Herneproteiini: Mitkä ovat kasviproteiinin terveyshyödyt?

Herneproteiinista on tulossa yhä suositumpi urheilijoiden ja terveystietoisten ihmisten keskuudessa. Tämä voi johtua kasvavista vegaaneista ja kasvissyöjistä, mutta herneproteiinin suosio kasvaa muutamalla muullakin tavalla. Ensinnäkin se on helpompi sulattaa kuin useimmat kasviproteiinit. Se on myös gluteeniton ja maidoton, sekä tietysti vegaani ja hypoallergeeninen.

Herneproteiini – terveyttä luonnosta

Herneproteiinin ravitsemusvinkit herneet terveellistä ruokaa

Terveellinen jauhe herneistä ravintolisänä

Herneproteiinin ravitsemusvinkit Herneproteiinijauhe

Herneproteiini on korkealaatuinen proteiinin ja raudan lähde. Se voi tukea lihasten kasvua, laihtumista ja sydämen terveyttä.

Herneproteiini uutetaan keltaisista halkaistuista herneistä ja on korkealaatuinen, erittäin puhdas proteiini. Koska se on suuri raudan lähde, se sisältää myös lähes kaikkia kehon tarvitsemia välttämättömiä aminohappoja. Lysiini edistää luuston lujuutta ja lisää kollageenituotantoa, leusiini on vastuussa lihasten rakentamisesta ja arginiini edistää sydämen terveyttä ja torjuu tulehdusta.

Herneet ovat terveellisiä!

Herneproteiinin edut Ravitsemusvinkit Vegaaniproteiinit

Herneproteiini on korkealaatuinen proteiinin ja raudan lähde

Herneproteiinijauheen ravitsemusvinkit vegaaniproteiinien lihasten rakentaminen

Herneproteiinijauhe on korkealaatuinen proteiinin lähde

Herneproteiinijauhe tai herneproteiinieriste valmistetaan eristämällä proteiini jauhetusta keltaisesta herneestä ja muodostamalla beige jauhe. Se on ravintolisä, joka sopii melkein mihin tahansa ruokavalioon. Sitä käytetään tyypillisesti lisäämään proteiinia smoothieihin ja ravisteluihin.

Valmista smoothiet herneproteiinijauheella

Herneproteiinin ravitsemusvinkit Herneproteiinijauheen edut

ja nauti aamiaiseksi

Herneproteiinin ravitsemusvinkit Herneproteiinijauhe smoothie

Herneproteiini sisältää kaikki yhdeksän välttämätöntä aminohappoa, joita keho ei pysty tuottamaan ja jotka sen on saatava ruoasta. Se on kuitenkin suhteellisen vähäistä metioniinia, mutta voit kompensoida tämän lisäämällä ruokavalioosi muita metioniinipitoisia elintarvikkeita, kuten munia, kalaa, siipikarjaa, naudanlihaa, sianlihaa tai täysjyväriisiä.

Monipuolinen ruokavalio on terveen organismin perusta

Herneproteiinijauhe terveellinen ruokavalio proteiiniruokaHerneproteiinijauheen ravitsemusvinkit vegaaniproteiinit proteiiniruoat

Se on myös loistava haarautuneiden aminohappojen lähde, erityisesti arginiini – joka edistää tervettä verenkiertoa ja sydämen terveyttä. Ja leusiini, isoleusiini ja valiini edistävät lihasten rakentamista.

Yleensä eläinproteiinit sulavat ja imeytyvät helpommin kuin kasviproteiinit. Silti tutkimukset osoittavat, että herneproteiini on yksi sulavammista kasvipohjaisista proteiineista – juuri soijaproteiinin ja kikherneproteiinin takana.

