Herneenmaito – mikä tekee tästä uudesta trendikkäästä juomasta niin erityisen?

Jopa lapset tietävät, että herneet ovat terveellisiä. Mutta se, että voit juoda herne maitoa, on suhteellisen uusi suuntaus terveellisten juomien keskuudessa. Ja ei, se ei maistu hernekeitolta eikä ole ollenkaan vihreää. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että terveellinen trendijuoma ei ole valmistettu vihreistä, vaan keltaisista herneistä. Tämä johtuu siitä, että näillä on lievempi maku. Alla voit selvittää, kuinka terveellinen tämä trendikäs hernejuoma on ja mitä se todella tuottaa.

Hernemaito – täydellinen vaihtoehto lehmänmaidolle

herneenmaidon vaihtoehto vegaaneille

Miksi herneenmaito on niin terveellistä??

Kasviperäiset maitovaihtoehdot ovat olleet erittäin suosittuja tässä maassa jo pitkään ja ovat erityisen suosittuja vegaaneilla. Ihmiset, joilla on ärsyttävä laktoosi -intoleranssi, hyötyvät myös siitä ja korvaavat ruokavalionsa klassiset maitotuotteet kasvismaidolla. Verrattuna pitkään tunnettuun riisi-, kaura-, soija- ja mantelimaitoon herneenmaitoa pisteyttää se, että se ei sisällä pähkinöitä tai gluteenia.

Mutta on olemassa monia välttämättömiä omega-3-rasvahappoja, kalsiumia ja B-vitamiineja. Ja kaikki tämä erittäin vähäkalorisella ja melko korkealla proteiinipitoisuudella. Koska terveellinen hernejuoma sisältää jopa enemmän proteiinia 100 ml: ssa kuin lehmänmaito. Ei ole turhaa, että erityisesti urheilijat, jotka haluavat välttää kokonaan maitotuotteet, juovat sitä.

Voit käyttää jopa herne maitoa tee se itse

vaihtoehto lehmänmaidon herneelle

Herneet sisältävät luonnollisesti myös tuskin lainkaan fruktoosia, joten ne ovat yleensä helposti sulavia myös fruktoosi -intoleranssista kärsiville. Kuitenkin, jos sinulla on ärtyvän suolen oireyhtymä tai muita ruoansulatuskanavan sairauksia, sinun on oltava varovainen herneenmaidon kanssa, koska suuret määrät herneitä voivat aiheuttaa kaasua. Jos kyseessä on histamiini -intoleranssi ja muu intoleranssi, on parempi kysyä neuvoa lääkäriltä, ​​jotta hän olisi turvallinen ennen käyttöä.

Kestävyys on etusijalla!

Vähintään yhtä tärkeää herneenmaidon kanssa on tietysti myös sen ekologinen tasapaino. Suurin osa kasvipohjaisista maitovaihtoehdoista saa valitettavasti raaka-aineensa kaukaisilta maailman alueilta, mikä tarkoittaa pidempiä kuljetusreittejä ja paljon suurempia hiilidioksidipäästöjä. Tilanne on erilainen herneiden kanssa. Tämä johtuu siitä, että nämä ovat paikallista ruokaa ja niitä kasvatetaan myös tässä maassa. Lisäksi tämä kasvi tarvitsee paljon vähemmän pinta -alaa vertailukelpoisen sadon tuottamiseksi, mikä on luonnollisesti erittäin tärkeää ympäristön kannalta. Aivan kuten paljon pienempi vedenkulutus, joka on moninkertainen esimerkiksi mantelien ja riisin kanssa. Lisäksi on edullista, että herneet sitovat typpeä maaperään, joten lannoitetta ei juuri tarvita. Tällä tavoin maaperä ja pohjavesi säästyvät, kun niitä kasvatetaan suuria määriä.

Keltaiset halkaistut herneet terveellisen herneenmaidon raaka -aineena

herneenmaito, joka on valmistettu keltaisista herneistä

Herne maito – kulinaarinen monipuolinen

Aterioiden ja juomien valmistuksessa trendikäs kasvimaito ei ole millään tavalla huonompi kuin muut maitovaihtoehdot. Se voidaan yhdistää täydellisesti kaurahiutaleisiin ja luoda täydellinen sekoitus aminohappoja. Hernemaitoa voi nauttia sekä makeutettuna että suolaisena. Tämä sopii hyvin myös smoothien ja shakejen kanssa. Ennen kaikkea kasviperäistä maitoa suositellaan kuitenkin runsaisiin ruokiin. Ne voidaan lisätä kastikkeisiin ja keittoihin, mutta myös lisäravinteena pääruoille lihalla tai kalalla.

Valmista herkullisia ruokia terveellisellä kasviproteiinilla

herneproteiini terveet keltaiset herneet

Yhdistettynä chian ja banaanin kanssa trendikkäästä juomasta tulee maukas, terveellinen ravistelu

herneenmaito ravistelee chian siemeniä

Matcha sopii hyvin

herne maito terveellinen vaikutus

Johtopäätös:

Jos etsit terveellistä, kasvipohjaista vaihtoehtoa lehmänmaidolle, sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla herneenmaitoa. Tämä sisältää paljon kasviproteiinia, B -vitamiineja ja kalsiumia. Samaan aikaan se on erittäin vähäkalorinen ja sillä on myös erittäin hyvä ympäristön tasapaino. Kulinaariselta kannalta herneenmaito yllättää monilla mahdollisilla käyttötarkoituksilla eikä rajoita luovuutta. Kokeile näitä itse!

Löydät jo korkealaatuista herne maitoa joistakin supermarketeista ja terveyskaupoista

terve herne maitoa trendikäs juoma

Kotitekoista herne maitoa voidaan säilyttää jääkaapissa enintään 3 päivää

vegaaninen maito herne maito terveellistä

Voit maistaa makusi mukaan myös puhtaana

vegaaninen maito vaihtoehto herne maitoa

Matcha latte olisi myös loistava idea ja loistava vaihtoehto kahville

matcha latte herneenmaidolla

Voit tietysti myös valmistaa kultaisen maidon hernemaidolla

kultainen maito herneellä

Tai miksi ei hyvää yötä Blue Moon Milk

sininen kuun maito herneenmaidolla