Banaanien ravintoarvot ja vitamiinit ovat hyväksi terveydellesi!

Makea lääke

Banaanit ovat yksi suosituimmista hedelmistä nuorille ja vanhoille ympäri maailmaa: kaikkialla maailmassa nautimme tästä herkullisesta hedelmälajista, jolle on ominaista ainutlaatuisen makean maun lisäksi hämmästyttävän korkea ravintoarvo. Ihmeellistä on se tosiasia, että vaikka myymälöissä on ympäri vuoden saatavilla vain vihreitä ja keltaisia ​​banaaneja, muut lajikkeet ovat tosiasiallisesti maailman tiedossa – esim. Esimerkiksi Seychellien Maon saarella paikalliset tarjoilevat punaisia ​​ja mustia banaaneja eri perinteisten ruokien lisänä. Banaanit ovat toiseksi maailman viljellyimpien hedelmien luettelossa. Intia ja Brasilia ovat tällä hetkellä johtavat banaanipuiden kasvatusmaat. Latinaksi tätä hedelmää kutsutaan mus sapientumiksi, joka kirjaimellisesti tarkoittaa viisaan ihmisen hedelmää!

Banaanin ravitsemukselliset arvot- Kaikki mitä sinun pitäisi tietää banaaneista

banaanin ravintoarvot terveet

Ensinnäkin banaaneja ostettaessa on otettava huomioon niiden ihon väri: markkinoilla olevilla täysin kypsillä banaaneilla on se etu, että niillä on korkeammat antioksidantit ja syövänvastaiset ominaisuudet kuin vihreillä banaaneilla ja siten parempi vaikutus niihin Onko immuunijärjestelmä. Banaanien päivittäinen kulutus säätelee verenpainetta ja varmistaa sydän- ja verisuonijärjestelmän oikean toiminnan: banaaneja täynnä oleva kulho sisältää valtavan määrän kaliumia – noin 800 mg.

Yksi banaani päivässä vähentää sykkeen tai aivohalvauksen riskiä.

Banaaneja pidetään myös probiooteina, joiden kulutus vahvistaa suolistoflooraa – tästä syystä tämä hedelmä parantaa peristaltiikkaa ja auttaa ruoansulatushäiriöissä. Gastriitissa ja haavaumissa banaaneja tulee syödä säännöllisesti, koska ne vähentävät mahalaukun happamuutta; Tässä oleva pektiini neutraloi ylimääräiset sappimehut ja alentaa sappikivien ja paksusuolen syövän riskiä.

Banaaneja on saatavilla kaupoista ympäri vuoden

banaani lähellä arvoa keltaisia ​​banaaneja

Vaikka banaanit ovat suhteellisen kaloreita (noin 89 kaloria 100 g: ssa), hiilihydraatit näkyvät tässä yhdessä paljon kuitua, mikä johtaa niiden hitaaseen hajoamiseen. Niin kutsuttu Hitaat hiilihydraatit nostavat verensokeriarvoja hitaammin eivätkä varastoi rasvaa niin nopeasti. Makean maun ansiosta tämä hedelmä voi tyydyttää makean hampaasi ja yksinkertaisesti korvata suklaan, karkit ja muut makeiset! Jos noudatat ruokavaliota ja haluat laihtua nopeasti, sinun tulee ehdottomasti sisällyttää tämä hedelmä päivittäiseen ruokavaliosi!

Aivan kuten suklaa, banaanit tunnetaan edelleen onnenruoana, mutta toisin kuin makea kaakaokiusaus, hedelmät ovat vähemmän kaloreita. Täällä olevat tryptofaani ja B6 -vitamiinit hidastavat serotoniinin onnellisuushormonin tuotantoa, parantavat mielialaa, tukahduttavat negatiiviset ajatukset, torjuvat syvää masennusta ja auttavat selviytymään stressistä. Magnesium rauhoittaa ihmiskehoa ja ehkäisee kouristuksia, minkä vuoksi banaanit kiinnostavat useimpia urheilijoita ja ovat ensisijainen välipala harjoituksen aikana.

