Kvitteni mehu ja sen hyödyt terveydellemme sekä yksinkertainen resepti

Kvittenit ovat hedelmätyyppejä, joita monet teistä eivät ehkä arvosta. Mutta se on muuttumassa, koska kvitteni ja kvitteni mehu ovat uskomattoman terveitä, ja haluamme vakuuttaa sinut tästä seuraavilla riveillä.

Mitä sinä todella tiedät kvitteniä? Oletko tietoinen siitä, että kvitteni on erittäin vähäkalorinen ja tukee siksi luonnollista laihtumista? Lisäksi kvitteni voi lievittää ruoansulatusongelmia, alentaa kolesterolia ja verenpainetta ja vahvistaa immuunijärjestelmää. Jos sisällytät kvitteni ruokavalioosi, voit jopa estää syövän. Muita terveyshyötyjä ovat parantunut ihon terveys ja terve sydän- ja verisuonijärjestelmä.

Milloin kvittenit kypsyvät?

Kvitteni mehu Kotitekoinen kvitteni terveyshyödyt

Kvittenit – millaisia ​​hedelmiä ne ovat?

Kvitteni on melko epätavallinen hedelmä, joka liittyy läheisesti omenoihin ja päärynöihin. Sen tieteellinen nimi on Cydonia oblonga ja se on sen suvun ainoa jäsen. Kvitteni on lehtipuu ja suhteellisen pieni, kun taas sen kypsät hedelmät ovat kullankeltaisia ​​ja muistuttavat muodoltaan ja koostumukseltaan päärynöitä.

Hedelmien arvo ruoana on tiedetty jo pitkään, mutta kvitteniä kasvatetaan usein myös puutarhoissa ja pihoilla houkuttelevien vaaleanpunaisten kukkiensa vuoksi.

Kvitteniä on ollut saatavilla hedelmä- ja vihannesmarkkinoilla myöhään syksystä alkutalveen

Kvitteni mehu kotitekoisia kvitteni reseptejä Kvitteni puun oksat

Kvitteni -kukat ovat kauniita ja herkkiä

Kvitteni on kotoisin Euraasian alueelta, mukaan lukien Uzbekistan, Armenia, Turkki, Unkari, Makedonia ja muut lähialueet.

Kvitteniä ei syödä raakana kuin omenoita, ja niitä käytetään usein hilloissa, hyytelöissä ja vanukkaissa. Kvitteniä käytetään kuitenkin eri tavoin eri maissa. Esimerkiksi kvitteni mehua käytetään aromina joillakin alueilla. Hyödyllisiä ravintoaineita, kuten vitamiineja, kivennäisaineita, fenoliyhdisteitä, antioksidantteja ja kuitua, löytyy kvitteni kuorista ja lihasta.

Kvitteni on hapokas maku, eikä sitä syödä raakana

Kvitteni mehu kotitekoinen kvitteni reseptit Quittenbaum

Mitä ravinteita kvitteni tai kvitteni mehu sisältää??

Kvitteni ja kvitteni mehu ovat runsaasti C -vitamiinia, sinkkiä, kaliumia, kuparia, rautaa ja kuitua. Ne ovat edelleen runsaasti tiettyjä orgaanisia yhdisteitä, kuten katekiineja, epikatekiinejä ja monia muita fytoravinteita, jotka tarjoavat lukuisia terveyshyötyjä.

Kvitteni- ja kvitteni -mehun terveysvaikutukset

Syövän ehkäisy, laihtuminen, ihonhoito ja muut edut ovat joitakin syitä siihen, miksi kvitteniä tulisi syödä säännöllisesti. Keskustelemme näistä yksityiskohtaisesti alla …

Kvittenit ovat kuitenkin erittäin terveitä, ja säännöllinen kvittenien kulutus voi suojata meitä joiltakin sairauksilta

Kvitteni mehu kotitekoinen kvitteni reseptit kvitteni terveellistä

Kvitteni ja kvitteni mehu voivat estää syöpää

Syöpä on yksi puhutuimmista sairauksista nykyään. Vapaat radikaalit ovat solujen aineenvaihdunnan vaarallisia sivutuotteita, jotka voivat aiheuttaa terveiden solujen mutaation tai kuoleman. Kvitteniä sisältävät korkeat antioksidanttitasot, mukaan lukien fenoli- ja fytoravinteita sisältävät yhdisteet, ovat erittäin tehokkaita neutraloimaan tai poistamaan kehossa olevia vapaita radikaaleja, ja siksi kvitteni mehu on syöpää estävä.

