Koivuvesi: milloin ja miten luonnollinen eliksiiri korjataan ja miksi sitä arvostetaan niin paljon?

Koivuvesi, joka tunnetaan myös nimellä koivumahla, tulee Betula -suvun puista, jotka tunnetaan yksinkertaisesti koivuna.

Vaikka koivuvesi on vasta äskettäin saavuttanut suosiota Saksassa, sitä on kulutettu Pohjois -Euroopassa ja Kiinassa vuosisatojen ajan sen mahdollisten terveyshyötyjen vuoksi. Sitä käytetään myös kosmetiikassa ja muissa ihonhoitotuotteissa.

Alta löydät lisää mielenkiintoista tietoa koivuvedestä, mukaan lukien sen tärkeimmät terveyshyödyt.

Koivun rungosta voidaan ottaa koivuvettä

Koivuvesi käpyjä koivuja keväällä myöhään talvella koivunmahovaikutusta

Koivuja keväällä

Koivuveden vaikutus koivun kevätkoivunmahlan terveysvaikutukset

Koivuvesi käpyjä koivun kukkia kevään koivunmahovaikutusta

Mikä on koivuvesi?

Koivuvesi on varhain keväällä korjatun koivun mehua. Talvella koivut varastoivat ravinteita, jotka myöhemmin vapautuvat niiden mehuksi. Samankaltaisia ​​kuin vaahterapuut, koivuja voidaan myös taputtaa.

Koivuvesi on kirkasta, väritöntä nestettä, jonka maku on hieman makea. 2-3 päivän kuluttua se alkaa käydä ja muodostaa sitten hapan maun. Se jalostetaan yksin tai muihin tuotteisiin, kuten siirappiin, olutta, viiniä ja simaa.

Nykyään pullotettua koivumahlaa on saatavilla verkossa ja kaupoissa. Huomaa, että kaupalliset koivutuotteet sisältävät usein lisättyä sokeria ja aromia.

Koivunmehulla on kirkas väri ja hieman makea maku

Koivuvesi käpyjä kevät koivumahla vaikutus koivumetsää

Kaupallisesti valmistettu koivuvesi voi sisältää myös lisättyä sokeria ja aromia

Koivuvesi juoma vaikutus lasi koivunmahlaa terve

Kahta päätyyppiä koivua käytetään – hopeakoivu ja Pohjois -Amerikan makea koivu. Koivumahla voidaan kerätä vain kerran vuodessa – keväällä, kun koivun lehdet eivät ole vielä ilmestyneet. Koska mehun maku muuttuu sitä mukaa, kun puita käytetään, sadonkorjuu kestää vain kuukauden. Koivumahlassa on mukavaa, että se jättää koivut ehjiksi, jotta ne voivat kasvaa koko vuoden.

Terveellinen trendijuoma on koivun rungon sisällä 

Koivuvesi juoda koivun runko koivunmahovaikutus

Ja niin koivunmahlaa käytetään keväällä

Koivuvesi käpyjä koivuja keväällä koivunmahovaikutusta

Muina vuodenaikoina tapahtuvat prosessit antavat koivumahlalle terveysominaisuuksia. Puut imevät ravinteita auringosta ja maaperästä kesällä valmistautuakseen lepotilaan syksyllä. Tänä aikana ne varastoivat kaikki ravintoaineet mehun muodossa juurilleen. Koivut säilyttävät tämän mehun myös kylmällä talvella. Sitten tulee taas kevät ja on aika juoda koivuvettä.

Koivumahla on rikastettu useilla aminohapoilla, mineraaleilla, entsyymeillä, proteiineilla, antioksidanteilla ja vitamiineilla.

Koivuveden tavoin koivuvedellä on vieroitusominaisuuksia. Se on hieno lisä smoothieihin, ja sen elektrolyyttien ansiosta se toimii myös treenin jälkeisenä kosteusvoiteena.

