös jaksottaiseksi paastoksi, ja kuten nimestä voi päätellä, se tarkoittaa keskeytettyä paastoa. Juuri näin on, koska et paastoile monina peräkkäisinä päivinä, mutta säännöllisin väliajoin. Toisin kuin perinteiset ruokavaliot ja paastohoidot, ajoittainen paasto ei ole lainkaan rasittava ja radikaali keholle, vaan hellävarainen ja paljon luonnollisempi.

Tämä toimii tehokkaana solujen puhdistuksessa ja nopeuttaa aineenvaihduntaa. Paastoajanjaksojen aikana aineenvaihduntaprosesseissa syntyvät jätteet hävitetään itse organismin täysin luonnollisella tavalla eli solujen sisällä. Yksi puhuu myös autofagiasta tai autofagosytoosista. 

Ajoittaisen paaston positiivinen sivuvaikutus on tietysti kestävä laihtuminen. Koska paastoamisen yhteydessä yleensä keho pääsee käsiksi rasvavarastoihinsa ja puhdistuu ja vieroittaa samanaikaisesti. Ja se paranee entisestään: pelätty jojo-vaikutus ei toteudu!

Laihduta terveellisesti ja kestävästi

ajoittainen paasto laihtumiseen

Äskettäin julkaistussa kirjassaan “Ajoittainen paasto: Pitkä elämä – laiha ja terve”, selittää Frau DR. med. Petra Bracht kaikki tämän tyyppisestä paastosta ja antaa sinulle arvokkaita vinkkejä ja reseptejä.

Millaisia ​​ajoittaisia ​​paastoja on olemassa??

Yleisimmin harjoitettu vaihtoehto on ns. 16: 8-välinen paasto. Tämä tarkoittaa: paastoat 16 tunnin sisällä ja voit syödä 8 tuntia joka päivä paastokauden aikana. Voit halutessasi pitää tämän syömisrytmin koko elämäsi ajan. Tämä vaihtuvan paaston variantti voidaan tehdä helposti varhaisen illallisen ja myöhäisen aamiaisen kanssa tai vaikka lopetat. Aterian voi aina jättää pois ja syödä vain kahdesti kahdeksan tunnin aikana.

Ajoittainen paasto 16: 8

ateriasuunnitelma jaksottaiseen paastoon

Tämä on erilainen jaksottaisen paaston 5: 2 kanssa. Täällä ihmiset syövät normaalisti 5 päivää viikossa ja paastoavat kahtena peräkkäisenä päivänä. Tämä periaate muistuttaa joogaperinteen Ekadashi -päiviä, joissa paastotaan kaksi päivää kuukaudessa, nimittäin yhdennentoista päivänä uudesta ja täysikuusta riippuen.

Ajoittaisen paaston kolmatta versiota kutsutaan vaihtoehtoiseksi paastoksi. Paastoat päivän ja sitten syöt päivän – vuorotellen.

Valitun variantin lisäksi on pidettävä mielessä, että syöminen yleensä vähenee paastoajan aikana. Asiantuntijat suosittelevat esimerkiksi kuluttavan vain 500-600 kaloria molempina päivinä 5: 2 jaksottaisen paaston aikana, mieluiten nestemäisessä muodossa.

Vaaleaa kasvislientä tai luonnonjogurttia, jossa on matchaa, suositellaan

Ajoittainen paastokerma keittoa ja matchaa

Mitkä urheilulajit ja juomat sopivat ajoittaiseen paastoon?

Ajoittainen paasto kulkee käsi kädessä harjoituksen kanssa. Maksimoidaksesi paaston positiiviset vaikutukset kehoon, harjoittele mahdollisimman paljon ja hanki raitista ilmaa. Tällä tavoin voit paitsi rakentaa lihaksia myös antaa organismille runsaasti happea. Sekä jatkuvat urheilu- että voimaharjoitukset ovat ihanteellisia ajoittaiseen paastoamiseen. On erittäin tärkeää, että sisällytät paljon venyttelyharjoituksia omaan harjoitusohjelmaasi. Tällä tavalla lihaksista vapautuu vielä enemmän myokineja liikkeen ja supistumisen aikana. Uusimpien tutkimusten mukaan näillä hormonien kaltaisilla sanansaattajilla on voimakas tulehdusta ehkäisevä vaikutus.

