Haritaki – “Lääkekasvien kuningattaren” 7 terveyshyötyä

Haritaki (Terminalia chebula) tunnetaan myös “lääkekasvien kuninkaana” Ayurvedassa ja tarjoaa huomattavia terveyshyötyjä. Se voi esimerkiksi estää hiustenlähtöä, poistaa hilseen ja auttaa ummetukseen. Lisäksi lääkekasvi voi ehkäistä yskää ja vilustumista, poistaa aknen ja lievittää haavaumia, parantaa immuniteettia, ehkäistä diabetesta, auttaa laihduttamisessa, torjua ihoallergioita ja jopa parantaa sydänsairauksia.

Haritaki – yksi Ayurvedan tärkeimmistä lääkekasveista

hedelmät haritaki terminalia chebula puussa

Haritaki – merkittävä kasvi Kaukoidästä

Se on Ayurveda -lääke, joka on valmistettu Terminalia Chebula -puun siemenistä. Ikivihreä puu kukoistaa pääasiassa Etelä -Aasiassa – Kiinassa, Intiassa, Sri Lankassa ja Nepalissa. Puun hedelmät ovat samanlaisia ​​kuin luumun hedelmät. Niillä on soikea muoto, joiden koko on 2–4,5 cm ja leveys 1,2–2,5 cm ja 5 pitkittäistä kylkiluuta.

Lajikkeesta riippuen ne muuttuvat kypsyessään mustanvihreiksi. Haritaki -hedelmät maistuvat makeilta, hapanilta ja katkeilta lajikkeesta riippuen. Haritakia on 7 tyyppiä: Abhaya, Jivanti, Chetak, Vijaya, Rohini, Putane ja Amruta.

Terminalia chebulan kypsiä hedelmiä 

kypsät haritaki -hedelmät terveitä

Haritakin 7 tärkeintä hyötyä

Ei ole turhaa, että joogalaiset palvoivat ja käyttivät Terminalia chebulaa monin tavoin yli 10000 vuotta sitten. Koska sen hedelmät jauheena näyttävät olevan todella hyödyllisiä monille vaivoille. Haritaki:

  • ylläpitää ruoansulatusta

Haritaki on luonnollinen laksatiivinen aine ja sisältää kuitua, joka auttaa torjumaan ummetusta. Jos sinulla on ummetus, ota Haritaki jauheena veden kanssa. Haritaki -jauheen valmistamiseksi ota Haritaki -hedelmät, poista siemenet ja kuori ja jauhaa ne. Se on vieläkin helpompaa ja nopeampaa korkealaatuisella luomujauheella suosikki luomuliikkeestäsi tai terveyskaupasta.

  • parantaa sydämen terveyttä

Kun veren puhtaus kasvaa, sydänlihakset vahvistuvat. Puhdas veri estää rasvan kertymisen valtimoihin, erityisesti sepelvaltimoon. Kun nämä vaikutukset ilmenevät, ne johtavat alentuneeseen verenpaineeseen, vahvaan sydämeen ja kirkkaisiin valtimoihin.

Haritaki -jauhe auttaa sydän- ja verisuonitauteihin 

haritaki -jauhe terveellistä

  • auttaa laihduttamaan

Terminalia chebula auttaa poistamaan toksiineja kehosta ja pitämään ruoansulatuskanavan korkealla. Kasvi on luonnollinen verenpuhdistusaine. Jauheena se säätelee nälkää ja yhdessä tasapainoisen ruokavalion ja säännöllisen liikunnan kanssa johtaa terveeseen laihtumiseen.

  • ehkäisee yskää ja vilustumista

Haritaki tarjoaa suojan yskää ja vilustumista vastaan. Haritaki -jauhe tulee ottaa hunajan kanssa yskän ja vilustumisen parantamiseksi. Se parantaa myös kurkkukipua ja ientulehdusta.

  • vahvistaa immuunijärjestelmää

Kun Haritaki -jauhe, joka on vielä paremmin paahdettu gheessä, otetaan säännöllisesti, se toimii vastustuskyvyn tehostajana ja pidentää pitkäikäisyyttä.

Kun raapit kurkkua ensimmäistä kertaa, voit luottaa lääkekasviin

haritakin edut vilustumiseen

  • auttaa hiustenlähtöön

Haritaki -öljyä käytetään hiuksiin tietyissä Intian osissa estämään täitä ja tulehdusta. Tämä öljy vahvistaa karvatupet ja ravitsee päänahkaa. Ei ole turhaa, että sitä käytetään myös hiustenlähdön tehokkaaseen hoitoon.

Hiuksesi näyttävät paljon vahvemmilta ja kiiltävemmiltä sen kanssa 

haritaki hiustenlähtöä vastaan

  • parantaa ihonväriä

Haritaki on tehokas hoidettaessa korvakorujen aiheuttamia ihoallergioita korvissa. Kultaiset ja hopeiset korvakorut eivät aiheuta allergioita. Mutta metallikorvakorut eivät ole kaikkien kanssa samaa mieltä, koska jotkut metallikorvakorut sisältävät nikkeliä. Joskus, kun käytämme näitä korvakoruja pitkään, korvakorut kutisevat, punoittavat ja turpoavat. Therminalia chebula on paras ratkaisu tähän ongelmaan. Ota vain jauhe siitä ja levitä se vaurioituneelle alueelle hieman keitettyä vettä. Haritakilla on antibakteerisia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä erittäin tehokkaan myös aknen hoidossa. Yksinkertainen tahna Haritaki -jauhetta ja keitettyä vettä parantaa aknen hyvin nopeasti ja estää arpia.

Terminalia chebulan monipuolisuus  

haritaki terminalia chebula terveelliset vaikutukset

Hyödynnä joogien ja ayurvedan opettajien tuhansien vuosien kokemus ja tutustu Haritakin moniin etuihin itsellesi.Älä unohda, että tämän kasvin käyttö ei korvaa vierailua lääkärillesi ja anna itsesi tutkia perusteellisesti etukäteen. Pysy terveenä ja nauti elämästä!

Tämä Ayurveda -lääkekasvi voi parantaa huomattavasti keskittymiskykyäsi

haritaki parempi keskittyminen

Luota Intian muinaiseen lääketieteeseen! 

haritaki terminalia chebula terve kasvi haritaki terminalia chebula hedelmäjauhe haritaki -hedelmiä haritakin kukkia haritaki korjaa terveitä hedelmiä terve haritaki terminalia chebula