Kasvisglyseriini: käyttö, terveyshyödyt ja mahdolliset sivuvaikutukset

Tiedätkö mitä glyseriini on? Se on nestemäinen, orgaaninen yhdiste, joka koostuu vedystä, hiilestä ja hapesta. Se on paksu, hajuton ja väritön ja sitä käytetään esimerkiksi kosmetiikassa kauneudenhoitotuotteisiin, kuten kosteusvoiteisiin, saippuoihin jne. Glyseriiniä käytetään myös makeutusaineena painoteollisuudessa, apteekissa ja elintarvikkeissa.

Kun ostat glyseriiniä, on tärkeää tietää, että glyseriiniä on 2 eri tyyppiä. Toinen on luonnollinen ja valmistettu kasviöljyistä. Toinen on synteettinen materiaali, joka on valmistettu öljypohjaisista öljyistä.

Kasvisglyseriini on erityisen suosittu kosmetiikkateollisuudessa, mutta sitä käytetään myös monilla muilla aloilla

Kasviperäisen glyseriinin terveyskäytön edut sivuvaikutukset

Tämän päivän artikkelissa käsittelemme enemmän kasviperäistä glyseriiniä, sen käyttöä, terveyshyötyjä ja mahdollisia sivuvaikutuksia. Oletko utelias selvittämään siitä lisää??

 Glyseriini voi tarjota terveyshyötyjä, jotka vaihtelevat ihon terveydestä parempaan nesteytykseen vahvistuneeseen suolistoon

Kasvisglyseriinin käyttö glyseriini on haitallista

Mikä on kasvisglyseriini?

Kasvisglyseriini, joka tunnetaan myös nimellä glyseriini tai glyseroli, on kirkas neste, joka on tyypillisesti valmistettu soija-, kookos- tai palmuöljyistä. Glyseriini on hajutonta ja sen maku on makea ja siirappimainen.

Itse asiassa glyseroli on eläinperäisistä tuotteista, kasveista tai öljystä valmistettu sokerialkoholi. Kasvisglyseriini on tämä variantti, joka saadaan kasviöljyistä. Sen sanotaan löytyneen vahingossa yli kaksi vuosisataa sitten kuumentamalla oliiviöljyn ja lyijymoksidin seosta. Mutta vasta 1800 -luvun lopulla sitä käytettiin ensimmäisen kerran dynamiitin valmistukseen.

Kasvisglyseriinin rakennekaava näyttää tältä

Kasvisglyseriini käyttää glyseriinin rakennekaavaa

Kasvisglyseriini valmistetaan kuumentamalla triglyseridipitoisia kasvirasvoja – kuten palmu-, soija- ja kookosöljyjä – paineessa tai yhdessä vahvan emäksen, kuten lipeän kanssa. Tämä erottaa glyseriinin rasvahapoista ja sekoittuu veden kanssa, jolloin muodostuu hajuton, makean makuinen, siirappimainen neste.

Kasvisglyseriini on hieman makea, siirappimainen neste, joka syntyy sivutuotteena

Kasviperäinen glyseriini käyttää kosmetiikan etuja sivuvaikutuksia

Kasvisglyseriinin käyttö

Kasvisglyseriiniä käytetään laajalti elintarvike-, kosmetiikka- ja lääketeollisuudessa. Esimerkiksi glyseriini on yleinen ainesosa lääkkeissä, mukaan lukien sydänlääkkeet, peräpuikot, yskänlääkkeet ja anestesia -aineet. Sitä löytyy myös hammastahnasta, koska se estää hammastahnan kuivumisen tai kovettumisen putkessa. Glyseriiniä lisätään usein myös saippuoihin, kynttilöihin, voiteisiin, deodorantteihin ja meikkiin.

