Kastanjoiden valmistus: terveet pähkinät voidaan paahdettua tai keittää

Syksyllä kastanjoita voi usein nähdä puistossa maassa. Tämä on kuitenkin yksi merkki siitä, että syksy on jo täällä. Tämä vuodenaika on kaunis ja emme voi vain nauttia siitä silmillämme, vaan myös maistaa sitä. Äiti luonto on täysin sellainen kuin hän on ja antaa meille monia mahdollisuuksia olla terveitä ja onnellisia. Syksyn kastanjat ovat yksi niistä, jotka ovat melko terveellisiä ja herkullisia. Lisäksi ne voivat toimia loistavana teemana syksyllä. Älä siis mene vain kastanjoiden ohi! Opi lisää tästä maagisesta pähkinähedelmästä ja opi valmistamaan makeita kastanjoita ja kastanjoita.

Kastanjat ovat terveellisiä ja ne voidaan valmistaa nopeasti ja helposti

Kastanjat Valmistus kastanjat ravitsemukselliset arvot terveet Paahdetut kastanjat

Kastanjoilla on monia terveydelle hyviä ominaisuuksia. Ne ovat kolesterolittomia, runsaasti kuituja ja erittäin energiatehokkaita. Kastanjat ja kastanjat ovat gluteenittomia ja sisältävät arvokkaita ainesosia, kuten rautaa, fosforia, kaliumia, kuparia ja vitamiineja B1, B2, B6, C, E ja beetakaroteenia.

Kastanjat ja kastanjat ovat todellinen luonnon lahja

Kastanjoiden valmistus Reseptit kastanjoilla terveitä kastanjoita syksyllä

Kastanjan valmistus – paahdettu tai keitetty?

Kastanjoiden valmistus Terveet kastanjat Valmista kastanjat uunissa

Vaikka kastanjoita löytyy luonnosta vapaasti, ne on kerättävä tiettyjen kriteerien mukaisesti, jotka takaavat niiden hyvyyden. Jos haluat kerätä kastanjoita tai kastanjoita itse, kerää vain ne, jotka ovat jo pudonneet puusta.

Kun ostat kastanjoita supermarketista, tarkista, että ne ovat ehjät – eli kastanjoilla on kiinteä kuori ja sileä iho. Jos iho on ryppyinen, se tarkoittaa, että pähkinät ovat vanhoja. Jos ihossa on pieniä reikiä, se tarkoittaa, että kastanja on saanut loisten tartunnan.

Voit myös sijoittaa tällaisen kastanjan kulhoon pöydälle syksyn koristeena

Kastanjoiden valmistus Kastanjat Reseptit Kastanjoiden keittäminen

Kastanjat ovat yksi herkullisimmista ja helpoimmista syksyn välipaloista, joita voit tehdä kotona. Voit valmistaa ne eri tavoin. Kaksi suosituinta tyyppiä ovat – paahdettu ja keitetty. Kastanjat voidaan paistaa kolmella eri tavalla – takassa (se on alkuperäinen italialainen tapa), uunissa ja pannulla.

Kastanjat eivät ole vain uskomattoman herkullisia, vaan myös erittäin terveellisiä

Kastanjoiden valmistus Kastanjat Reseptit Kastanjoiden keittäminen

Kastanjojen paahtaminen uunissa (tai kuumien hiilen päällä, jos haluat sen) on luultavasti yleisin tapa ja ehdottomasti maukkain. Pähkinät ovat hieman ruskeat ja ne voidaan syödä lämpimänä uunista.

Jos haluat lopuksi noin 500–700 g paahdettuja kastanjoita, voit käyttää noin 1500 g kuorimattomia kastanjoita. Epäilemättä tulee huonoja, joten yritä pitää se mielessä.

Syksy tarjoaa lukuisia luonnollisia herkkuja

Kastanjat Valmistus kastanjat terveet Kastanjat uunissa

Paahdetut kastanjat Valmistus:

Tee ensin terävällä veitsellä X jokaisen kastanjan tasaiselle puolelle. Tämä helpottaa kuorimista ja päästää myös höyryä ulos pähkinöiden paistamisen aikana. Älä ohita tätä vaihetta, muuten kastanjat voivat räjähtää kuin pienet kranaatit uunissa tai pannulla! Varmista, että leikkaat vain kuoren ja vain kevyesti pähkinän lihaan. On työkalu nimeltä Kastanjaveitsi, joka on erityisesti kehitetty tätä tarkoitusta varten. Mutta leikkuuterä toimii myös hyvin.

