Manuka -hunaja: tervein kiusaus, koska siellä oli hunajaa

Tuhansia vuosia sitten ihmiset käyttivät laajan valikoiman lääkekasveja, parantavia eliksiirejä ja tärkeitä mineraaleja, joita luonto tarjoaa. Osittain puhtaasti kasvipohjaista, kerättyä kivestä ja maasta tai hedelmistä ja puista, niistä luotiin erilaisia ​​olemuksia yksinkertaisimmilla apuvälineillä, jotka auttoivat voiteluna vammojen paranemisessa tai voivat tehdä jotain hyvää Vartalo. Hedelmien kerääminen oli yksi helpoimmista tavoista saada herkullista ja terveellistä ruokaa. Eliksiirien ja esanssien valmistus kasviuutteista ja lopulta niiden käyttömahdollisuus eivät olleet vain lääkäreiden harjoittamia. Naiset tekivät tiedon eri seosten parantavasta voimasta omansa ja auttoivat kohdennetulla käytöllä monia ihmisiä lievittämään erilaisia ​​vaivoja ja sairauden oireita.

Monet ihmiset käyttivät erityisesti hunajan parantavaa voimaa. Sen hyödyllinen vaikutus ihmiskehoon on edelleen todistettu. Olipa se ravintolisä, palsamointiin muinaisessa Egyptissä, ruoan makeuttamiseen tai parantava voide haavainfektioihin ja paljon muuta. Näiden positiivisten ominaisuuksien vuoksi Manuka -hunajaa pidetään edelleen hunajan kuninkaana.

manuka hunaja terveellinen ruoka korjata mehiläinen

Hunajan historia muinaisina aikoina

Hunajan parantava voima on ainutlaatuinen ja sen vaikutukset ovat olleet tiedossa tuhansia vuosia. Vanhat egyptiläiset, jotka olivat tuolloin paljon sivistyneempiä ja edistyksellisempiä kuin kaikki muut tunnetut kansat, eivät vain käyttäneet hunajaa kuolleensa balsamoimiseen, koska hunaja sopi tähän ihanteellisesti säilöntäominaisuuksiensa ansiosta.

He makeuttivat ruokansa arvokkaalla eliksiirillä, jonka ahkerat työläis mehiläiset keräsivät päivittäin sikiöönsä ja mehiläispesään. Vielä mielenkiintoisempaa on kuitenkin se, että egyptiläiset tiesivät jo muinaisina aikoina, kuinka parantavat hunajan vaikutukset haavainfektioihin ja muihin sairauksiin. Löydät lisää mielenkiintoisia faktoja erityisen korkealaatuisesta Manuka-hunajasta ja sen hyödyllisistä vaikutuksista tässä.

Todisteita hunajan käytöstä sairauksissa esitti 3600 vanha papyrus, ns. “Papyrus Ebers”, luettelon lukemattomista taudeista ja niiden hoitomenetelmistä, jotka Georg Ebers hankki Thebenistä vuonna 1872 ja jätti Leipzigiin Yliopiston kirjasto. Tämän papyruksen erityispiirre on, että luettelossa on 500 erilaista hunajaa sisältävää reseptiä tinktuureille ja voiteille. Todiste siitä, että hunajaa käytettiin jo eräänlaisena luonnon salaisena aseena monenlaisia ​​sairauksia vastaan. Hunajan makeutta ei käytetty vain pienenä herkkuna ravintolisänä, vaan sen poikkeuksellinen parantava voima, jolla oli tuolloin suuri merkitys erityisesti haavojen paranemisessa ja kivunlievityksessä.

