Kuivaharjaus: Miksi se on niin terveellistä ja miten se tehdään oikein

Kuivaharjaus on ollut osa luonnollista ihonhoitoa keskiajalta lähtien. Erityisesti nunnat ja munkit ovat harjoittaneet sitä säännöllisesti ja hyötyneet siitä suuresti. Jopa ”yrttipappi” Sebastian Kneipp piti ihon säännöllistä harjaamista yhtenä tehokkaimmista itsekorjaavista menetelmistä ja suositteli sitä usein. Ayurvedan muinaisessa parantavassa taiteessa kuivaharjaaminen on myös tunnettu pitkään ja sitä käytetään kestävänä ennaltaehkäisevänä terveydenhuollona ja erilaisten sairauksien lievittämisessä. Tämän päivän viestissä opit lisää tästä merkittävästä menetelmästä ja siitä, miten se on parasta tehdä itse.

Säännöllinen kuivaharjaus takaa säteilevän, terveen ihon

nainen harjaa selluliittia vastaan ​​kuivilla harjoilla

Miksi kuivaharjaus on niin terveellistä?

Kuivaharjauksen ensimmäinen näkyvä positiivinen vaikutus on parantunut ihon rakenne. Tällä hoitomenetelmällä kaikki kuolleet ihosolut ja hiutaleet poistetaan harjaamalla suoraan kuivalle iholle. Iho näyttää paljon sileämmältä ja nuoremmalta. Tämä myös aktivoi ja elvyttää verenkiertoa ihon yläkerrokseen samanaikaisesti.

Kuivaharjauksen voi tehdä myös päivittäin

kuiva harja ihoharja luonnollisilla harjaksilla

Mikä ei näy heti, tunnet hitaasti muutaman sovelluksen jälkeen. Kevyt harjahieronta stimuloi imusolmukkeiden virtausta ja saa sen liikkeelle. Mitä tämä tarkoittaa keholle? Uskomattoman paljon. Koska imunestejärjestelmällämme on erittäin tärkeä tehtävä koko organismille. Se on vastuussa myrkyllisten aineiden ja jätetuotteiden keräämisestä ja kuljettamisesta soluista. Imusolmukkeet kuljettavat näitä imusolujen ja muiden alusten kautta maksaan. Tällä tavoin suurin vieroituselimemme voi täyttää tärkeän tehtävänsä ja vapauttaa kehomme myrkkyistä. Kuivaharjausta ei pidetä turhan tehokkaana selluliittimenetelmänä. Detoksifioiva vaikutus minimoi rasvan kertymisen ihon alle ja estää niiden muodostumisen.

Hemmottele ihoasi säännöllisesti kuivilla harjoilla

kuivaharjaus valitse oikea harja

Kuivaharjauksen energisoiva vaikutus ei ole yhtä tärkeä. Tiedät luultavasti, että iho on suurin aistimme. Siksi tämä hoitomenetelmä vaikuttaa samanaikaisesti myös henkiseen tilaamme, koska on osoitettu, että onnellisuushormoneja vapautuu. Stimuloiva, mekaaninen ärsyke tuo myös uutta energiaa ja tunnet olosi paljon aktiivisemmaksi ja tuottavammaksi. Siksi on suositeltavaa käyttää kuivaharjausta vain aamulla tai iltapäivällä. Olisi ihanteellinen sisällyttää tämä aamurutiiniin ennen suihkua.

Sinun tulee myös harjata varovasti käsien ja jalkojen sisäpuolta

kuivaharja terveenä ennen uimista

Mikä harja on paras?

Kun valitset sopivan harjan ihon kuivaharjaamiseen, sinun tulee suosia vain niitä, joilla on luonnolliset harjakset. Markkinoilta löytyy usein villisikasta valmistettuja harjoja. Eläinten vuoksi ja yleensä ympäristöystävällisistä syistä olisi parasta valita kasvikuituinen harja. Sisalista tai kaktuksesta valmistetut ovat erittäin sopivia. Synteettiset kuidut voivat sen sijaan ärsyttää ihoa ja rasittaa sitä tarpeettomasti. Monet ihmiset ovat myös liian herkkiä sille ja yleensä punoittavat ja turpoavat.

