Kaikki mehukkaista punaisista hedelmistä – mansikoiden ravintoarvot ja muut herkulliset salaisuudet!

Suosittu lääke tai maailman tehokkain aphrodisiac?

Laajan legendan mukaan mansikat tulivat tunnetuksi Euroopassa vasta 1500 -luvulla, jolloin ranskalainen upseeri toi tämän taivaallisen hedelmän kunnialliselle kuninkaalleen chilistä tehdyksi lahjaksi. Mansikoiden pitäisi piristää häntä, täyttää hänen sielunsa rakkaudella ja vapauttaa hänen sydämensä kärsimyksestä. Siitä huolimatta historioitsijoille vaikuttaa paljon todennäköisemmältä, että muinaiset roomalaiset olivat hyvin tietoisia mansikoiden lukuisista terveellisistä ominaisuuksista ja niiden laajasta käytöstä tehokkaana lääkkeenä. Mehukas hedelmä auttoi esi -isiämme taistelemaan melankoliaa, pyörtymistä, korkeaa kuumetta, tulehdusta, verenmyrkytystä ja munuaiskiviä vastaan. Sydämen kaltaisen muodonsa vuoksi mansikka oli Venuksen symboli – rakkauden ja kauneuden jumalatar, ja ansaitsi siksi nopeasti aphrodisiac -maineen. Keskiaikaisille mansikat symboloivat täydellisyyttä, minkä vuoksi niistä tuli suosittu motiivi suurten katedraalien ja katedraalien koristeluun.

syö mansikoita ja nauti elämästä

Istutuksesta sadonkorjuuseen

Parhaimmillaan mansikat tulisi istuttaa varhain keväällä (maaliskuun lopussa / huhtikuun alussa). Talvella vallitsevan kylmän stressin vuoksi kasvi kuolee miinus 18 asteessa, joten sinun on valittava paikka puutarhassa taitavasti tai istutettava hedelmät kukkaruukkuihin ja siirrettävä kasvihuoneeseen tai kotiisi, kun lämpötila laskee.

Joka tapauksessa he tarvitsevat aurinkoisen ja suojaisan paikan. Vähintään kuukautta ennen istutusta maaperä on kaivettava 30-35 cm. työstä syvät vaot ja työstä kompostia tai lantaa maaperään. Kaikki rikkaruohot on poistettava prosessin aikana. Kasvien tulee olla 15-20 cm. Hauta ne toisistaan, kun riviväli on 30-40 cm. pitäisi olla. Istutuksen jälkeen mansikat on kasteltava perusteellisesti; Kuivaamisen jälkeen kasvien välinen maaperä on kaivettava uudelleen huolellisesti. Ennen sadonkorjuuta satoa tulee kastella vähemmän, mutta runsaammin. Marraskuun lopussa mansikkavuoteet on valmisteltava talvehtimiseksi peittämällä ne oljilla, pehmeällä orgaanisella maaperällä tai männyn neuloilla. Kun elohopea nousee jälleen maaliskuun puolivälissä, sinun on poistettava itse tehty jäätymissuoja. Mansikat istutetaan keskimäärin 3-4 vuoden välein.

Istutuksen ja runsaan kastelun jälkeen …

kuinka istuttaa mansikoita

… odotetaan kärsimättömästi ensimmäisiä punaisia ​​hedelmiä!

ensimmäiset hedelmät alkukeväästä

Jos valitset mansikoita kukkaruukkuissa, voit tuoda ne talvipuutarhaan kylmiksi kuukausiksi

nauti sadosta ja elä terveenä

Olki toimii jäätymissuojana

peitä pakkasen peitolla talveksi

Mansikoiden ravitsemukselliset arvot- Miksi mansikat ansaitsevat keskeisen paikan pöydälläsi?

Jotta mansikoiden terveellisistä ominaisuuksista saataisiin mahdollisimman paljon hyötyä, niiden luonnollista raakakulutusta tulisi nauttia säännöllisesti. Vain 6-7 mansikkaa päivässä antaa lapsellesi tarvittavan määrän C-vitamiinia. 100 g. Mansikat sisältävät 150 mg. Kalium, 25 mg. Kalsium, 23 mg. Fosforia, 30 kaloria, magnesiumia, mangaania, kuparia, E-, K-, C -vitamiineja ja monia B -ryhmän vitamiineja. Mitä tulee sen korkeaan antioksidanttipitoisuuteen, tutkijat asettivat mehukkaat hedelmät toiselle sijalle herukan jälkeen.

Mansikoiden ravitsemukselliset arvot- melko maukkaita ja terveellisiä samaan aikaan

mansikoiden ravintoarvot takaavat terveytemme

Koska pienet punaiset hedelmät ovat melko runsaasti foolihappoa, ne suojaavat meitä ateroskleroosilta, nivelreumalta ja parantavat myös aivojemme suorituskykyä. Säännöllinen mansikoiden käyttö vähentää sydän- ja verisuonisairauksien riskiä, ​​säätelee verenpainetta ja alentaa kolesterolia. Lisäksi C -vitamiini auttaa selviytymään jokapäiväisestä stressistä ja kevään väsymyksestä, vahvistaa immuunijärjestelmäämme ja ehkäisee lukuisia tulehduksia. Fruktoosi ja glukoosi käsitellään kehossa nopeasti, kun taas sitruuna- ja piihapot nopeuttavat aineenvaihduntaa ja stimuloivat ruokahalua. Lisäksi monet vitamiinit ja kivennäisaineet suojaavat vatsaa, edistävät ruoansulatusta ja estävät ylimääräisten rasvojen kertymistä elimistöön. Sitruunahapon ansiosta katkeruus ja makeus kietoutuvat vastustamattomaan mansikan makuun. Eteeriset öljyt antavat hedelmille erityisen voimakkaan aromin. 