manuka hunaja terveellinen aamiainen tee paahtoleipä

Manuka -hunaja on hunajan kuningas

Vielä tänäkin päivänä tai pikemminkin varsinkin nykyään ihmiset arvostavat yrttien, eliksiirien ja kasvien positiivisia ominaisuuksia luonnosta ja pohtivat niiden parantavia ominaisuuksia. Kemialliset seulat, joita käytetään liian nopeasti pienimpiäkin sairauksia ja vaivoja varten, aiheuttavat liikaa sivuvaikutuksia ja muodostavat vaarallisia vastustuskykyjä, jos niitä käytetään liian usein. Juuri tästä syystä luonnollisista ravintolisistä, kuten hunajasta, on tulossa yhä suositumpia. Arvokkaiden hunajien kuningas on selvästi Manuka -hunaja. Hämmästyttävän olemuksensa ja lukemattomien aktiivisten ainesosiensa ansiosta se on erityisen suosittu edistämään monenlaisia ​​haavan paranemisprosesseja. Ja myös täällä alkuperäiskansat ja heimot näyttävät meille kuinka. Manuka -hunaja kerätään yksinomaan Uudessa -Seelannissa. Etelä -Tyynenmeren saarivaltion alkuperäiskansat ovat käyttäneet sitä hyvin pitkään. Ja että tällä erityisellä hunajalla on ainesosiensa ansiosta antiseptinen ja antioksidanttinen vaikutus, joka johtaa nopeampaan haavan paranemiseen, on tieteellisesti todistettu. Nyt niitä riittää Tutkimuksia Manuka Hunajasta, josta saat lisätietoja Internetistä rauhassa ja hiljaisuudessa.

manuka hunaja terve juoma tee sitruuna kaneli

Manuka -hunajan käyttöalueet ovat hyvin erilaisia

Korkean metyylgloksaalipitoisuuden ansiosta Manuka -hunaja auttaa bakteereja ja sienitauteja vastaan. Mutta sillä on myös rauhoittava vaikutus virustauteihin. Sillä on hyödyllinen ja parantava vaikutus ruoansulatuskanavan sairauksiin. Hoito Manuka -hunajalla osoitti erittäin positiivisia tuloksia erityisesti suun ja kurkun infektioissa. Vaikuttavan aineen metyylgloksaalin pitoisuus on paljon suurempi Manuka -hunajassa kuin muissa hunajalajeissa. Tästä syystä se on erityisen tehokas infektioita ja vastaavia vastaan, esimerkiksi diabeettisen jalan oireyhtymän hoidon onnistuminen on erittäin myönteistä. Haavan paranemisprosessia nopeutettiin ja myöhempiä arpia rajoitettiin. Tätä hunajaa pidetään myös vaihtoehtoisena lääkkeenä infektioille kemoterapian aikana tai sen jälkeen. Manukahunajalla on myös rauhoittava vaikutus palovammoihin, ja sitä hyväksytään ja käytetään yhä enemmän vaihtoehtoisena hoitomuodona. Jopa suuret ja tunnetut klinikat käyttävät tämän luonnollisen tuotteen voimaa monenlaisten sairauksien ja oireiden hoidossa ja raportoivat poikkeuksellisista menestyksistä.

Esimerkiksi Bonnin yliopistoklinikka käyttää Manuka -hunajaa lastenosastojensa haavojen parantamiseen. Monissa sairaaloissa toistuvasti tarvittavat antibioottihoidot johtavat tiettyihin bakteereihin, jotka muuttuvat, muuttuvat ja tulevat vastustuskykyisiksi mille tahansa antibiootille. Painajainen jokaiselle klinikalle ja erityisesti jokaiselle potilaalle. Bonnin yliopistoklinikka tunnusti tämän ja taistelee nyt muun muassa juuri tämän negatiivisen ketjureaktion kanssa täysin luonnollisella klubilla: Manuka -hunajalla. Australian tutkijat havaitsivat, että sen ainesosa metyyliglyoksaali ei ole vain korkea, vaan voi myös tappaa pelätyt sairaalan bakteerit, MRSA -bakteerit.

manuka hunaja terveellinen aamiainen hedelmät karhunvatukat mansikat mustikat

Tällä on väliä ostaessaan hunajaa:

Hunajan MGO -pitoisuuden eli metyyliglyoksaalipitoisuuden on oltava selvästi luettavissa ja tunnistettavissa lasilla. Mitä suurempi tämä arvo, sitä tehokkaampi hunaja. Hyvän Manuka -hunajan MGO -pitoisuuden tulisi olla vähintään 400. Hunajan alkuperän on myös oltava selvästi tunnistettavissa, ja se on valmistettu yksinomaan Etelämeren myrtin kukkamektarista. Sen lisäksi, että hunaja on erittäin makeaa, kun sitä käytetään liikaa, sillä ei ole sivuvaikutuksia. Päinvastoin. Jos otat pienen teelusikallisen hunajaa päivittäin, anna sen liueta hetkeksi suussasi, nauti sen poikkeuksellisesta mausta ja niele se vasta sen jälkeen. kohti suolistoa, nauti tämän poikkeuksellisen hunajan hyödyllisestä ja parantavasta nautinnosta.

manuka hunaja terve spa kylpylähieronta