Venytyksenä yksinkertaiset joogaharjoitukset ovat joitakin parhaista

ajoittainen paasto ja jooga

Tärkeitä vinkkejä ja tyypillisiä virheitä jaksottaisessa paastossa

Jotta voit kestää nälkää ja estää salakavalan ahmimisen, sinun tulee juoda paljon vihreää teetä paastoajan aikana. Tee on aina oltava laadukasta ja valmistettava pakkauksessa olevien tarkkojen ohjeiden mukaisesti. Matcha -tee on tietysti myös mahdollista ja monet jopa suosivat sitä. Molemmat juomat ovat erittäin terveellisiä ja tukahduttavat samalla ruokahalun.

Periaatteessa sovelletaan seuraavaa: Käytä vain juomia ilman kaloreita, kuten sitruunavettä, makeuttamatonta yrttiteetä ja vastapuristettuja vihannesmehuja.

Jos et halua luopua kahvistasi, juo se puhtaana, ilman sokeria, tai lisää se teelusikalla kookosöljyä. Kahvi ei vain maistu paremmalta, vaan sillä on myös vahvempi rasvaa polttava vaikutus. 

Käytä laadukasta vihreää teetä useammin

Ajoittain paastoava terveellinen juoma vihreää teetä

Paljon vettä päivässä on välttämätöntä

ajoittainen paastoravitsemustrendi

Hyvin tärkeä: Välipaloja aterioiden välillä on tabu, kun on kyse ajoittaisesta paastoamisesta! Tämä antaa haimalle mahdollisuuden toipua. Ruoka tulee aina tehdä hitaasti ja tietoisesti. Pitempää pureskelua ja keskittymistä tarvitaan.

Tässä hyvä temppu: Aseta ruokailuvälineet alas pureskelun ajaksi ja poimi ne vasta, kun otat seuraavan pureman.

Tyypillisiä virheitä: Valitettavasti jaksottaisen paaston jälkeen jotkut ahdistuvat takaisin epäterveellisiin asioihin ja pilaavat kaiken tällä tavalla. Toiset liikkuvat liian vähän eivätkä anna kehon rakentaa lihaksia. Ja toiset yleensä rajoittavat itseään jokapäiväisessä elämässä ja käyttävät ajoittaista paastoa oletetuksi tekosyynä halun ja energian puutteelle tehdä jotain.

Raaka ruoka on selvästi osa terveellistä ruokavaliota

vadelma -mysli jaksottainen paasto

Ajoittain suosikkiherkut eivät ole tabuja syömisen aikana

simpukka keitto leipä ajoittainen paasto

Johtopäätös:

Olemme kaikki ohjelmoineet paastoamaan alusta alkaen. Olemme juuri unohtaneet sen ajan myötä ja meidän on nyt muistettava se uudelleen. Helpoin ja luonnollisin tapa tehdä tämä on ajoittainen paasto. Tämä tarjoaa organismillemme arvokkaita ruokataukoja ja auttaa sitä pääsemään korjaustilaan ja hyödyntämään täysin luonnon parantavia voimia. Tämäntyyppinen paasto on erittäin helppo suorittaa ja sillä on pysyviä terveyshyötyjä kaikille. Uusi voima ja pitkä elämä uusien ruokailutottumusten kautta!

Valitse ajoittainen paasto!

Ajoittainen paasto syö terveellisesti

Valitse itsellesi paras paasto …

ajoittain paastoava terveellinen ruoka

Syö hitaasti ja tietoisesti … terve salaatti ajoittaiseen paastoon

… kyllä, jopa töissä

terveellinen syöminen ajoittainen paasto

Kevyet ateriat, juuri puristetut mehut ja yrttiteet sopivat parhaiten

terveellinen aamiainen jaksottaisen paaston kanssa   ajoittain paastoavia avokadomunia

Ja kyllä, ajoittainen paastoaminen on myös hauskaa ystävien kanssa!

ajoittainen paastobrunssi terve