Tip Lisävinkki: Joissakin tapauksissa mansikoiden ylensyönti voi vaikuttaa haitallisesti kilpirauhasen kykyyn erottaa jodi verestä.

Mansikoita käytetään laajalti kosmetiikkateollisuudessa 

tee itse naamio mansikoilla

Mansikat hidastavat solujen ikääntymistä, kuorivat ihoa ja antavat hiuksille erityisen kiillon. Mansikoita käytetään siksi kosmetiikkateollisuudessa erilaisten kuorittavien kasvonaamioiden valmistuksessa. Ne jopa taistelevat aknea vastaan ​​onnistuneesti ja niitä suositellaan kaikkiin iho -ongelmiin. Lisäksi pienet hedelmät valkaisevat tehokkaasti hampaita.

Alla olevasta videosta löydät upean kasvonaamion mansikoilla kaikille ihotyypeille

Mansikat puhdistavat, kirkastavat ja virkistävät ihoa ja antavat tylsälle iholle pysyvän hehkun. Itävallan keisarinna Elisabeth tunnisti ne luonnollisiksi kauneudenhoitotuotteiksi – joka päivä hän makasi kylpyammeessa, joka oli täynnä noin 15 kg painavaa mansikkamehua. juuri puristettuja hedelmiä.

Pienten viettelevien punaisten hedelmien säilyttäminen

Uusilla mansikkalajikkeilla on pitkä säilyvyysaika ja ne voivat siksi säilyttää elintärkeät vitamiinit ja kivennäisaineet useita päiviä. On kuitenkin olemassa perussääntö: Jotta mansikat pysyisivät tuoreina, mansikoita ei saa koskaan pestä ennen niiden säilyttämistä jääkaapissa! Jos haluat vielä pestä hedelmät etukäteen, ripottele ne sokerilla! Peitä hedelmät kannella, muuten ne imevät muiden jääkaapissa olevien elintarvikkeiden hajut. Pakastetut hedelmät voidaan säilyttää pakastimessa jopa kymmenen kuukautta. Välittömästi ennen niiden nauttimista ne voidaan sulattaa mikroaaltouunissa asianmukaisen ohjelman avulla.

Mansikoiden ravintoarvojen säilyttämiseksi ne on säilytettävä muovisessa laatikossa, jossa on kansi

Säilytä mansikat aina kannella

Makea ja terve houkutus lasissa

Pohjana toimivat mansikat monia suosittuja jälkiruokia ja ovat tulleet sisään viime aikoina erilaisia ​​herkullisia kevätsalaattejan ennen. Ne voidaan yhdistää muiden tuoreiden hedelmien, kuten raparperin tai vihreiden vihannesten kanssa, ja ne jättävät suuhun erinomaisen jälkimaku. Nopea ja helppo jälkiruokareseptimme on fiksu idea kuinka voit vaivattomasti valmistaa herkullisen ja vaikuttavan jälkiruoan perheellesi ja ystävillesi milloin tahansa! Ja niin helppoa se on …

Tarvittavat ainesosat:

  • 500 g. Mansikat
  • 150 g. murokeksi
  • 400 g. jogurtti
  • 3 rkl hunajaa
  • 1 paketti vaniljasokeria

Valmistelu:

  • Pilko kaksi murokeksiä ja aseta ne sitten keskikokoiseen viinilasiin. Jätä 5-6 mansikkaa sivuun, koska ne toimivat myöhemmin kulinaarisen mestariteoksen koristeena. Leikkaa loput hedelmät pieniksi paloiksi ja aseta ne suoraan keksien päälle.
  • Sekoita hunaja, jogurtti ja vaniljasokeri keskenään. Levitä kermainen seos laseihin. Koristele lopuksi jälkiruoka jäljellä olevilla mansikoilla.

Mansikoiden ravintoarvot- Herkullinen jälkiruoka imartelee makua ja miellyttää silmiä samanaikaisesti

mansikan ravitsemuksellinen jälkiruoka lasissa

Mehu tulee mansikoista lisäämällä sokeria

Ripottele mansikat sokerilla

Mansikat sopivat hämmästyttävän hyvin salaatin ja mantelien kanssa

salaatin mansikoita ja pähkinöitä

Mansikoiden ravitsemukselliset arvot- Suosittu ja ravitseva salaatti, joka kuuluu myös vegaanivalikkoon

herkullinen salaatti vihreillä vihanneksilla, sitruunalla ja mansikoilla

Katso lisää herkullisia kuvia galleriastamme!

herkullinen jälkiruoka kuumille kevätpäiville

Kakku mansikan valmistuksella

crepes mansikkakastike  Valmista mansikat itse

Syö mansikoita suklaan kanssa

terveellisiä ja maukkaita jälkiruokia mansikoilla

muffinssi mansikoilla makeana houkutuksena

Juo ja nauti mansikka mehua