Gluteenittomat elintarvikkeet: mikä on gluteeni ja miten se korvataan?

Oletko allerginen gluteenille? Tässä muutamia ideoita sen korvaamiseksi!

Periaatteessa gluteeni on osa perinteistä ruokaa. Siitä huolimatta on osoitettu, että monet ihmiset ovat allergisia tai yliherkkiä gluteenille. Onko tämä nykyaikainen ilmiö vai onko se ollut olemassa jo pitkään – sitä ei voida sanoa varmasti.

On tärkeää, että moderni keittiö antaa meille monia mahdollisuuksia korvata gluteeni. Tällä tavoin emme ainoastaan ​​saavuta enemmän mukavuutta, vaan onnistumme myös tekemään ruokalistastamme maukkaamman ja monipuolisemman.

Gluteeniton ruokavalio

mikä on gluteeniton gluteeniton ruokavalio terveelliseen ruokavalioon

Muuten, tämä artikkeli kannattaa myös ihmisille, joilla (vielä) ei ole gluteeni -intoleranssia. Koska tämä voidaan välttää, jos et liioittele tätä ainesosaa. Gluteenin korvikkeiden luettelo auttaa sinua paljon.

Mikä on gluteeni ja mitä elintarvikkeita siitä löytyy??

mikä gluteeni missä on gluteenia siinä vehnän ruisrehu ohra kaura

Mikä on gluteeni?

Tiedätkö todella mitä gluteeni on? Se on proteiinityyppi, jota käytetään laajalti elintarviketeollisuudessa. Gluteenia löytyy monista perinteisistä raakajyvistä. Näitä ovat esim. Vehnä, ruis, rehuohra ja kaura.

Ongelmana on, että ruoansulatusjärjestelmämme on vaikea käsitellä tätä ainesosaa. Tämän vuoksi keho voi kehittää allergian. Nykyaikaisessa elämässämme entsyymijärjestelmää rasittavat jo monet muut tekijät. Joten ruoan käsittely on jo monimutkaista.

Lue lisää gluteenittomista elintarvikkeista …

mikä on gluteeniton gluteeniton leipä terveelliseen ruokavalioon

Gluteeniallergian oireet

Nyt pääsemme tyypillisiin gluteeniallergiaan liittyviin valituksiin. Ne liittyvät enimmäkseen ruoansulatuskanavaan. Ohutsuolen limakalvo on vaurioitunut. Entsyymit osoittavat heikompaa aktiivisuutta kuin niille on tavallista.

Tyypillisiä oireita ovat ilmavaivat, mutta on myös muutamia muita, joita emme suoraan yhdistä ruoansulatuskanavaan. Gluteeniallergia voidaan myös jäljittää väsymykseen, lihavuuteen, iho -ongelmiin, päänsärkyyn, hammassärkyyn, lihaksiin ja niveliin.

Huomaa Gluteeniallergian oireet

mikä on gluteeniton ruokavalio saada gluteeniallergia

Allergiasta intoleranssiin

Gluteeniallergialla ja intoleranssilla on ero. Kun huomaat ensimmäisen ajoissa ja alat parantaa sitä, voit välttää toisen ehdon – suvaitsemattomuuden.

Gluteenittomien ruokien luettelo

mikä on gluteeniton ruokavalio gluteeniton ruokalista

Mitä tarkoitamme gluteenin korvikkeella??

Gluteenia käsittelevissä Internet -artikkeleissa termiä tulkitaan hieman eri tavalla eri blogeissa. Joissakin paikoissa suositellaan vain oikean täyteaineen valitsemista. Mutta et varmista, että myös gluteenipitoisissa tuotteissa olevat hyödylliset ravintoaineet ovat läsnä.

Meillä on toisin. Gluteenin korvikkeella tarkoitetaan tuotteita, jotka eivät sisällä tätä proteiinia, mutta tarjoavat ainesosia tyypillisille gluteenipitoisille tuotteille.

Paista heidän kanssaan gluteenittomia jauhoja

mikä on gluteeniton gluteeniton leipominen kotitekoista leipää terveellisiä ruokailuvinkkejä

amarantti

Voit käyttää amaranttia sekä makeissa että suolaisissa tuotteissa. Sitä käytetään myös jauhojen valmistukseen, joista voidaan valmistaa leipää ja pannukakkuja.

Ruoanlaitto ja leipominen superruoka -amarantin kanssa 

mikä on gluteeniton gluteeniton ruokavalio terveellinen ruoka amarantti

Pavut

Pavut sisältävät runsaasti kasviproteiineja ja sisältävät erilaisia ​​määriä hiilihydraatteja lajikkeesta riippuen. Ne ovat myös erinomainen gluteenin korvike.

