Kotilääkkeet kuivan yskän hoitoon – mikä auttaa?

Kylmä ja märkä kausi on jälleen marssissa ja tuo mukanaan epämiellyttäviä kehon kipuja, vilustumista, nuhaa ja ärsyttävää yskää. Ja vaikka yrität elää terveellistä elämää, se vain tapahtuu ja tietysti ajoissa marraskuussa: Heräät aamulla ja kylmä on siellä. Yleinen kylmäkumppani on kuiva yskä. Ja jos luulet tämän olevan vaaratonta etkä tarvitse hiljaisia ​​päiviä toipuaksesi, olet todella väärässä. Onko todella olemassa yksi tai useampi kotihoito kuivaan yskään, jotka ovat hyödyllisiä ja voit tehdä tehokkaan yskisiirapin itse?

Monet ihmettelevät samaa asiaa uudestaan ​​ja uudestaan. Tänään haluamme antaa useita vastauksia tähän kysymykseen ja jakaa myös reseptejä ja ideoita. Kirjoitamme tämän päivän postauksen kaikille, jotka ajattelevat, että vilustumista ja yskää voidaan hoitaa vain kotihoidoilla. Suosittelemme kuitenkin, että käyt aina ensin lääkärisi luona.

On aina hyvä tietää, että on olemassa myös kotihoitoja kuivan yskän hoitoon

Mies yskä

Mitä tarkoitetaan kotona olevilla korjaustoimenpiteillä kuivan yskän hoitoon?

Voit tehdä oman yskisiirapin nopeasti ja helposti. Mutta selvennetään ensin, mitä tarkoitetaan yskän kotihoidoilla.

Se voi tulla sinulle yllätyksenä, mutta kotihoitoja kuivan yskän hoitoon ovat monet elintarvikkeet, mausteet ja yrtit, joita syömme joka päivä.

Listan kärjessä on hunaja. Sen pitäisi tulla mehiläishoitajalta puhtaana ja mahdollisimman suoraan. Mutta se riittää, jos ostat sen terveyskaupasta. Sipulia pidetään myös tehokkaana kotilääkkeenä kuivan yskän hoitoon. Mustan siemenöljyn ja timjami -teen sanotaan olevan yhtä tehokkaita yskää vastaan. Todella suosittu, vahva ja erittäin ravitseva kotihoito kuivaan yskään ja vilustumiseen on kotitekoinen kanakeitto.

Voit itse ja nopeasti valmistaa tehokkaan yskänsiirapin, josta on hyötyä sekä aikuisille että lapsille

kotihoito kuivaa yskää varten tee yskänsiirappi itsellesi timjamia

Tee yskänsiirappi itse

Voitko valmistaa yskänsiirappia itse ja mitä sinun tulee varoa? Mikä auttaa yskää vastaan ​​ja on yskänsiirappi lapsille paljon erilainen kuin aikuisille?

Et voi antaa kuumia mausteita hyvin pienille lapsille. Myös nuoren lapsen saaminen syömään raakaa sipulia tai retiisiä on yleensä vaikeaa. Siksi sinun pitäisi yrittää tehdä yskänsiirappi mahdollisimman maukkaaksi, jos haluat antaa sen lapselle.

Mustalla siemenöljyllä on nopea vaikutus kuivaa yskää vastaan

kotona käytettävät korjaustoimenpiteet kuivan yskän valmistamiseksi

Sipulimehu hunajalla

Tämä resepti saa sinut itkemään, mutta sillä on nopea palautumisvaikutus. Ota sipuli, kuori se ja hiero se hillopurkkiin. Purista siivilän avulla mehu sipulista ja sekoita se 2-3 rkl hunajaa. Ota tämä siirappi 3 kertaa päivässä.

Kaksi kuuluisaa kotilääkettä, jotka auttavat sinua yskimään, ovat sipuli ja hunaja 

kotihoito kuivaa yskää varten tee yskänsiirappi itsellesi sipulia ja hunajaa

Retikka

Tässäkin auttaa vihanneslajikkeen terävyys. Otat mustan papukaijan ja teet ontelon veitsellä. Tavoitteena on, että retiisin mehu valuu kourun läpi. Laita retiisi lasille ja täytä ontelo hunajalla. Odota nyt kärsivällisesti, kunnes siihen on tippunut vähintään teelusikallinen siirappia. Siirappi tulee ottaa kolme kertaa päivässä.

Yhdessä hunajan kanssa musta retiisi voi myös olla erittäin hyödyllinen 

kotihoito kuivaa yskää varten tekee yskisiirapista itsellesi mustaa retiisiä

Yskänsiirappi lapsille

Erityisesti pienten lasten kohdalla haluat mennä helposti vatsalleen ja turvautua lääkkeisiin mahdollisimman harvoin. Tämä ei tietenkään ole aina mahdollista, mutta on silti hyvä saada nopeita ja luonnollisia kotilääkkeitä kuivan yskän hoitoon.

