Ikigai: kuinka elää onnellisesti japanilaisen elämätaiteen mukaan!

Ikigai. Olet varmaan jo kuullut tämän sanan. Tai ehkä tunnet myös neljän ympyrän kaavion. Tarpeetonta sanoa, että se on kuuma aihe tänään.

Ikigai – elää sata vuotta vanha, terve ja onnellinen

Ikigai kirja japanilainen käsite elämänfilosofia

Mutta mitä Ikigai oikeastaan ​​tarkoittaa? Siitä on kuitenkin paljon tietoa, koska japanilainen käsite on laajalle levinnyt myös länsimaissa. Mutta jos kohtaat japanilaisen termin vasta nyt, haluamme selittää sen sinulle yksityiskohtaisesti. Joten lue edelleen saadaksesi selville, mitä japanilainen sana ikigai tarkoittaa?

Japanin sanan oikea ääntäminen on I-ki-gai

Ikigai Kirja Japanilainen elämänfilosofia Elämän ilo

Ennen kuin syventymme liian syvälle japanilaiseen filosofiaan, aloitetaan japanilaisen sanan oikeasta ääntämisestä. Se lausutaan täsmälleen kuten kirjoitetaan: I-ki-gai.

Elämä on arvokasta! Keksi oma syy tähän!

Ikigai saksalainen kirja japanilainen elämänfilosofia

Mikä on Ikigai?

Maailmassa on paikkoja, joissa ihmiset elävät keskimäärin pidempään. Kirjailija Dan Buettner tutki näitä alueita ja kutsui niitä ”sinisiksi vyöhykkeiksi”. Tämä koskee Japania ja erityisesti Okinawan saarta.

Ikigai on tärkeä rooli Okinawan asukkaiden terveydelle ja elinvoimaisuudelle. Ruokailutottumusten ja elinympäristön lisäksi tämä japanilainen elämänfilosofia on terveellisen elämän painopiste. Koska tämä filosofia mahdollistaa katselun tulevaisuuteen myös vaikeina aikoina.

Nauti elämästä japanilaisen elämätaiteen mukaan

Ikigai Saksan japanilainen elämänfilosofia

I-ki-gai on japanilainen termi, joka tarkoittaa jotain “syytä nousta aamulla”. Ranskaksi sitä kutsutaan raison d’êtreksi. Se on yhdistelmä sanoista “iki”, joka tarkoittaa elämää, ja sanasta “kai” (lausutaan kuten gai), joka edustaa arvoa, vaikutusta, tulosta tai hyötyä.

Löydä sisäinen rauha?

Ikigai testaa japanilaista elämänfilosofiaa

Japanilaisen filosofian mukaan jokaisella on ikigai. Ikigai on intohimosi, tehtäväsi, kutsumuksesi ja urasi risteyspaikka. Tämän havainnollistaa parhaiten Venn -kaavion päällekkäiset ympyrät.

Missä neljä ympyrää ovat päällekkäin?

Ikigai Vennin kaavio japanilaisesta filosofiasta

Neljä ympyrää edustavat:

  • mitä rakastat
  • mitä maailma tarvitsee
  • mistä sinulle maksetaan
  • missä olet hyvä

Löydät Ikigaisi, jossa neljä ympyrää ovat päällekkäin.

Joten japanilaista käsitettä edustaa Venn -kaavio

Ikigai Vennin kaavio japanilaisesta elämänfilosofiasta

Et voi harjoittaa japanilaista elämäntaitoa, ennen kuin tiedät, mitä ikigai todella on sinulle. Monille tämä vaatii ensin intensiivistä itsensä etsimistä. Mutta kun otat ensimmäiset askeleet japanilaiseen elämänmalliin, aloita luomalla Venn -kaavio.

Se on noin, löytää oma elämän tarkoitus ja saada elämässä jotain, jonka puolesta kannattaa puolustaa

Ikigai kirja japanilainen elämänfilosofia

Ikigain edut näyttävät selviltä. Se antaa sinulle syyn nousta aamulla. Rakastat työtäsi, nautit jokapäiväisestä elämästäsi ja sinulla on selkeä tarkoitus elämässä. Yhdessä terveellisen ruokavalion ja kauniin elinympäristön kanssa tämä on tärkeä osa terveellistä ja pitkää ikää.

Nopeasti muuttuvassa maailmassa yhä useammat ihmiset etsivät tapaa yhdistää intohimonsa ja kykynsä yhteiskunnan hyväksi. Tämä on pohjimmiltaan juuri sitä, mitä Ikigai on.

Onnea etsimässä…

Ikigai tarkoittaa saksalaista japanilaista elämänfilosofiaa

Kaiken kaikkiaan

Japanilaisessa elämäntaidossa on tarkoitus (löytää) elämässä tavoite, syy nousta sängystä aamulla. Sinun ikigai on paikka, jossa monet asiat kokoontuvat yhteen, nimittäin mitä rakastat, missä olet hyvä, mitä maailma tarvitsee ja mistä sinulle voidaan maksaa. Se on kohta, jossa intohimosi, tehtäväsi, käsityksesi ja kutsumuksesi leikkaavat.

Mitä mieltä sinä olet? Oletko jo löytänyt Ikigain? Vai etsitkö vielä?

Ikigai -kirja voi auttaa sinua löytämään itsesi ja elämään onnellisesti

Ikigai kirja japanilainen elämänfilosofia