Kasvisglyseriinillä on useita käyttötarkoituksia

Kasviperäisen glyseriinin käyttö ruoan edut sivuvaikutukset

Suosituimpia näistä ovat kosmetiikka, lääkkeet ja elintarvikkeet

Kasvisglyseriini Käytä glyseriiniä hammastahnan valmistamiseen itseKasvisglyseriini käyttää glyserolisaippuaa itse tekemiseen

Kasvisglyseriiniä mainostetaan tuotteena, jolla on lukuisia terveyshyötyjä. Se voi toimia kosteusvoiteena, vähentää ihon ärsytystä, suojata infektioilta ja edistää haavan paranemista. Se voi myös auttaa lievittämään ummetusta ja tukemaan nesteytystä ja fyysistä suorituskykyä. Lisää tutkimuksia kuitenkin tarvitaan.

Glyseriini voi antaa iholle kosteutta

Kasviperäinen glyseriini käyttää kasvovoidetta kaunista ihoa

Kasvisglyseriini on suosittu ihonhoitotuote kosteuttavien ominaisuuksiensa vuoksi. Tutkimukset osoittavat, että glyseriinin levittäminen iholle voi vähitellen parantaa sen joustavuutta. Itse asiassa glyseriiniä sisältävien voiteiden käyttö voi lisätä ihon nesteytystä alle 10 päivässä.

Glyseriini voi edistää ihon terveyttä

Kasviperäisen glyseriinin käytön kosmetiikka hyödyttää kaunista ihoa

Kasvisglyseriini voi parantaa ihon terveyttä lievittämällä ihon ärsytystä, suojaamalla infektioilta ja edistämällä haavan paranemista.

Tutkimukset osoittavat, että glyseriiniä sisältävien tuotteiden käyttö voi suojata ihoa ärsyttäviltä ja mikrobeilta ja rauhoittaa tulehtunutta tai rikkoutunutta ihoa. Lisäksi kasviperäinen glyseriini voi toimia esteenä suojaamaan ihoa tuulelta ja kylmältä.

Glyseriini voi vähentää ummetusta

Kasviperäisen glyseriinin käytön edut sivuvaikutukset

Kasvisglyseriini voi helpottaa ummetusta. Tämä johtuu siitä, että se voi vetää vettä suolistoon. Tällä on laksatiivinen vaikutus, joka auttaa sulatettua ruokaa liikkumaan sujuvammin suoliston läpi. Tästä syystä glyseriiniä käytetään usein peräpuikkona.

Glyseriini voi lisätä nesteytystä ja urheilullista suorituskykyä

Kasviperäisen glyseriinin käyttö vesiurheilun suorituskyvyn edut sivuvaikutukset

mahdolliset haittavaikutukset

Kasvisglyseriiniä pidetään yleensä vaarattomana. Glyseriini voi kuitenkin aiheuttaa allergisen reaktion suoraan iholle levitettäessä. Siksi on suositeltavaa aloittaa pienellä määrällä nähdäksesi, miten iho reagoi glyseriiniin.

Jotkut ihmiset voivat kokea päänsärkyä, huimausta, pahoinvointia, oksentelua ja liiallista janoa kasviksen glyseriinin nauttimisen jälkeen.

Koska glyseriini on sokerialkoholin muoto, liiallinen nauttiminen (yksin tai ruoan kautta) voi myös aiheuttaa kaasua ja ripulia.

Allerginen reaktio, päänsärky, pahoinvointi ovat joitakin mahdollisia sivuvaikutuksia

Kasviperäisen glyseriinin käyttö ja sivuvaikutukset, glyseriini on haitallista

Kasvisglyseriini on kirkas, hajuton ja makean makuinen neste, joka on valmistettu kasvirasvoista. Sitä lisätään elintarvikkeisiin, kosmetiikkaan ja lääkkeisiin, ja se voi tarjota terveyshyötyjä, kuten kosteutettua ja joustavaa ihoa, helpottaa ummetusta, parantaa nesteytystä ja parantaa fyysistä suorituskykyä.

Jos haluat kokeilla kasvisglyseriiniä, aloita pienellä määrällä nähdäksesi, miten kehosi reagoi siihen

Kasvisglyseriini käyttää glyseriiniä sisältäviä kauneudenhoitotuotteita