Älä unohda seuraavaa vaihetta!

Kastanjat Valmistelut kastanjat terveitä Kypsennä kastanjoita

Kastanjoiden valmistus Paahda kastanjat terveellisesti

Asettele leikatut pähkinät reunustetulle leivinpaperille ja paista niitä 180-200 ° C: ssa noin 20 minuuttia tai kunnes kuoret alkavat avautua. Kuori ne uudelleen siitä, missä ne leikattiin. Jotkut niistä eivät ehkä avaudu, ja se on hyvä. Siellä on aina muutama lika, ja pähkinä on luultavasti huono. Heitä tämä pois.

Paahda kastanjat pannulla ulkona

Kastanjoiden valmistus Kastanjat terveet Paahdetut kastanjat Pfane

Kastanjoiden valmistus Makean kastanjan keittäminen terveenä Kuori kastanjat

Anna pähkinöiden jäähtyä hieman ennen kuorimista. Kuoret on paljon helpompi irrottaa, kun pähkinät ovat vielä lämpimiä. Kastanjoilla on kova ulkokuori ja paperimainen sisäkuori, joten poista molemmat. Jos kohtaat mustia, kovia tai homeisia pähkinöitä, hävitä ne. Kaikkien kuumien pähkinöiden kuoriminen on prosessin vaikein osa, mutta älä huoli, se on sen arvoista!

Kuori kastanjat, kun ne ovat vielä lämpimiä

Kastanjoiden valmistus Kastanjat Reseptit Kastanjat Kastanjoiden keittäminen

Kun kaikki kastanjat on kuorittu, ne ovat valmiita syötäväksi tai käytettäväksi reseptissä. Tai niitä voidaan säilyttää ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa muutaman päivän ajan.

Nauti lopuksi kastanjoista

Kastanjat Valmistus kastanjat terveet Paahdetut kastanjat

Keitettyjen kastanjoiden valmistus:

Kastanjoiden kypsentäminen on hieman nopeampaa kuin paahtaminen, mikä tekee niistä hieman pehmeämpiä ja helpompi kuoria. Niiden maku on hieman miedompi kuin paahdetuilla kastanjoilla, mutta silti makea ja herkullinen.

Kastanjat voidaan myös keittää

Kastanjat Valmistelut kastanjat terveet Kypsennä kastanjat

Aloita kuten ennenkin tekemällä X jokaisen kastanjan tasaiselle puolelle. Kun teet tämän, kuumenna kattila vettä kiehuvaksi. Lisää kastanjat veteen ja keitä 10-15 minuuttia tai kunnes palot alkavat vetäytyä taaksepäin ja avautua. Sammuta sitten keittoalue. Aseta ura-lusikalla 4-5 kastanjaa puhtaalle pyyhkeelle, niputa ne yhteen, anna niiden levätä hieman ja kuori ne vielä lämpiminä.

Kastanjojen kuoriminen ei itse asiassa ole niin vaikeaa

Kastanjat Valmistus kastanjat terveet Kuori kastanjat

Voit lisätä tähän pisaran oliiviöljyä, jotta kastanjat voidaan irrottaa helposti. Mutta helpoin tapa kuoria ja syödä keitettyjä kastanjoita on leikata ne puoliksi ja puristaa pehmeä massa.

Lusikkaaminen on myös mahdollista

Makeat kastanjat Kastanjien valmistus Kuori kastanjat

Kastanjat sopivat erinomaisesti naposteluun, ja niitä voidaan lisätä esimerkiksi erilaisiin salaatteihin. Kastanjat voidaan myös hauduttaa lihan kanssa tai paistaa valkosipulin ja vihannesten kanssa. Nämä luonnollisesti makeat pähkinät sopivat myös erinomaisesti jälkiruokiin. Kuten mantelit tai hasselpähkinät, kastanjat yhdistetään täydellisesti suklaaseen, leivotaan kakkuiksi tai tehdään herkullisiksi mousseiksi.

Sokeroidut kastanjat (kastanjajäätelö), kastanjasose, kastanjasiirappi ja kastanjauho ovat myös tyypillisiä markkinoilla saatavia tuotteita.

Valmista terveellinen ja maukas salaatti kastanjoilla

Kastanjoiden valmistus Kastanjoiden reseptit valmistavat terveellisiä kastanjoita

Reseptit kastanjoilla – herkullinen syksykeitto

Kastanjoiden valmistus Kastanjat terveellinen kastanjakeitto

Tältä syksy maistuu!

Kastanjoiden valmistus Reseptit kastanjoilla terveet Kuori kastanjat