Kaikki pavut ovat gluteenittomia

mikä on gluteeniton gluteeniton ruoka pavut gluteeniton ruokavalio

Tattari

Tattari voi myös korvata gluteenin ja tarjoaa myös paljon erilaisia ​​ruokalistasi. Sen avulla voit valmistaa monia keittoja ja myös tehdä erilaisia ​​paistettuja ja paistettuja ruokia. Oletko koskaan syönyt tattarin lihapullia? Jos ei, sinun pitäisi todella tehdä se, koska ne ovat todella herkullisia!

Tattari – terveellistä ja gluteenitonta

mikä on gluteeniton gluteeniton ruoka tattari gluteeniton ruokavalio

perunat

Tässä tarjous perinteisen keittiön ystäville. Jos tarvitset maukasta täyteainetta, joka on helppo sulattaa ja jolla on tuttu maku, voit aina tavoittaa perunat. Ne ovat loistava gluteenin korvike ja niitä voidaan käyttää monissa resepteissä.

Älä missaa perinteisiä ja herkullisia perunaruokia

mikä on gluteeniton gluteeniton ruokaperuna gluteeniton ruokavalio

Kvinoa

Quinoa on yksi moderneimmista ja suosituimmista elintarvikkeista. Osa syystä, miksi se on niin suosittu, on sen kyky korvata gluteeni. Quinoa on neutraalin makuinen ja sopii siksi hyvin erilaisiin ruokiin.

Ruoanlaitto quinoan kanssa on erittäin helppoa. Valmista herkullisia salaatteja ja ruokia tästä gluteenittomasta ruoasta

mikä on gluteeniton gluteeniton ruoka quinoa gluteeniton ruokavalio

linssit

Linssit voivat korvata tehokkaasti gluteenin ja ovat myös erittäin hyvä proteiinin lähde. Tavallisen keiton lisäksi voit käyttää sitä myös lihapullien ja salaattien valmistukseen!

Herkullinen linssikeitto on terveellisempää kuin luulisi

mikä on gluteeniton gluteeniton ruokalista linssit gluteeniton ruokavalio

Kikherneet

Tällä papukasvilla on laaja käyttöalue gastronomiassa. Se on myös runsaasti hiilihydraatteja ja muita terveellisiä ainesosia. Kikherneet ovat loistava täyteaine, joka on täysin gluteeniton.

Pidä kikherneet päivittäisessä valikossa?

mikä on gluteeniton gluteeniton ruokalista kikherneet gluteeniton ruokavalio

riisi

Kaikki riisilajikkeet ovat gluteenittomia ja erittäin terveellisiä. Meidän ei tarvitse sanoa mitään erityistä tämän tuotteen laajasta käytöstä?

Riisi on edelleen ruoka, joka ei sisällä gluteenia

mikä on gluteeniton gluteeniton ruokalista riisin gluteeniton ruokavalio

hirssi

Tämä gluteenin korvike voi korvata myslin aamiaisen ja nuudelit keitossa.

Voit myös käyttää hirssiä herkullisien ja terveellisten ruokien valmistamiseen

mikä on gluteeniton gluteeniton ruokalista hirssi gluteeniton ruokavalio

Maissi

Kypsennetty, paistettu tai karkea salaateissa – tämä on gluteenin korvike, joka on maukasta ja laajalti käytetty.

Maissi on edelleen terve ja gluteeniton viljatyyppi

mikä on gluteeniton gluteeniton ruokalista sokerimaissi gluteeniton ruokavalio

tapioka

Tämä eksoottinen ja herkullinen kasvi on hyvin yleinen markkinoilla, ja se on myös ihanteellinen gluteenin korvike ja täyteaine.

Tapioka on valmistettu maniokin juurista 

mikä on gluteeniton gluteeniton ruokalista tapioka gluteeniton ruokavalio

Askel askeleelta kohti uusia gluteenittomia tuotteita

Älä ylikuormita itseäsi, kun integroit uutta kylläisyyden valmistajaa tai gluteenin korviketta. Ota rauhallisesti. Integroi ensin tutut tuotteet omaan ruokalistaasi ja valmista niistä monipuolinen menu. Vasta sitten voit sisällyttää eksoottiset tuotteet hitaasti.

 Terveellinen ravitsemus gluteenittomien ruokien kautta

mikä on gluteeni missä on gluteenia terveellistä gluteenitonta ruokaa