Koivuvesi on runsaasti vitamiineja ja antioksidantteja

Koivuvesi juomalasi kirkas neutraalin makuinen koivunmahovaikutus

Terveyttä luonnosta

Koivuvesi juoda terve koivumetsän koivunmahovaikutus

Luettelemme koivuveden 7 terveyshyötyä:

1. Vähentää onteloiden määrää suussa

Koivuveden nauttiminen voi olla hyväksi suun terveydelle. Tämä perustuu siihen tosiasiaan, että ksylitolia on koivuvedessä. Ksylitoli voi estää onteloita suussa, koska jotkin bakteerityypit eivät voi käyttää ksylitolia elintarvikelähteenä. Se on luonnossa esiintyvä sokerialkoholi, joka uutetaan koivuista ja niiden mehusta. Ksylitolin on osoitettu vähentävän hampaiden reikiintymisriskiä ja se on laajalti käytetty sokerin korvike.

Koivuvesi sisältää ksylitolia, joka on tärkeä hampaiden terveydelle

Koivuvesihanan terveydelle on koivumahovaikutusta

2. Poistaa selluliitin

Koivumahla sisältää diureettisia ominaisuuksia, jotka auttavat poistamaan haitallisia toksiineja, virtsahappoa ja ylimääräistä vettä kehosta. Siksi uskotaan myös, että koivuvesi voi vähentää näkyvästi appelsiinin kuorta.

4. Alentaa kolesterolitasoa

Saponiini on koivunmehussa esiintyvä yhdiste, jolla on osoitettu olevan kolesterolia alentavia ominaisuuksia.

Koivut tarjoavat parannuskeinoa korkealle kolesterolille 

Koivuvesi vaikutus koivun kevät koivumahla terve

5. Edistää maksan terveyttä

Koivumahla voi toimia myös erittäin tehokkaana vieroitusaineena. Tämä vangitsee myrkylliset jätteet ja pystyy neutraloimaan ne. Koivumahla poistaa myrkkyjä, joita vain maksa voi käsitellä, kuten alkoholia, tyydyttynyttä rasvaa, torjunta -aineita jne..

Koivumahla auttaa maksan puhdistamaan kehon tehokkaasti

Koivun juoma vaikuttaa koivun koivunmahlan terveysvaikutuksiin

6. Edistää munuaisten terveyttä

Koivun säännöllinen juominen voi hyödyttää munuaisia ​​puhdistamalla ja suodattamalla jätettä virtsateiden kautta. Kuten aiemmin mainitsimme, se poistaa jätteet, joita vain maksa pystyy käsittelemään, kuten liiallinen suola, virtsahappo, fosfaatit, tietyt lääkkeet, urea ja ammoniakki. Tämä auttaa puhdistamaan kehon syvästi ja voi jopa johtaa laihtumiseen.

Koivumahla on maultaan ja ulkonäöltään samanlainen kuin kookosvesi 

Koivuvettä annostele trendikäs juoma terveenä

7. Nuorentaa ihoa

Koivuvesi voi lievittää iho -ongelmia, kuten ihottumaa ja aknea. Se ei ainoastaan ​​voi nuorentaa ihoa, vaan myös suojaa ihosoluja oksidatiiviselta stressiltä, ​​mukaan lukien ultraviolettisäteiltä ja saasteilta.

Hyödynnä koivunmahlan terveysominaisuudet ja ole terve!

Koivuvesi käpyjä koivuja metsä kevät koivumahla vaikutus

Vaikka kaikki koivuveden terveyshyödyt eivät ole tieteellisesti todistettuja, se on epäilemättä terve luonnon eliksiiri ja koivun mehun juominen säännöllisesti (tietysti kohtuudella) voi olla vain hyväksi kehollesi ja mielellesi.

Koivuveden monet aminohapot ja proteiinit auttavat hiuksia näyttämään terveemmiltä ja kasvamaan nopeammin

Koivuvesi hanavesi koivuvesi juo koivunmahovaikutusta