Einkorn ja einkorn leipähistoria, terveelliset ominaisuudet ja reseptiideat

Einkorn on yksi ihmiskunnan historian vanhimmista elintarvikkeista. Se on runsaasti erilaisia ​​ainesosia, joilla on erittäin terveellisiä ominaisuuksia. Einkornissa on monia vitamiineja ja kivennäisaineita – mukaan lukien sinkki, magnesium, mangaani, rauta, kupari, kalium, seleeni, niasiini ja fosfori. Siellä on myös kaikenlaisia ​​orgaanisia yhdisteitä. Einkorn sisältää runsaasti proteiinia ja ravintokuitua. Tämä ruoka sisältää myös runsaasti B6- ja E -vitamiineja sekä foolihappoa.

On parasta leikata einkorn -leipä viipaleiksi välittömästi!

Einkorn -leipäviipaleet - kori sen kanssa

Einkornin tarina

Einkorn on yksi ensimmäisistä viljellyistä kasvilajeista ihmiskunnan historiasta ollenkaan. Syynä tähän on sen kyky toistaa itseään. Tämän ominaisuuden vuoksi se on myös monien erilaisten vehnätyyppien historian alussa ympäri maailmaa.

Einkornia ja muita vastaavia kasvilajeja voidaan kuvata luonnonvaraisiksi vehnälajeiksi, jotka ovat viljeltyjen.

Terveystutkimukset ovat löytäneet ne uudelleen viime vuosina, ja niiden katsotaan olevan erityisen arvokas lisä tavanomaiseen nykyaikaiseen ruokavalioon. Einkorn on vanhin lajike ja sen latinalainen nimi on Triticum monoccocum L. Muunlaiset vehnät ovat myös emmer, joka tunnetaan myös nimellä Zweikorn (Triticum diccocum -kaappi). Speltti Triticum spelta L on myös erittäin suosittu.

Einkorn – kuvassa numero 8!

Einkorn eri vehnät

Käsittely

Olet varmasti huomannut, että tällä arvokkaalla ruoalla on suhteellisen korkea hinta. Tämä koskee myös einkorn -leipää. Syynä on osittain se, että sen käsittely on erityisen monimutkaista. Jotta jyvät voidaan käsitellä jauhoiksi, ne on ensin vapautettava kovista kuoristaan. Tästä syystä jalostetun tuotannon määrä ei ole erityisen suuri. Toinen haitta käsittelyssä on myös yksi tämän tuotteen suurimmista eduista: Einkornia ei voida kasvattaa nopeammin millään kemiallisella tai muulla nykyaikaisella menetelmällä. Tämä varmistaa, että tämä tuote ei ole erityisen taloudellinen teollisuuden kannalta. Toisaalta voit olla varma, että einkorn -leipä on puhdas ja terveellinen tuote. Koska se ei ime maaperästä saasteita, kuten raskaita kemikaaleja.

Einkorn -leipä voi sisältää erilaisia ​​herkullisia ainesosia

einkorn suuri pyöreä leipä

Einkornin terveelliset ominaisuudet verrattuna muihin vehnätyyppeihin

Miksi einkornin pitäisi mieluummin suosia muita vehnää tai leipää? Tässä ovat tärkeimmät edut yhdellä silmäyksellä. Verrattuna muihin vehnälajeihin einkorn sisältää enemmän ravintokuituja. Lisäksi tämä ruoka on erittäin hyödyllinen kehon vieroitus. Toisin kuin muut vehnätuotteet, ne sisältävät runsaasti riboflaviinia. Tämä ainesosa hidastaa ikääntymisprosessia ja poistaa vapaat radikaalit kehosta hyvin nopeasti. Einkorn-vehnä sisältää kolmesta neljään kertaa suurempia määriä beetakaroteenia kuin vehnä tai tavanomainen leipä.

Einkorn -leivän rakenne eroaa merkittävästi muista leipälajeista

kovat rullat - herkullinen einkorn

Terveelliset vaikutukset kehoomme

Joten miten einkornin kulutus edistää terveyttämme? Meidän on korostettava myös jo mainittua tosiasiaa, että einkornissa on runsaasti detoksifikaattoreita. Lisäksi aineenvaihduntaa edistetään voimakkaasti. Jos syöt einkorn -leipää tai muita tästä muinaisesta vehnästä valmistettuja tuotteita, parannat myös hormonaalista tasapainoasi. Luusi ovat kiinteämmät, immuunijärjestelmäsi vahvistuu ja verensokerisi laskee. Voit alentaa kolesterolitasoa ja munuaisten työ lisääntyy merkittävästi.

Voit sekoittaa useita erilaisia ​​leipiä yhteen

pienet rullat herkullisesta einkornista

Einkorn -leivän erityispiirteet

Einkorn -leipä on melko kallista ja vaikeaa tehdä itse. Tästä huolimatta suosittelemme, että kokeilet sitä! Internetissä on useita erilaisia ​​reseptejä tähän. Tämä leipä on yleensä hieman kiinteämpää, ja se tulisi mieluiten syödä leivän muodossa ensimmäisen päivän jälkeen. Jos aiot säilyttää sitä pitkään ennen kuin lopetat sen, leikkaa leipä viipaleiksi etukäteen. Koska 2-3 päivän kuluttua se on lähes mahdotonta tai erityisen vaikeaa sinulle. Voit parantaa makua erilaisilla mausteilla. Joihinkin resepteihin voidaan lisätä erilaisia ​​öljyjä, munia, suolaa ja jopa hunajaa. Myös yhdistelmät eri siementen ja ytimien kanssa ovat erityisen suosittuja.

Einkorn -leivän leipominen on vanha taide!

pyöreä leipä ideana einkornista

Leivonta ja muut reseptit einkornilla

Einkornilla on myös erilaisia ​​leivontareseptejä. Ne vaihtelevat kakkuista, keksistä ja piparkakkuista herkullisiin piirakoihin. Jos kuitenkin leipominen einkorn -jauhoilla on liian vaikeaa, suosittelemme keittämään einkorn -ytimiä ja lisäämään nämä eri ruoat. Voit keittää ne erilaisilla vihanneksilla. Einkornin ytimet sopisivat myös mielenkiintoisiin salaatteihin. Loppujen lopuksi on olemassa einkorn -nuudeleita – ne ovat tietysti hyvin yksinkertainen ruokalaji, joka voidaan valmistaa muutamassa minuutissa ja on silti erittäin terveellinen.

Tältä einkorn -kentät näyttävät!

einkorn - kenttä einkornin kanssa

Viljat, joista einkornijauho valmistetaan, on ensin poistettava niiden kuoresta

einkorn lusikka täynnä ytimiä

Upea esimerkki einkorn -vehnästä!

einkorn loistava yrttiidea

Einkorn -leipä herkullisilla pähkinöillä ja siemenillä – loistava idea

einkorn -leipä siemenillä

Herkullisten einkorn -nuudelien tuulella?

einkorn herkullisia nuudeleita

Einkorn -salaatti on yksinkertainen ja erittäin terveellinen idea

einkorn -salaatin idea

Einkornia voidaan keittää upeasti erilaisten vihannesten kanssa

tuomioistuimen idea einkorn

Einkorn jauhot keksit – terveellinen juhlaidea

herkullisia keksejä einkorn

Toinen loistava idea einkorn -kakulle

herkullisia einkorn -leivonnaisia

Jos sinulla on vohvelirauta, voit tehdä tällaisia ​​vohveleita helposti einkornijauhoista

Einkorn pyöreät vohvelit - idea

einkorn hienoja vohveleita - idea

Einkornista valmistetut vohvelit