Kasviproteiineilla on monia terveysvaikutuksia

Herneproteiinin ravitsemusvinkit Herneproteiinijauhe Smoothie -kasviproteiinit

Herneproteiinijauhe sisältää myös paljon rautaa

Herneproteiinijauhe sisältää noin 5-7,5 mg rautaa annosta kohti. Tämä on noin 28-42% naisten päivittäisestä tarpeesta ja 62-94% miesten päivittäisestä tarpeesta. Kasvien elintarvikkeiden sisältämä rauta on kuitenkin vähemmän imeytyvää kuin eläintuotteiden. Tätä voidaan parantaa nauttimalla herneproteiinijauhetta sekä C -vitamiinia tai C -vitamiinia sisältäviä elintarvikkeita, kuten sitrushedelmiä. Tämä lisää raudan imeytymistä jopa 67%.

Ruokaa sisältävät ruoat

Herneproteiinin ravitsemusvinkit Herneproteiinijauhe Raudan lähde

Muut terveyshyödyt

Herneproteiinijauhe voi olla paitsi ravitsevaa myös hyödyllistä terveydelle. Tässä on joitain sen tärkeimmistä eduista.

Rakenna lihasmassaa

Tutkimukset osoittavat, että herneproteiinijauhe voi auttaa rakentamaan lihaksia yhdistettynä vastuskoulutukseen. Tämä viittaa siihen, että herneproteiinijauhe rakentaa yhtä tehokkaasti lihasmassaa kuin tavalliset maitopohjaiset proteiinijauheet. Lisäproteiinin lisääminen ruokavalioon ilman liikuntaa ei kuitenkaan todennäköisesti vaikuta lihaksiin – se on yhdistettävä tasaiseen harjoitteluun.

rakentaa lihaksia

Herneproteiinin ravitsemusvinkit Herneproteiinijauhe Rakenna lihaksia

Edistää kylläisyyttä ja auttaa laihduttamaan

Tutkimusten mukaan proteiini auttaa ihmisiä tuntemaan olonsa täyteen pidempään kuin hiilihydraatit tai rasva. Tämä tarkoittaa, että runsasproteiininen ruokavalio voi johtaa asteittaiseen laihtumiseen ajan myötä. Herneproteiinijauhe edistää kylläisyyttä ja auttaa laihduttamaan luonnollisella tavalla.

Laihduta ilman tiukkaa ruokavaliota

Herneproteiinin laihdutusruokavinkkejä

Terve sydän

Eläinkokeet ovat osoittaneet, että herneproteiinijauhe voi vähentää joitakin sydänsairauksien riskitekijöitä, kuten korkeaa kolesterolia ja korkeaa verenpainetta.

Tämä voi myös auttaa sinua välttämään sydänsairauksia

Herneproteiinin ravitsemusvinkit Herneproteiinijauhe hyödyttää terveellistä sydäntä

Johtopäätös

Herneproteiinijauhe on kasviproteiinin lähde, mutta siitä on tullut laajalle levinnyt viime vuosina. Säännöllisellä herneproteiinin kulutuksella on lukuisia terveyshyötyjä, kuten laihtuminen, parantunut sydämen toiminta, lihasmassan rakentaminen, tasapainoinen verensokeri jne..

Nauti tasapainoisesta ruokavaliosta ja pysy terveenä!

Herneproteiinijauheen ravitsemusvinkit vegaaniproteiinit

Kokeile lisätä herneproteiinijauhetta suosikkipirtelöihisi, smoothieihisi, jälkiruokiin, leivonnaisiin ja aamiaisresepteihin saadaksesi ylimääräinen annos proteiinia joka päivä ja nauti siitä kaikista terveydellisistä eduista.

Ainesosat terveelliseen proteiinismuuttiin

Herneproteiinijauhe ravitsemus vegaaniproteiineja

Luonnollinen proteiini

Herneproteiinijauheen ravitsemusvinkit Proteiiniruoat

Mango smoothie kasviproteiinijauheella

Herneproteiinin ravitsemus Herneproteiinijauhe smoothie Herneproteiinin ravitsemusvinkit Herneproteiinijauhe Smoothie Mango Herneproteiinin ravitsemusvinkit Herneproteiinijauhe Smoothie Fruit OrangeHerneproteiinin ravitsemusvinkit Proteiinijauhe smoothie