On harjoja, joiden takana on vain silmukka. Näitä on erittäin mukava pitää, mutta niitä ei voi käyttää selässä. Siksi yhdistetyt harjat, joissa on irrotettava kahva, ovat ihanteellisia kaikkeen ja monet ihmiset pitävät siitä.

Luota korkealaatuisiin tuotteisiin, joissa on luonnolliset harjakset

korkealaatuiset astiat kuiva harja terve

Lisävinkki: Huuhtele harja vedellä ja pehmeällä saippualla jokaisen kuivaharjauksen jälkeen ja anna sen kuivua harjakset alaspäin. Joten siihen ei voi kerääntyä bakteereja ja myös ihon hiutaleet poistetaan kokonaan.

Kuivaharjaus toimii näin – ohjeet

  • Perussääntö pätee: Harjaa aina sydäntä kohti! Aloita pyörivillä tai silitettävillä liikkeillä jaloista (harjaa ensin oikea jalka ja oikea jalka ja sitten vasen jalka ja vasen jalka) ja jatka ylös jalkojesi ja lantiosi yli pakaraan.
  • Jatka sitten käsilläsi ja käsivarsillasi myös vartaloa kohti.
  • Harjaa kevyesti vatsa ja lannealue sekä rinnat jättäen nännit pois.
  • Sitten se menee niskaan ja kasvoihin.

Huomaat suuren vaikutuksen vasta muutaman käyttökerran jälkeen

oikea kasvojen hoito kuivaharja

Tärkeä! Kasvoille kannattaa käyttää pehmeämpää harjaa ja harjata vähemmän voimakkaasti. On myös suositeltavaa käyttää kuivaharjausta täällä vain 1-2 kertaa viikossa tai harvemmin, jotta hellävarainen kasvojen iho ei rasitu liikaa.

Kuinka harjata kasvosi oikein

kuivaharjan kasvojen ohjeet

Hyvin tärkeä! Jos sinulla on akuutteja tai kroonisia ihosairauksia, kuten ekseema, psoriaasi jne., Älä harjaa ihoa kuivana. Vaikka auringonpolttama, kuiva harjaus tulisi loogisesti jättää väliin. Sinun tulisi myös suojata herkkiä alueita, kuten suonikohjuja, harjaukselta.

Tee kuivaharjaus hellästi ja rakastavasti

kuivaharjauksen edut

Luota tähän merkittävään ihonhoitomenetelmään ja käytä sitä säännöllisesti. Aloita alussa kevyemmällä paineella ja lyhyemmillä aikajaksoilla, jotta voit tottua siihen. Aikanaan huomaat itse, mitkä liikkeet ja paineet sopivat sinulle. Kuivaharjaus ei ainoastaan ​​elvytä ja nuorenna ihoasi, vaan se on hyväksi myös sielullesi.

Hemmottele ihoasi ja hemmottele itseäsi tällä terveellisellä wellness -lomalla kotona!

kuiva harjausaine selluliittia vastaan

Silmukkaharjat istuvat mukavasti kädessä

jalat ilman selluliittia kuivilla harjoilla     kuivat harjakset

Säännöllinen harjaus auttaa selkeästi selluliittia vastaan

kuiva harjaus selluliittia vastaan

Valitse pitkä kahvaharja selälle

kuivat harjat pitävät sinut terveenä

Harjaa käsivarsien sisäpuoli yhtä kevyesti

kuivaharjauksen edut

Kuivaharjaus kuuluu tyhjäkäyttöiseen kylpyhuoneeseesi

nollajätteen vartalonhoito kuivaharjaus


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80