Kotisauna – terveyshyötyjä ja asianmukaista hoitoa

Kyllä, talviaika on sauna -aikaa! Erityisesti silloin, kun ulkona on epämiellyttävän kylmä ja pimeä, kaipaamme lämpöä ja viihtyisyyttä. Paras tapa tehdä tämä on käydä rentouttavalla vierailulla lähellä sijaitsevissa kylpylöissä tai SPA -keskuksessa tai omassa kotisaunassasi. Koska sauna ei ole vain kotona Skandinaviassa, vaan myös täällä pitkään. Yhä useammat asunnon omistajat valitsevat tämän suuren mahdollisuuden uppoutua rauhoittavaan veteen milloin tahansa.

Saunan terveysvaikutukset

Saunamisen lukuisat positiiviset vaikutukset ihmisten terveyteen ovat aina olleet tiedossa. Säännölliset saunat stimuloivat aineenvaihduntaa ja vahvistavat immuunijärjestelmää kokonaisvaltaisesti. Samaan aikaan saunalla vierailulla on erittäin myönteinen vaikutus vegetatiiviseen hermostoon, joka yleensä auttaa kroonisten päänsärkyjen ja unihäiriöiden hoitoon ja kirkastaa mielialaa. Toisaalta iho puhdistetaan ja kosteutetaan ja kehon detoksiprosessia edistetään optimaalisesti. Ei ole turhaa, että asiantuntijat suosittelevat säännöllistä saunaa vieroitus- tai kohdennettuun laihtumiseen. Nivelrikko ja krooninen selkäkipu estetään tai ainakin lievitetään saunomalla.

koti sauna sauna terveys rentoutua rentoutuminen wellness kylpylä

Turvallisuuden vuoksi ikääntyneiden tulisi hakea lääkärintarkastuksia ja neuvoja yleislääkäriltään ennen saunomista. Ja ihmisiä, joilla on tiettyjä terveysongelmia, kuten korkea verenpaine, sydän- ja verisuonitaudit, akuutit tai krooniset tulehdukset, vakava vilustuminen tai ihoärsytys, ei yleensä suositella saunomaan.

Muutoin pätee:

Astu vain kotisaunaasi ja hikoile terveellisesti!

Voit tilata oikean kotisaunan sekä paikan päältä että verkosta monilta saunan tarjoajilta. Löydät esimerkiksi laajan valikoiman saunoja, saunatekniikkaa ja tarvikkeita https://megasauna.de, josta saat myös kaikki muut tarvittavat komponentit ja tarvikkeet omaan kotisaunaasi.

koti sauna saunat terveys kylpypyyhkeet saunat

Saunan kunnossapito

Lämpö ja kosteus? Valitettavasti emme vain pidä tästä, vaan myös sienistä ja bakteereista. Joten: mennään töihin! Jokaisen, joka haluaa aina puhdasta ja terveellistä ilmapiiriä omassa kotisaunassaan, on ponnisteltava etukäteen. Mitä suurempi hikoilu ja rentoutuminen myöhemmin.

Perussääntö: Tuuleta sauna aina etenkin sen käytön jälkeen. Yleensä kuitenkin pätee seuraava: pidä saunan ovi suljettuna vain saunassa ollessasi. Tämä estää huomattavasti homeen ja homeen muodostumista.

Kuivaa saunan penkit, kiuas ja lattia aina saunan käytön jälkeen ja puhdista ne säännöllisesti. Suosittelemme hellävaraista puhdistusta nukkaamattomalla mikrokuituliinalla, jossa on etikkaa tai sitruunahappoa liuotettuna lämpimään veteen. Markkinoilla on myös erittäin hyviä erikoispuhdistusaineita, joita voit käyttää erityisesti lattialle, jos vieraasi ovat käyttäneet kotisaunaasi. Saunaa puhdistettaessa noudatetaan aina seuraavaa: Puhdista se vasta, kun se on täysin jäähtynyt!

Lisävinkki: Vedä saunomisen jälkeen alempaa penkkiriviä hieman eteenpäin, jotta myös homeella ja bakteereilla ei ole mahdollisuutta siellä.

kiuas kivi kivipenkit puusauna

Jos olet ystävällinen ja vastuullinen kotisaunaasi, se kiittää sinua joka kerta ja tuo sinulle vertaansa vailla olevan rentoutumisen ja kestävän terveyden.

Kiinnitä siis huomiota saunan ammattimaiseen huoltoon ja puhdistukseen ja anna sen mennä hyvin!

koti sauna saunat sauna ämpäri pyyhe aromi tikkuja wellness kylpylä