Horchata – Latinalaisen Amerikan kuuman kahvin trendi on täällä

Tykkäätkö silti syödä riisipuuroa kanelin kanssa? Entä kahvi riisin ja kanelin kanssa? Ei, se ei ole vitsi. Horchata, Latinalaisen Amerikan viileä kahvitrendi, voit nauttia herkullisesta riisipohjaisesta kahvikupista ilman lehmänmaitoa. Hienoja uutisia, ei vain vegaaneille ja kasvissyöjille, vaan myös ihmisille, joilla on laktoosi -intoleranssi, tai yksinkertaisesti niille, jotka haluavat mennä ilman maitoa. Alta löydät lisätietoja tämän maukkaan ja terveellisen juoman alkuperästä ja ainesosista. Täältä löydät myös hyvin yksinkertaisen reseptin, jolla voit valmistaa Horchata -kahvia itse.

Valmista horchata rakkaudella

yksinkertainen horchata -resepti ilman maitoa

Horchata – terveellinen kahvitrendi, jolla on pitkät perinteet

Cold Brew, Espresso Tonic, Bulletproof Coffee, Nitro ja Dalgona lisäksi Horchata -kahvi on myös yksi maailman suosituimmista kofeiinijuomista. Saksassa Horchata on edelleen vähemmän tunnettu, mutta Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Espanjassa se on ollut ehdoton juoma jo jonkin aikaa.

Alun perin juoman on tarkoitus tulla Afrikasta. Tuolloin monet heimot valmistivat perinteisesti horchataa antamaan keholle enemmän energiaa. Myöhemmin orjuuden ja Espanjan valloituksen kautta juoman resepti matkusti Keski- ja Etelä -Amerikkaan ja ajan myötä siitä tuli alkuperäiskansoja Latinalaisen Amerikan maissa, kuten Meksikossa. Jopa maailmankuulut kahviketjut ovat hiljattain alkaneet tarjota It-kahvijuomaa eri muunnelmissa.

Kaneli on erittäin tärkeä tässä perinteisessä juomassa

horchata ravista mantelimaidolla

Muuten, horchata on myös erittäin suosittu Valenciassa, ja se on valmistettu tällä alueella maapähkinöistä. Terveellistä ja maukasta juomaa voi nauttia monissa ravintoloissa ja kahviloissa suosittujen churrojen kanssa tai ilman. Tietysti sitä tarjotaan nyt myös kahvin kanssa sekoitettuna. Erityisesti kesällä, kun tarjoillaan paljon jääpaloja, tämä herkullinen kahvi -erikoisuus on erinomainen vaihtoehto jääkahville ja klassiselle frappelle.

Maukasta vettä virkistävällä vaikutuksella

horchata -kahvin trendin valmistelu

Kardemumma sopii myös loistavasti tiikeripähkinöiden ja kanelin kanssa

horchata -reseptin kahvitrendi

Upea horchata -resepti kokeiltavaksi

Seuraavan Horchata -kahvin perusreseptin avulla voit kokeilla haluamallasi tavalla ja valmistaa omia erikoisuuksiasi. Hauskaa ja onnea!

Ainekset:

(noin 6 annosta)

 •     2 1/2 kuppia (17,5 unssia) keittämätöntä valkoista riisiä (pitkäjyväinen riisi)
 •     1 kuppi kahvipapuja
 •     1 1/2 kupillista (6,5 unssia) valkaistua mantelia
 •     3 kanelitankoa
 •     1 1/4 kuppia ruskeaa sokeria
 •     2 tl vaniljauutetta
 •     hyppysellinen suolaa
 •     10 kuppia suodatettua vettä

Erinomainen juoma kuumana kesänä

herkullinen horchata jääkuutioilla

Valmistelu:

 • Laita jauhettu kahvi, valkaistut mantelit, kaneli, sokeri, vanilja ja suola isoon riisikulhoon ja kaada suodatettu vesi niiden päälle. Sekoita hetki ja anna sen hautua noin 4-5 tuntia. Sen voi tehdä myös yön yli, jääkaapissa peitettynä.
 • Laita seos tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja sekoita keskivahvalla noin minuutin ajan. Odota vielä minuutti, jotta suurin osa kiinteästä sedimentistä kerääntyy kulhon pohjalle ja siivilöi neste seulan tai vielä paremmin pähkinämaitopussin läpi.
 • Kahvihorchata on pohjimmiltaan valmis. Voit tarjoilla nämä lasit, joissa on jääpaloja, ja ripotella hieman kanelia. Tuoreet mintunlehdet, kardemumma ja raastettu appelsiininkuori sopivat myös hyvin.

Rikasta horchataasi oman maun mukaan

horchata -resepti vegaanisen kahvin trendi

Lisävinkki: Jos haluat valmistaa horchataa ilman kahvia, voit ensin paahdella kevyesti pannulla olevia manteleita ilman rasvaa. Nämä antavat juomalle vielä herkullisemman maun ja erehtymättömän tuoksun.

Horchata on yksi tämän vuoden suosituimmista kahvitrendeistämme. Kokeile niitä itse ja nauti pitkistä perinteistä ja terveellisistä ainesosista yhdessä!

Pidä aina parempana korkealaatuista kahvia luonnonmukaisessa ja reilun kaupan laadussa

horchata trendi kahvi vegaani

Tumma suklaa maistuu myös hyvin sen kanssa

Valmista horchata suklaalla

Horchata resepti kahvi

Horchatan kofeiiniton versio on tietysti klassikko ja lämpimästi suositeltava

kaneli maito riisi kahvi trendi horchata       kahvi trendi horchata resepti  sekoita herkullinen horchata -juoma  riisipohjainen kahvitrendi horchata

kesäjuoma kahvi trendi horchata resepti


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80