Kvitteni -mehu on virkistävää, maukasta ja sillä on lukuisia terveysvaikutuksia 

Kvitteni mehu kotitekoisia kvitteni reseptejä

Laihduta syömällä kvitteniä ja kvitteni mehua

Jotta paino pysyy alhaalla, sinulla on oltava nopea aineenvaihdunta ja hyvä ruoansulatus. Kvittenit, kuten useimmat hedelmät, sisältävät runsaasti kuitua, mikä auttaa ruoansulatuskanavaa toimimaan tehokkaammin ja säännöllisemmin. Tämä voi myös auttaa estämään tiettyjä ruoansulatuskanavan sairauksia, kuten suolen tulehdusta tai divertikuliittia.

Kvitteniä sisältävät jälkiruoat ovat herkullisia ja vähäkalorisia samanaikaisesti

Kvitteni mehu kotitekoinen kvitteni reseptit Kvitteni jälkiruoat

Kvitteni ja kvitteni mehu varmistavat kauniin, joustavan ihon

Kvittenien korkeat antioksidantit ja vitamiinit ovat erittäin hyödyllisiä ihon pitämiseksi terveenä ja nuorena. Antioksidantit poistavat vaurioiden, joita vapaat radikaalit aiheuttavat ihosoluille. Tämä vähentää ryppyjä, poistaa epäpuhtauksia ja suojaa ihoa UV -säteilyn vaikutuksilta.

Aamiaisella tarjoillaan myös kvitteni -hilloa

Kvitteni mehu kotitekoinen kvitteni reseptit Kvitteni hyytelö

Syö kvitteniä ja säädä verenpainetta

Kalium on yksi ihmiskehon tärkeimmistä mineraaleista. Se edistää tehokasta nesteiden siirtoa kehon soluissa ja varmistaa terveen verenpaineen. Runsas kaliumipitoisten elintarvikkeiden, kuten kvitteni, syöminen vähentää merkittävästi ateroskleroosin ja sydänsairauksien riskiä.

Näin voit sisällyttää kvitteniä ruokailusuunnitelmaan

Kvitteni mehu kotitekoinen kvitteni reseptit Jälkiruoat kvitteni kanssa

Tee kvitteni mehu itse

Kuten aiemmin mainitsimme, kvitteni ei maistu raakana, mutta niillä on voimakas aromi ja ne ovat ensisijainen ainesosa monissa herkullisissa resepteissä, kuten kvittenihyytelö tai hillo, sekä runsaat kvitteni -astiat. Mutta resepti on erityisen terveellinen ja nopea ja helppo samaan aikaan. Suosittelemme, että valmistat virkistävän kvitteni mehun ja hyödyt sen terveysvaikutuksista, jotka olemme jo luetelleet edellä.

Kotitekoinen kvittenihyytelö

Kotitekoinen kvitteni mehu Kvitteni reseptit Kvitteni hyytelö Kvitteni hillo

Kvitteni -mehu valmistetaan näin:

Kvitteni -mehua on 2 tapaa. Yksi on yksinkertaisesti puristaa kvitteni raakana kotitalouksien mehupuristimessa. Ja toisessa variantissa kvitteni keitetään etukäteen ja seulotaan sitten käsin.

Nauti lasillinen tuoretta kvitteni mehua

Kvitteni mehu kotitekoinen kvitteni reseptit terveellisiä

Voit valmistaa kvitteni mehua yksinomaan kvitteniä tai lisätä muita ainesosia, kuten sitruunamehua, sokeria ja mausteita oman maun mukaan. Mutta suosittelemme klassista reseptiä, joka koostuu vain keitetystä kvitteniä.

Valmistautuminen:

  • Pese kvitteni ja poista nukka tarvittaessa
  • Neljäs hedelmä ja leikkaa paksuiksi paloiksi
  • Laita kaikki viipaleet isoon kattilaan ja peitä vedellä
  • Paista noin 30-60 minuuttia keskilämmöllä kannella, kunnes kaikki palat ovat kauniita ja pehmeitä
  • Valuta kypsynyt kvitteni hienon siivilän läpi
  • Kaada vielä kuuma mehu pulloihin kierrekorkilla ja sulje
  • Pullot voidaan sitten säilyttää jääkaapissa noin kuukauden ajan.
  • Pullot voidaan steriloida asettamalla ne kattilaan ja peittämällä ne kuumalla vedellä
  • Anna pullojen kvitteni mehua kiehua noin 20 minuuttia

Herkullinen kakku kvitteni kanssa

Kvitteni mehu kotitekoinen kvitteni reseptit Kakku kvitteni

Nauti kvitteni -kaudesta, joka on aivan nurkan takana, ja ole terve! Lisää ideoita herkullisiin kvitteniresepteihin löydät täältä.