Lehtikaali – pitkä, terve, saksalainen perinne

Kale sydän

Lisätietoja superfood -lehtikaleista

Kale on eräänlainen superruoka. Upeiden ominaisuuksiensa vuoksi se on jopa terveellisempää kuin muut tunnetut vihannekset, kuten pinaatti. Lehtikaalia voidaan kutsua kuninkaaksi lehtivihannesten runsaudessa.

Ei ole sattumaa, että pohjois -saksalaiset rakastavat erityisesti lehtikaalia

Lehtikaali sileä smoothie

Lehtikaali sekä kasvis- ja vegaaniruokavalio

Yhä useammat ihmiset kääntävät selkänsä perinteiselle ravitsemukselle ja siirtyvät vegaanipolulle. Ravitsemusasiantuntijat etsivät nyt sopivia vaihtoehtoja, joiden avulla nämä ihmiset voivat syödä terveellisesti ja ei missään tapauksessa yksipuolisesti.

Tunnettu C-vitamiinin toimittajana lehtikaali on erityisen suosittu talvella

Vihreä kaalin lehti

Mutta lehtikaali ei ole niin vallankumouksellinen. Sen kanssa voidaan valmistaa monia ruokia. Euroopassa tämä vihannes yhdistetään harvoin höyrytettyyn lihaan. Tämä perinne juontaa juurensa historiaamme. Se tulee keskiajalta ja Skandinavian maista. Tähän päivään mennessä monet lehtikaalin ruokia ovat yleisiä Keski -Euroopassa.

 Taiwanissa ja Malesiassa niistä valmistetaan monia erittäin maukkaita ja meille hieman eksoottisia keittoja.

Lehtikaalia voi olla vaikea syödä tuoreena

Vihreän kaalin lehdet

Kaalin terveelliset ominaisuudet verrattuna muihin tuotteisiin

Kuten kaikki lehtivihannekset, lehtikaali sisältää myös paljon kuitua, foolihappoa ja klorofylliä. Ne parantavat merkittävästi ruoansulatuskanavan toimintaa.

Jotkut ihmiset viittaavat vihreisiin vihanneksiin vegaanisena karitsana. Tämä johtuu suuresta raudan määrästä. Joissakin tapauksissa saat enemmän rautaa lehtikaalista kuin lihasta.

Vihannesten tuoreet lehdet ovat erittäin sitkeitä

Lehtikaalia

Lehtikaalia ja maitoa

Lehtikaalia ja maitoa on myös helppo verrata. Vihannekset tarjoavat paljon kalsiumia. Lehdet sisältävät myös paljon K -vitamiinia. Tämä tarkoittaa, että vihannekset ovat erittäin terveellisiä. Joten se suojaa osteoporoosilta, niveltulehdukselta, niveltulehdukselta. Joten lehtikaali on paljon parempi luujärjestelmämme kuin mikään maitotuote.

Vihannekset korjataan vasta, kun ensimmäinen pakkanen on tullut

Lehtikaali sileä pakkanen

Hyvä detox -aine

Kale on myös erittäin hyvä detoxifier. Se on erityisen tehokas ruoansulatuskanavan alueella. Siksi se sopii hyvin erilaisiin terveellisiin ruokavalioihin.

Kaalin syöminen antaa kehollemme voimaa ja voimaa silloin, kun se sitä eniten tarvitsee

Vihreä kaali terveellistä

C-vitamiini

C -vitamiinia on myös runsaasti lehtikaalin lehdissä. Sitä on noin 16 kertaa enemmän kuin porkkanaa ja 4 kertaa enemmän kuin pinaattia. Voit myös saada runsaasti A -vitamiinia sen kanssa.

Kaalia kasvatetaan kaikkialla Euroopassa

Vihreä kaali sileä kenttä

Kasvata lehtikaalia

Kaalia on erittäin helppo kasvattaa. Voit helposti saada paljon hienoja lehtiä. Juuri tätä tarvitset nauttiaksesi tämän kasviksen kaikista ominaisuuksista.

Kaalin istuttamiseksi tarvitset ensin siemenet. Pienissä kasvisäiliöissä anna tuloksena olevien tikkujen saavuttaa 10-15 senttimetriä. Sinun ei tarvitse lannoittaa niitä.

Sinun tulisi silppua nuoret lehdet, kun ne ovat tuoreita ja rapeita. Silloin ne eivät myöskään ole katkeria, kuten voi olla vanhemmilla.

Perinteisen lehtikaalin ruoan lisäksi vihannekset ovat ihanteellisia smoothieille ja patoille

Vihreän kaalin sileät lehdet

Kaikki eivät pidä lehtikalasta, mutta se pitää kehon kunnossa ja vilkkaana pimeässä ja jäisessä talvella

Höyrytetty vihreä kaali sileäksi

Käyttö gastronomiassa

Valmistat lehtikaalia samalla tavalla kuin minkä tahansa muun tyyppisiä lehtivihanneksia. Tästä voit tehdä paljon herkullisia smoothieita. Lisäämällä hieman sitruunaa saatat saada pehmeämmän maun. Olisi ihanteellista höyryttää lehtikaalia.

Opettele lapsille lehtikaalia puutarhassa

Vihreä kaali smoothie puutarhassa

Maku on hieman katkera, mutta useimmat ihmiset pitävät sitä erittäin miellyttävänä. Toisin sanoen, jos et ole syönyt lehtikaalia aikaisemmin, nyt on aika tehdä se.

Inkiväärin ja lehtikaalin yhdistelmä pitää sinut terveenä ja hyvällä tuulella talvella 

Vihreä kaali sileä