Pieninä määrinä hunaja on myös hyvää ja terveellistä hyvin pienille lapsille 

kotihoito kuivaa yskää varten tee yskänsiirappi itsellesi hunajaa

Monista hedelmistä ja vihanneksista tulee parantavia balsameja, kun ne asetetaan hunajaan 

kotihoito kuivaa yskää varten tee yskänsiirappi itse, mikä auttaa sipulimehua vastaan ​​hiljaisella lusikalla

Yskäsiirapin reseptit:

Rkl inkivääriä

1 rkl minttua

3 kupillista vettä

1 kuppi hunajaa

Kotihoidon kuivaan yskään pitäisi olla maukasta ja houkuttelevaa pienille lapsille 

kotona käytettävät korjaustoimenpiteet kuivan yskän hoitoon Tee yskänsiirappi itse, lapsi ja äiti

Kuori ja leikkaa inkivääri. Lisää minttu ja inkiväärinpalat veteen ja kiehauta. Kun neste on haihtunut puoliväliin, anna sen jäähtyä hitaasti. Sekoita sitten nämä hyvin hunajan kanssa. Ota teelusikallinen 3 kertaa päivässä ennen ateriaa.

Yrttiteetä kotilääkkeenä kuivan yskän hoitoon

Yrtteillä on monia hyviä ominaisuuksia, minkä vuoksi yrttiteet kannattaa juoda päivittäin. Jotkut auttavat myös yskää vastaan

On monia hyviä syitä, miksi teen juomisesta on tullut niin tärkeä rituaali

kotona käytettävät korjaustoimenpiteet kuivan yskän valmistamiseksi

Lakritsijuuren tee

Tämä tee on tulehdusta ehkäisevä ja miellyttävän makuinen. Mutta voit nauttia siitä vain pieninä määrinä.

Tee on valmistettu 2 tl lakritsijuurista ja 1 kupillisesta kiehuvaa vettä. Anna teen hautua noin 15 minuuttia ja juo sitten pienin kulauksin.

Käytitpä timjamia löysänä teena tai eteerisenä öljynä, siitä on aina hyötyä 

koti korjaustoimenpiteitä kuiva yskä tehdä yskänsiirappi itse timjamijpg

Timjami teetä

Timjamiteelle määrätään monia hyviä ominaisuuksia. Sillä on antibakteerinen, antiseptinen ja myös desinfioiva vaikutus. On parasta ostaa irrallista timjamiteetä apteekista ja kiehauttaa. Elderflower, sitruunamelissa ja minttu sopivat hyvin sen kanssa.

Kurkku suolalla auttaa yskää, mutta myös vilustumista ja päänsärkyä vastaan 

kotihoito kuivaa yskää varten tee yskänsiirappi itsellesi suolaa

Kurista yskää vastaan

Kotelo ei ole todella miellyttävä, mutta erittäin hyödyllinen. Gargling huuhtelee koko kurkun alueen ja puhdistaa sen bakteereista. Voit myös kurkistaa ennaltaehkäisevästi, jos ajattelet sitä. Yksinkertaisin asia on kurkistaa suolavedellä. Tätä varten ota teelusikallinen merisuolaa ja liuota se 250 ml: aan lämmintä vettä. Kurkutat sen kanssa muutaman kerran päivässä.

Gargling voi myös toimia hyvin erilaisten teetyyppien ja ruokasoodan kanssa 

kotihoito kuivaa yskää varten tee yskänsiirappi itsellesi suolavettä

Voit myös valmistaa salviateetä tai käyttää ruokasoodaa ja kuristella samalla tavalla.

Salvia desinfioi ja toimii hyvin tulehdusta vastaan 

kotona korjaustoimenpiteitä kuiva yskä tehdä yskänsiirappi itse lapsi lääkärissä

Aromaterapia ja inhalaatio

Hengitys: Pudota 3 tippaa teepuuöljyä ja 1-2 tippaa eukalyptusöljyä kulhoon kuumaa vettä. Taivuta kulhon päälle ja peitä pää pyyhkeellä. Hengitä muutaman kerran syvään. Pidä tauko ja toista 3-4 kertaa.

kotilääkkeet kuivan yskän hoitoon tekevät yskänsiirapin itse kotona

Aromilamppu:

Jos käytät aromilamppua, voit ottaa kaikki eteeriset öljyt, joilla on puhdistava ja rauhoittava vaikutus. Timjamiöljy rentouttaa keuhkoputkia ja puhdistaa ilmaa. Musta siemenöljy, jolla on yskän- ja antiseptinen vaikutus, on myös erittäin suositeltavaa. Salviaöljy ja myrttiöljy voivat myös toimia hyvin kuivaa yskää vastaan.

kotona käytettävät korjaustoimenpiteet kuivan yskän valmistamiseksi

Mikä auttaa yskää vastaan?

On todella monia ihmisiä, jotka eivät pidä teestä. He voivat imeä yrttimakeisia, pureskella mustia kumina -siemeniä ja pitää niskat ja jalat lämpiminä. Joka tapauksessa yskä tulee hoitaa ajoissa, jotta se ei muutu krooniseksi.

kotona käytettävät korjaustoimenpiteet kuivan yskän valmistamiseksi