Muutamia mielenkiintoisia faktoja banaaneista

banaanien ravintoarvot syövät terveellisesti

Korkean kaliumpitoisuuden lisäksi banaanit sisältävät 3 kertaa enemmän C -vitamiinia kuin omenat, ja monet mineraalit, kuten kupari, magnesium ja mangaani, ovat terveellisiä. Yksi banaani sisältää noin 110 g. Kalorit, 3 g. Kuitua ja 1 g. Proteiinit. Kun hedelmät on poimittu, luonnollinen kypsyminen ei keskeydy, joten hedelmät on poistettava puusta, kun ne ovat vielä vihreitä. Pitkällä matkalla markkinoille nämä kypsyvät ja tavoittavat kuluttajansa valmiina. Banaanit on säilytettävä jääkaapissa ostamisen jälkeen, jotta niiden terveyttä edistävät ominaisuudet voidaan hyödyntää pidemmän aikaa. Useimmille vauvoille syötetään ensin banaaneja, koska hedelmät on helppo pureskella ja niellä. Tyypillinen banaaniolut valmistetaan Itä -Afrikassa. Tämä hedelmä kasvaa jopa Islannissa … itse asiassa lasitaloissa, joihin tulivuoren alla sijaitsevat järvet toimittavat lämpöä ja energiaa!

Banaanit ovat täydellinen ruoka vauvoille ja pikkulapsille 

banaanien ravintoarvot vauvoille

Maailmassa kulutetaan vuoden aikana noin 100 miljardia banaania, hedelmät ovat neljänneksi eniten kulutettu maatalouskulttuuri ja seuraavat heti vehnää, riisiä ja maissia. Ugandassa ihmiset syövät eniten banaaneja – lukuisten tilastojen mukaan jokainen täällä asuva kuluttaa keskimäärin yli 220 kg banaania vuodessa. Hedelmiä tarjotaan täällä sekä alku- että pääruoan lisänä tai jälkiruokana! Kaikki banaanit sisältävät melko pienen määrän radioaktiivista kalium -isotooppia -40! Banaania pidetään pyhänä ja jumalallisena hedelmänä, jolla on yliluonnollisia kykyjä Intiassa, Kiinassa ja Malesiassa!

Banaanipuu, jota useimmat tutkijat ja banaaninviljelijät todella kutsuvat banaanipensaaksi

banaani lähellä arvoa oleva banaanipuu

Banaanien ravintoarvot- sinun on vielä poimittava hedelmät vihreinä

banaanin ravintoarvot banaanipuu

Kokeile reseptejä ja nauti erityisen maukkaista ja ravitsevista ruuista, kuten banaanileivästä

syö banaania

Banaanien ravintoarvot- Sopiva idea rakastavalle ja terveelle ystävänpäivän yllätykselle

banaanin ravitsemukselliset arvot

Banaanien ravintoarvot- Banaaneja voidaan käyttää eri tavoin

banaanien ravintoarvot

Banaanin ravitsemustiedot – terveellinen aamiainen kahdelle

banaanin ravintoarvot aamiainen

Banaanikakku on todellinen klassikko niille, jotka rakastavat leipomista

ravitseva banaanikakku

Banaanien ravintoarvot- Banaaneja voidaan myös leivittää ja paistaa

Tärkeää: Ne säilyttävät kaikki terveyttä edistävät ominaisuudet myös paistamisen aikana

banaanien ravitsemusreseptit

Alla on muutamia ideoita siitä, miten voisit tarjoilla banaaneja vieraillesi jälkiruoaksi!

banaani naerwerte

banaanijäätelöt

banaanien luonnollisia ideoita

banaani herkullista

banaani naerwerte herkullista ruokaa

banaanien reseptit