Kuivuminen: miksi sinun pitäisi juoda nesteitä?

Monet ihmiset unohtavat tai heillä ei ole tapana juoda tarpeeksi nesteitä. Tämä voi johtaa nestehukkaan. Tämä puolestaan ​​voi laukaista useita terveysongelmia: päänsärkyä, väsymystä, lihaskramppeja, munuaisongelmia jne. Mutta kuinka monta nestettä sinun pitäisi juoda päivässä ja pitääkö sen olla vain vettä tunteaksesi olosi hyväksi ja terveeksi? Tämä on mielenkiintoinen ja laaja aihe, josta puhua pitkään! Haluamme kuitenkin käsitellä tärkeimpiä tosiasioita ja antaa sinulle arvokkaita vinkkejä, jotta voit pysyä terveenä.

nesteen puute juo paljon vettä

Juomavesi on elintärkeää!

Me kaikki tiedämme, että kehomme koostuu pääasiassa vedestä: noin 60% kokonaispainostamme on vettä! Jotkut veden toiminnoista kehossa ja sen tärkeä rooli terveydellemme esitetään lyhyesti seuraavasti:

  • Kuljetustoiminto – Vesi kuljettaa kaikki tärkeät ravintoaineet ja vitamiinit yksittäisiin soluihin ja valvoo myrkkyjen erittymistä.
  • Lämpötilan säädin – Jos olet sairas ja sinulla on kuumetta tai hikoilet paljon urheillessasi, kehon vesi säätelee kehomme lämpötilaa hikoilun kautta. Ihon hikihelmillä on viilentävä vaikutus.
  • Vedellä on sisäelimiä suojaava tehtävä!

Sinun ei tarvitse vain ponnistella fyysisesti menettääksesi kehon vettä. Menetämme jopa 2,5 litraa päivässä istuessasi, lukiessamme tai jopa nukkuessamme. Jos tätä menetystä ei korvata juomalla, elimistön ravinteiden ja hapen saanti ei toimi kunnolla.

Sinun ei tarvitse vain juoda vettä

Itse asiassa jokaisen pitäisi itse päättää, mistä pitää ja miten nesteet annetaan. Tietenkin juomavesi on ihanteellinen kehollemme. Mutta jopa hedelmät ja yrttiteet ilman sokeria ovat hyviä janoa sammuttavia! Varaa siis riittävästi kivennäisvettä, teetä, mehuja tai mitä haluat, jotta sinulla on aina nestettä käsillä. Ja jotta sinun ei tarvitse vetää raskaita pulloja ja laatikoita, voit laittaa ne päälle www.allyouneedfresh.de tilaa ja toimita se suoraan kotiisi.

juo teetä juo vettä nesteiden puute

Pidä aina vettä käsillä

juo paljon vettä nesteen puute

Kuinka paljon nesteitä sinun pitäisi juoda??

Nesteen saannin ihmiskehossa tulisi olla vähintään 1,5 litraa päivässä. Loput otetaan kiinteän ruoan kautta. Mutta jokainen on erilainen ja niin on myös päivittäinen veden tarve. Tässä on kaava, joka auttaa sinua tekemään oman laskea henkilökohtaiset vedentarpeet.

Lisää vinkkejä

Huomaa myös, että keho tuottaa enemmän lämpöä harjoituksen aikana ja siksi sinun pitäisi myös kuluttaa enemmän vettä.

Jääkylmiä juomia tulee välttää myös kuumana. Nämä rasittavat kehoamme tarpeettomasti, koska sen on ensin saatettava kylmä neste kehon lämpöön ja hikoilet enemmän kuin ennen.

Kuitenkin, ei pitäisi liioitella sitä juomavedillä, jotta vältetään liiallinen nesteytys. Tämä voi johtaa kehon turvotukseen (kertyneen veden vuoksi) ja sydämen kilpailemiseen. Näin on kuitenkin usein ihmisillä, joilla on munuais-, sydän- ja maksasairaus. Terveillä ihmisillä ei itse asiassa ole riskiä, ​​koska ylimääräinen neste erittyy kehosta.

Johtopäätös: Ihmisten, joilla on terveysongelmia, tulisi kysyä neuvoa lääkäriltä siitä, kuinka paljon vettä heidän pitäisi juoda päivittäin. Kaikkien muiden pitäisi saada tarpeeksi nestettä. Voit jopa kehittää rituaalin, kuten juoda lasillisen vettä, kun tulet kotiin.

Pysy terveenä ja vältä kuivumista mahdollisimman hyvin!

 nesteen puute juo vettä terveellisesti

juo kahvia nesteiden puute juo vettä

juo mehut nesteiden puute juo vettä