Juokse terveenä!

Useat viime vuosien tutkimukset ovat osoittaneet huolestuttavan tosiasian: yli puolet saksalaisista aikuisista on ylipainoisia. Eikä vain lasten määrä kasva. Suurin syy on väärä ja epäterveellinen ruokavalio, mutta myös liikunnan puute vaikuttaa asiaan, jota ei pidä aliarvioida.

Syyt tähän ovat ilmeiset: Työntekijänä vietät usein koko päivän tietokoneen edessä. Ostokset kotimatkalla tehdään autolla, ja kun tulet kotiin, istut sohvalla. Usein ei ole tarpeeksi aikaa tai mahdollisuutta riittävästi liikuntaa varten – tarpeeksi syytä tehdä aktiivisesti jotain itsesi ja terveytesi puolesta.

liikunnan, pyöräilyn, terveellisen urheilun puute

Istuvan elämäntavan seuraukset

Vaikka olet säästynyt ylipainoiselta ja sen komplikaatioilta, kuten diabetekselta tai jopa syövältä, liikunnan puutteella on kohtalokkaita vaikutuksia kehoosi.

Pitkä istuminen – ja usein väärin – saa lihakset ensin ruostumaan. Seurauksena oleva jännitys johtaa päänsärkyyn, koska aivot eivät enää saa riittävästi happea.

liikunnan, uinnin, urheilun puute

Liian vähäinen liikunta heikentää myös sydän- ja verisuonijärjestelmää. Tämä nostaa verenpainetta ja lisää sydänkohtausten tai aivohalvausten riskiä.

Tämä ei tietenkään tapahdu yhdessä yössä; pikemminkin se on asteittainen prosessi ja huomaat usein vasta silloin, kun on liian myöhäistä, että jokin on vialla.

liikunnan puute-juoksu-lenkkeily-urheilu-terveen tekeminen

liikunnan puute-zumba-do-sport-terve

Lisää liikuntaa voi tehdä ihmeitä

Tämän vuoksi on erittäin tärkeää, että annat kehollesi riittävästi liikuntaa. Asiantuntijat suosittelevat vähintään 10 000 askeleen ottamista päivässä. Olitpa jo tekemässä sitä, voit tehdä tämän Online -työkalu selvittää.

Helpoin tapa ehkäistä sairauksia liikunnan avulla on harjoittelu. Se varmistaa suuren kalorikulutuksen ja vahvistaa sekä lihaksia että muita tärkeitä kehon toimintoja.

Olipa uinti, lenkkeily, pyöräily tai joukkuelaji seurassa – valikoima on uskomattoman laaja, joten löydät varmasti urheilulajin, josta pidät. Kehosi kiittää sinua.

istuva perhe-kävely-pallopelit

Liiku enemmän myös jokapäiväisessä elämässä

Kohdennetun koulutuksen lisäksi on myös erilaisia ​​vaihtoehtoja liikunnan lisäämiseksi jokapäiväisessä elämässä:

  • Jos työskentelet tietokoneella toimistossa, sinun on vaihdettava istuma -asentoasi säännöllisesti. Tiedät sen todennäköisesti omasta kokemuksestasi: Jos pysyt yhdessä asennossa pitkään, on tuskallista nousta. Niin sanotulla dynaamisella istumisella vältytte pahempien sairauksien – ja tietysti itse sairauksien – julistajilta.
  • On myös erittäin hyödyllistä, jos ajetaan lyhyempiä matkoja ei autolla, vaan pyörällä tai kävellen. Klassinen esimerkki on ostokset: auton jättäminen taakse pienempiin asioihin voi tehdä ihmeitä. Sama koskee pikkulasten noutoa päiväkodista. Jos teet tämän pyörällä, voit nopeasti paremmin. Ja kun nuoret ovat tarpeeksi vanhoja pyöräilemään, he voivat todella päästää höyryn kotiin matkalla.
  • Vapaa -ajan viettämisen muuttaminen voi myös auttaa sinua saamaan tarpeeksi liikuntaa. Sen ei aina tarvitse olla urheilua – mutta tehdä jotain erilaista viikonloppuna. Vaellusretki, pitkä kävely tai pyöräretki eivät ole vain hauskoja, vaan niillä on myös myönteinen vaikutus terveyteesi.Rajattu näkymä kahdesta juoksijasta, jotka lenkkeilevät rannalla


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80